Afgelopen maand ben ik weer op vakantie geweest in Dominicaanse Republiek en gecombineerd met een soort van werkbezoek aan Yajaira en Keila om hun te helpen hun winkeltje nu echt te openen. De eerste twee weken waren heerlijk met veel zwemmen en lekker eten, maar 3 juni, de vrijdag voor Pinksteren, liep ik een zonnesteek op met hele hoge koorts (39.9). En die koorts wilde maar niet zakken. Een week lang ben ik nauwelijks van mijn hotelkamer afgekund. Uiteindelijk na 8 dagen bleef de temperatuur normaal. Maar heeft er wel ingehakt bij me. 

Waarschijnlijk door de zonnesteek kreeg ik ook weer meer last van neurologische uitvalsverschijnselen waardoor ik mijn laptop maar heb afgesloten en verder afgelopen drie weken niets meer aan de website heb gedaan. Gisteren voor het eerst weer wat aan de website gedaan.
Daar kwam ook nog bij dat in mijn neus voor de 5e keer binnen een half jaar een onderhuidse infectie ontstond. Wat heel pijnlijk was. Antibiotica hielp niets en ben daar na 1 week mee gestopt. Een arts die ik raadpleegde wilde eerst mijn bloedwaarden checken voordat ze iets kon en wilde doen. Maar ik moest dan 4 tot 7 dagen wachten op de resultaten en dan zou ik al niet meer in Santo Domingo zijn. Al met al kon ik weinig ondernemen dus en weinig genieten van mijn vakantie.

En pas vorig weekend toen ik op het punt stond terug te vliegen naar Nederland brak de infectie open en kwam er een heleboel pus uit. Het zwemmen in het zoute water deed me wel goed. Ik vermoed dat daardoor mijn neus van binnen ook min of meer gereinigd werd.  Want de pijn was weg en ik had geen pijnstillers meer nodig. Afgelopen donderdagmiddag liep ik om 16.00 uur mijn huis binnen na een reis van 21 uur vanaf het moment dat ik uit mijn hotel vertrok. Vliegtuig vertrok 3 uur later en in Nederland vielen twee treinen uit toen ik daar op stond te wachten. 

Maar vandaag 26 juni 2022 gaat het een stuk beter met me. Nog niet gewend aan het tijdsverschil tussen daar en hier (6 uur) dus slaapritme is nog behoorlijk ontregeld. 's Nachts slaap ik moeilijk en werd afgelopen dagen pas 's ochtends na 10 uur wakker. Maar mijn neus is zo goed als hersteld gelukkig. Dat gaat ook heel snel want donderdag had ik allemaal nog wondjes en korstjes in en op mijn neus en die zijn nu nagenoeg allemaal weg.  Komende week ga ik wel naar mijn huisarts want de neurologische uitvalsverschijnselen en het steeds terugkomen van onderhuidse infectie vind ik wel zorgelijk. 

Toen ik in Santo Domingo verbleef had ik veel contact met Yajaira en haar man en Keila (Yajaira bracht me ook pijnstillers en eten in het hotel toen ik ziek was). We hebben paar keer goed gepraat hoe de verkoop van producten via het winkeltje aan te pakken. Waar zij woont is het heel veel bittere armoede en ook daar zijn de prijzen heel erg gestegen. Dus weinig mensen hebben geld om te besteden. Maar samen met hun hebben we een plan van aanpak gemaakt en heb ik extra geld gegeven om voorraad te kopen en het winkeltje heeft nu een behoorlijk aanbod aan producten. Vorige week hebben we samen voor het eerst ook vlees gekocht en groenten en fruit. Hopelijk gaat het hun lukken om een eigen inkomen te genereren uit het winkeltje. Op mijn prive facebookpagina staat een video met de producten die nu in het winkeltje te koop zijn. 

Al met al dus een wisselend gevoel over deze vakantie. Ziek worden in het buitenland is toch wel lastiger dan ziek worden in je eigen huis. Gelukkig voel ik me nu al weer stukken beter en ik hoop dat dit doorzet. 

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Zonnesteek en onderhuidse infectie in mijn neus bedierven groot deel van mijn vakantie juni 2022"

  • Carla Hulsebosch :
    Och Kees toch, wat vervelend dit in je vakantie te krijgen. Gelukkig ben je weer in Nederland en redelijk hersteld.
    Fijn dat je mensen daar hebt kunnen helpen met het genereren van hun inkomen!
    SUPERLIEF

Gerelateerde artikelen