Zie ook dit artikel over wat moleculaire waterstoftherapie is en hoe het werkt met bijbehorende studielijst: https://kanker-actueel.nl/waterstof-behandeling-blijkt-uitstekend-therapeutische-behandeling-tegen-ontstekingsgerelateerde-chronische-ziektes-en-zelfs-kanker-maar-ook-tegen-bacterien-en-virussen-waaronder-covid-19-mutaties.html

Update artikel 25 juli 2022:

Na 14 dagen gebruik van de waterstof ben ik best enthousiast erover. Of het direct allemaal door de waterstof komt durf ik niet te zeggen want ik heb afgelopen weken ook meer rust genomen, laptop soms paar dagen niet geopend en wandel veel om een paar dingen te noemen die er ook toe kunnen hebben bijgedragen. Ik ga nu 2x per dag aan het waterstofapparaaat. 's Morgens een uur zo tussen 10.00 en 12.00 uur en 's avonds een uur, zo tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Deze dingen vallen me op:

 • Voordat ik begon, maar was ook in periode na zonnesteek en onderhuidse infecties, voelde ik me moe en had weinig energie. Als ik wandelde moest ik na 20 minuten wandelen even rusten op een bankje. De laatste week loop ik zonder moeite een uur zonder te rusten. Ik voel echt meer energie nu maar kan er ook gedeeltelijk mee te maken hebben dat ik nog herstellende was.  
 • Toen ik begon 11 juli 2022 had ik daarvoor elke dag wel last van minimaal 2 tot 4 keer een neurologische uitval aan mijn handen en armen, vooral aan mijn rechterarm. Die waren na de zonnesteek op 3 juni 2022  sterk toegenomen. Maar vanaf vrijdag 15 juli heb ik geen uitvalsverschijnselen meer gehad. 
 • Mijn bloedsaturatie was toen ik begon 94, bij de huisarts vastgesteld. De laatste week heb ik elke dag via een zelf aangeschafte saturatiemeter paar keer per dag de bloed zuurstofsaturatie gemeten. Zowel vlak voor ik begon als uur daarna. Vandaag zit ik op 98/99. Afgelopen vrijdag was dat nog 96/97. Daar zit dus een duidelijk stijgende lijn in.
 • Al met al doet de waterstoftherapie mij dus wel goed en ga er in ieder geval mee door. Het is geen belasting voor me, voel er niets van en kan het ook doen ondertussen TV kijkend of lezend en zelfs kan ik gewoon drinken erbij. Ik heb natuurlijk als gepensioneerde wel alle tijd. Mensen met kinderen of die werken hebben niet alle tijd wellicht. En 1x per dag een uur is ook prima volgens Bas. 

Nog iets dat met mijn gezondheid van doen heeft. 

Vorige week ben ik bij de dermatoloog geweest voor mijn plekjes huidkanker (basaal carcinoom). De dermatoloog heeft drie biopten genomen en daar hoor ik maandag 1 augustus a.s. de uitslag van. Daarna worden er twee plekjes waarschijnlijk chirurgisch verwijderd. Het grootste plekje in mijn hals is wel irritant. Ook omdat het vaak bloedt en precies op de rand van een overhemd of T-shirt zit. De dermatoloog gaf als grootte 2,5 cm bij 1,5 cm aan maar dat is wat hij weg zal gaan snijden. 

wordt vervolgd.

Update artikel 17 juli 2022: Ook dit artikel uit het Medisch Dossier oktober 2020 is interessant te lezen: Bruisend van gezondheid

Citaat uit het artikel: De afgelopen tien jaar is er veel onderzoek gedaan naar het effect van waterstofgas op onze gezondheid. Honderden studies wijzen erop dat het helpt bij vele aandoeningen: van alzheimer tot gewrichtsontsteking, en van kanker tot stemmingsstoornissen. In 2019 werd de opzienbarende ontdekking gedaan dat dit gas schade aan het hart kan genezen na bijvoorbeeld een hartinfarct.>>>>>>>lees verder

Update artikel 17 juli 2022: Wanneer moleculair waterstof H2 gecombineerd wordt met metformin dan beschermt dat patiënten met diabetes beter tegen door diabetes veroorzaakte hartklachten.
Conclusie van de studie: Concluderend heeft onze studie aangetoond dat waterstofinhalatie Diabetische CardioMyopathie (DCM) (Hartspierziekte) verzwakt door pyroptose en fibrose te verminderen en dat waterstof kan worden gecombineerd met metformine om een krachtiger cardioprotectief effect bij DCM te vertonen.

Zie deze studie voor het abstract: Co-administration of hydrogen and metformin exerts cardioprotective effects by inhibiting pyroptosis and fibrosis in diabetic cardiomyopathy


15 juli 2022: Van Bas kreeg ik deze link waarin in korte video's wordt uitgelegd hoe waterstoftherapie werkt bij specifieke aandoeningen. Waaronder een video met laatste studie's bij patiënten met het coronavirus - Covid-19. Zie deze recente studie: Molecular Hydrogen: A Promising Adjunctive Strategy for the Treatment of the COVID-19

Een andere studie werd al in 2021 gepubliceerd waarin 24 patiënten ziek geworden door het coronavirus werden behandeld met moleculair waterstof: Hydrogen/oxygen mixed gas inhalation improves disease severity and dyspnea in patients with Coronavirus disease 2019 in a recent multicenter, open-label clinical trial
 
In dit studierapport een beschrijving van hoe waterstoftherapie werkt bij een 77 jarige patiënt ernstig ziek door het coronavirus - Covid-19: Molecular hydrogen as an adjuvant therapy may be associated with increased oxygen saturation and improved exercise tolerance in a COVID-19 patient

In dit studierapport wordt beschreven hoe waterstoftherapie verbeteringen geeft aan patiënten met reuma en andere gerelateerde aandoeningen: Molecular Hydrogen: New Antioxidant and Anti-inflammatory Therapy for Rheumatoid Arthritis and Related Diseases

Scroll naar beneden op deze pagina voor meer video's: https://h2hubb.com/h2minutes/

14 juli 2022: Met heel veel dank aan Joge van Stichting Overleven.

Donderdag 9 juli 2022 stuurde Joge mij een appje of ik iets wist van waterstoftherapie. Ik had daar wel eens van gehoord maar wist er niet heel veel van. Als ik belangstelling had wilde Joge wel via hun Stichting Overleven een mobiele apparaat kopen. Zij stuurde mij een link naar deze website waar zij het apparaat verkopen en uitleg via video hoe het werkt. 

En waar ik ook een link naar studies zag staan.  Zie o.a. deze search in pubmed op zoekwoorden molecular hydrogen therapy. Voordat ik ja zei tegen Joge heb ik eerst wat studies bekeken en dat spreekt me wel aan, zie ook dit artikel wat ik erover gemaakt heb. 

Zondag 10 juli heeft Bas, een van de mensen het mobiele apparaat gebracht en uitgelegd hoe het werkt. Het is heel eenvoudig en je merkt er bijna niets van als je het slangetje in de neus hebt. 

Vandaag is het donderdag 14 juli en heb het nu drie dagen gebruikt en zit op twee keer drie kwartier per dag. Dat lijkt me wel genoeg dagelijks.

14 juli 2022: Ik zal hier zo nu en dan schrijven hoe ik het ervaar en of er verschil is te merken. Voordat ik begon hiermee heb ik vanaf december 2021 6x onderhuidse infecties gehad. De laatste op mijn hoofd is nog aan het genezen. Hopelijk voorkomt de waterstoftherapie dat ik die onderhuidse infecties niet meer krijg.

Ook heb ik na mijn zonnesteek regelmatig last dagelijks van neurologische uitvalverschijnselen van met name mijn rechterhand en rechterarm. Gisteren geen uitval gehad, maar kan toeval zijn natuurlijk.

In mijn hals heb ik al jaren een plekje basaal huidcarcinoom. 20 juli heb ik afspraak met de dermatoloog daarover. Uit verschillende studies blijkt waterstoftherapie ook te helpen tegen basaal carcinoom, maar is voor mij waarschijnlijk nog te vroeg om daar effect te zien. Ik weet nog niet wat ik doe als de dermatoloog voorstelt om te opereren. Misschien dat ik eerst een half jaar de waterstoftherapie probeer.  

Als laatste heb ik al behoorlijk lang weinig energie en ben snel moe. Ik hoop dat deze waterstoftherapie mij wat meer energie gaat geven.

Wordt vervolgd........

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Waterstoftherapie: Ik hoop dat een moleculaire waterstoftherapie (H2) met mobiel waterstofapparaat mij gaat helpen in met name verbeteren van energie en neurologische uitval"

 • Marjan :
  Wat leuk, we gaan je volgen!

  Ik zou ook waterstof bubbelen en dit lekker deppen op je plekjes en waar de injecties waren/zijn.
  Omdat waterstof zo klein is, wordt het meteen door de huid opgenomen.

  Ik wil je de tip meegeven, verbeterde opname waterstof en het microbioom. Redactie: sluikreclame en commerciele link verwijderd. Deze link is wel interessant: https://www.medischdossier.org/archief/bruisen-van-gezondheid/#:~:text=De

  Dit is nog een mooi Nederlands artikel in Medische dossier. afgelopen tien jaar. Van kanker tot stemmingsstoornissen.

  Hartelijke groeten Bas en Marjan team waterstoftherapie.nl
 • Gerrit Boonstra :
  Eerst maar een poos proberen!
  Succes Kees!

Gerelateerde artikelen