15 mei 2008: Hoewel nu al 11 jaar kankervrij werd ik afgelopen maanden geconfronteerd met de naweeen van mijn mond- en tong - en keelkanker. Ik liep al een paar jaar met een zeurende kiespijn en er bleek een chronische infectie te zitten onderaan een tandwortel. Daarnaast bleken twee kiezen erg slecht. Afgelopen week zijn alle nog aanwezige kiezen onderaan in mijn gebit in 1 keer getrokken. Maar om dat mogelijk te maken is eerst maandenlang elke twee weken mijn gebit extra goed schoongemaakt (tandsteen weghalen enz. ), heb ik zelf intensief dat proberen te ondersteunen door extra aandacht aan ijn gebit te geven en afgelopen zes weken heb ik 20 dagen een hyperbare stuurstoftherapie (Hyperbare zuurstoftherapie voorziet weefsels beter van zuurstof en bevordert de genezing van bepaalde infecties) gevolgd in het AMC.  Hier op deze website kunt u wat lezen over de hyperbare zuurstof.

Woensdag 7 mei 2008 (ik werd bestraald in de zomer van 1996!!!!!) zijn de kiezen getrokken en vandaag begin ik aan een nieuwe sessie hyperbare zuurstoftherapie. Het zou eerder moeten beginnen maar ik kreeg afgelopen Pinksteren een ontsteking in de mond erbij die ze gisteren open hebben gesneden. (au au)

Naast de hyperbare zuurstopftherapie krijg ik hoge dosis antibiotica voor twee weken. (Met probiotica en vezelrijk eten lukt het me nu al een week om de diarree weg te houden) En dat allemaal om te voorkomen dat er zich een chronnische infectie gaat voordoen , dat er zich een bacterie nestelt in het kaakbot die niet meer te doden is waardoor er een stuk van mijn kaakbot af zou moeten als dat al zou kunnen. Wonden in voorheen bestraald lichaamsweefsel herstellen namelijk heel slecht en heel vaak nestelt zich een bacterie in necrotisch weefsel.

In Nederland zijn drie centra voor hyperbare zuurstoftherapie, genoemde AMC, Hoogeveen, zie hier hun website; en Rijnmond, zie hier hun website die het meest uitgebreid is en waar ook interessante informatie staat over gebruik van hyperbare zuurstoftherapie bij hersenletsel. Zal daar later in een apart artikel op terugkomen want het blijkt dat hyperbare zuurstoftherapie ook veel wordt ingezet bij kankerpatienten die bestralingschade hebben opgelopen.

 

 


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Er zijn 5 kiezen getrokken in voorheen bestraald gebied met hulp van hyperbare zuurstof therapie."

 • Y,s,v,oudenallen :
  Heer braam ik sta net als u enige tijd geleden voor de behandeling om kiezen te latenverwijderen nabestraling keel ook ik heb het voorstel gekregen om hyperbare zuurstof terapie te volgen Ik heb behoefte aan zoveel mogenlijk informatie om problemen te voorkomen ook vraag ik me af hoe het bij u gegaan is .bijvoorbaat dank mevr oudenallen
  • kees :
   Mevrouw u mag mij wel bellen? Ik zal u een mail sturen met mijn telefoonnummer.

   Mvgr. Kees Braam

Gerelateerde artikelen