3 augustus 2021: hier een kort verslag van mijn vakantie in Dominicaanse Republiek zomer 2021.

Nadat ik op 1 juni mijn tweede vaccinatie met Pfizer had gehad wilde ik op vakantie. Of in ieder geval even eruit. Via Schiphol ben ik met Air Europa 18 juni 2021 naar Madrid gevlogen en daarna na 5 uur wachten door naar Punta Cana. Op Schiphol en ook in Madrid werd streng gecontroleerd op de juiste papieren. Ik had gezondheidsdocumenten moeten invullen en die werden zowel in Amsterdam als Madrid gecontroleerd door een aanwezige arts bij de gate via mijn mobiele telefoon waarop ik code had gedownload. In Punta Cana ging alles heel soepel en was ik binnen 15 minuten door de douane heen. Er werd mij niets gevraagd. 

De eerste dagen vielen niet mee. Er waren heel weinig toeristen en had soms het strand bijna voor me alleen. Heerlijk om te zwemmen en heb dat ook veel gedaan en van genoten. Maar wat lastig was dat ik continue lastig werd gevallen door mensen die iets van me wilden. Bedelen, iets verkopen, of gewoon een praatje. En niet alleen op het strand maar ook op straat. Na donker (rond 19.15 uur daar) ging ik sowieso niet meer de straat op en er was de eerste weken ook nog een avondklok. 

Na een week ben ik met de bus naar Santo Domingo gegaan en mocht logeren in het huis van vrienden. Het huis dat is gebouwd met hulp van ons. Dat was echt leuk. En was heel gezellig met de kinderen enz. De kadootjes die ik had meegenomen werden gewaardeerd en veel mee gespeeld. Echter zij wonen in een hele arme wijk en er is daar veel criminaliteit. Zoveel criminaliteit dat buren ons kwamen waarschuwen dat er plannen waren mij te beroven of zelfs het huis binnen te vallen. In overleg met hun ben ik toen naar een hotel gegaan waar meer beveiliging is. 

In het hotel, dicht bij de boulevard en de zee werd een cycloon verwacht in het weekend dat ik in het hotel daar zat. Dat was wel spannend, maar gelukkig viel het in Santo Domingo achteraf mee met de wind en de regen. 

Wat bleef was de avondklok vanaf 7 uur in Santo Domingo. En ook het lastig vallen bleef ook daar me niet bespaard. Ik ging wel vaak zwemmen in Boca Chica, soms nam ik de kinderen van Yajaira mee en heb ook genoten van het lekkere eten. Maar op een bepaald moment heb ik besloten om toch terug te gaan toen Tuifly weer ging vliegen. Elke avond in je eentje op een hotelkamer is wel paar weken vol te houden maar werd me op een bepaald moment teveel. Op 22 juli ben ik vanuit Punta Cana terug gevlogen naar Brussel. En ben inmiddels ook wel weer gewend aan de tijd hier. En op 31 juli was ik nu wel op verjaardag van Ruben die 4 jaar werd.

Samenvattend: heerlijk om er even tussenuit te zijn geweest maar de corona maatregelen gaven toch wel veel beperkingen. En ik heb wel gezien dat mensen in arme landen zoals Dominicaanse Republiek veel meer te lijden hebben onder het coronavirus dan wij in ons rijke Nederland. Maar goed dat is nu eenmaal het leven.  Plaats een reactie ...

Reageer op "Vakantie zomer 2021"


Gerelateerde artikelen