Mocht u de informatie op onze website kanker-actueel.nl waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie

Ons rekeningnummer is: RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen.  Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38 BIC/SWIFTCODE RABONL2U

Als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven. En we hebben een ANBI status


22 januari 2021: 

Vandaag precies 25 jaar geleden deelde de oncoloog ons mee na een kijkoperatie dat er niets meer aan te doen was aan mijn uitgezaaide mond- en keelkanker en tongkanker. Zie hier de diagnose.

Veel van jullie weten inmiddels wel hoe het verder is gegaan in mijn / ons leven. Zie daarvoor in gerelateerde artikelen of bekijk de documentaire die ik heb gemaakt of in het Nederlands of in het Engels.
Nu met de lockdown en avondklok is er wellicht tijd voor eens te kijken. Duurt 50 minuten. 

De Engelse versie is 1 jaar later uitgezonden dan de eerste. Uitgezonden bij RTL4 en deze documentaire stond aan de basis van de website kanker-actueel.

Zo Nodig Dwars is nu ook online op een smartphone te zien. Ga daarvoor naar You Tube: 

https://youtu.be/oAiNmanRwTw

The Will to Live:

https://youtu.be/okUwzcoQ5fE

Op dit moment gaat het wel goed met me op zich. Ik heb wel veel moeite met alles rondom het coronavirus, maar terugkijkend ben ik natuurlijk superblij dat we ons toen DWARS hebben opgesteld. Wat ik wel als een handicap zie is dat eten en drinken lastig blijft als gevolg van de vele bestralingen die ik heb gehad. Maar nog steeds kan ik 'normaal 'eten en drinken. Doe er heel lang over maar het lukt. Daar moet ik dan maar blij mee zijn natuurlijk. Ik had ook mijn leven lang aan de sondevoeding kunnen gemoeten.

Mijn prostaatproblemen van eind 2019 en januari 2020 zijn opgelost. Wel heb ik de laatste maanden nog last van neurologische uitval in vingers en armen, maar ik heb het idee dat dat ook beetje bij beetje beter wordt.

De maatregelen rondom coronavirus hakken er wel in bij mij. Voel me soms best depressief, slaap slecht, pieker veel en voel me opgesloten. En voel me ook wel machteloos en boos soms.  
Met Kerst waren Claire en ik uitgenodigd door Liza voor een Kerstdiner en we zien beiden wel bepaalde overeenkomsten met wat er nu gaande is met het coronavirus en het vaccin enz. met wat wij meemaakten 25 jaar geleden. Claire krijgt best tegenwerking op haar werk als ze zegt dat ze twijfelt over het vaccin vertelde ze mij.

En Marina, moeder van Shifra, stuurde mij afgelopen week foto's van haar verblijf in quarantaine in Suriname. Zij zou 17 januari 2021 terugkomen naar Nederland omdat ze een hartoperatie nodig heeft, maar ze zou positief zijn volgens de PCR test en mocht niet vliegen en moest per direct in quarantaine. Terwijl ze geen klachten had en waarschijnlijk in december al besmet was geweest. Marina appte me dat ze woedend was maar er niets aan kon veranderen. Ze werd als een klein kind een kamertje van 2 bij 2 toegewezen in een tentenkamp met allemaal Covid besmette mensen waaronder ook kinderen.

Kritisch iets bekijken wordt blijkbaar ook nu rondom dit Covid-19 virus niet echt gewaardeerd en mensen die kritische geluiden laten horen worden behoorlijk tegengewerkt zie ik ook wel hier in de media. Tegenwerkingen die wij allemaal, Antoon, Shifra en Claire en ik ook hebben ervaren bij onze ziekte. 
Maar ook Antoon is nog steeds in leven met een redelijke kwaliteit van leven al heeft hij naast zijn kanker ook andere gezondheidsproblemen. Maar voor hem is het vandaag al 26 jaar na de diagnose.  

Alle reden denk ik om je bij een ernstige ziekte toch kritisch op te blijven stellen. Vraag hulp bij mensen die je ook echt willen helpen en niet alleen maar geld willen vangen. Het is natuurlijk geen garantie voor overleven van kanker maar het maakt wel verschil in hoe je er zelf mee omgaat en leeft. Ik ben er in ieder geval blij mee hoe wij / ik ons hebben opgesteld 25 jaar geleden. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vandaag 25 jaar geleden gaf de oncoloog mij nog maximaal drie maanden te leven."


Gerelateerde artikelen