Zie ook dit artikel over wat moleculaire waterstoftherapie is en hoe het werkt met bijbehorende studielijst: https://kanker-actueel.nl/waterstof-behandeling-blijkt-uitstekend-therapeutische-behandeling-tegen-ontstekingsgerelateerde-chronische-ziektes-en-zelfs-kanker-maar-ook-tegen-bacterien-en-virussen-waaronder-covid-19-mutaties.html

14 januari 2023: 

Ik ben nu 7 weken zonder waterstofapparaat. Voel me nog steeds wel goed al zijn er kleine veranderingen. Zo komt mijn zuurstofsaturatie niet meer hoger dan 96. Heb sinds ik thuis ben (1 januari 2023) paar keer gemeten en vanmorgen was deze weer 96 zoals ook vorige week zaterdag. Wel ervaar ik weinig verandering in energie. In de Dominicaanse Republiek heb ik veel en lang gewandeld zonder problemen. Hier thuis heb ik nog weinig gewandeld omdat het vaak slecht weer is en ik er weinig lol aan heb om langs de Westerschelde te lopen met wind en kou. Ik blijf dus veel binnen en zit dan voornamelijk. Dus weinig beweging. 

In mijn persoonlijk medisch dossier lees ik dat er toch weer een MRSA bacterie (Staphylococcus Aureas bacterie) in zowel mijn neus als nu ook in mijn keel is aangetroffen. Ik heb het ziekenhuis nog niet daarover gebeld omdat ik geen klachten heb en er niets van merk. Wat ik wel vreemd vind is dat het ziekenhuis mij hierover niets heeft laten weten. Geen mailtje, geen brief geen telefoontje. Ik weet ook niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Ik ga komende week eerst mijn huisarts maar eens bellen en vragen wat zij daar nu van vindt. 

De vrouw waar ik het waterstofapparaat aan heb uitgeleend heeft veel pech. Na darminfectie nu andere problemen na een relatief eenvoudige oogoperatie, maar die dus fout is gegaan. En waarvoor ze nu voornamelijk op bed of de bank moet liggen. Zij heeft het apparaat dus nog niet echt kunnen gebruiken. Dus zij kan ook nog niets zeggen of zij er baat bij heeft. Hopelijk volgende maand kan ze wel iets hierover zeggen. 

Wordt vervolgd. 

21 december 2022: zie ook verslag van vakantie december 2022 in Dominicaanse Republiek

Update 21 december 2022: Na mijn laatste consult bij de dermatologische chirurg op 30 november 2022 en omdat ik op vakantie ben gegaan heb ik het waterstof apparaat uitgeleend aan een borstkankerpatiënte. Zij heeft er nog niet echt gebruik van kunnen maken want kwam in het ziekenhuis terecht door een darminfectie en is pas sinds kort weer thuis. Komende maand gaat ze het weer proberen. 

Met mij gaat het prima. Merk weinig verschil nog met en zonder waterstofapparaat. Ik hoop dat ik de waterstof niet meer nodig zal hebben. We gaan het zien over paar maanden. Het leven dat ik hier heb is qua eten en drinken wel  anders dan thuis. Of dat verschil zal maken in hoe ik me voel durf ik nu dus niet te zeggen. 

Update 31 oktober 2022:

Ik ben geen drager meer van de MRSA bacterie (Staphylococcus Aureas bacterie). Dat blijkt uit de kweek van de uitstrijkjes die uit mijn neus en keel zijn gehaald. Ik ben hier heel blij mee want maakte me best beetje zorgen. Over een maand wordt er nieuw uitstrijkje gemaakt als ik voor controle ga voor mijn operatie en daarna nog een keer. Want om bij het ziekenhuis uitgeschreven te worden als MRSA drager moet je drie keer negatieve uitslag hebben.

Al met al heb ik bijna een jaar getobd met mijn gezondheid. Eerst die onderhuidse infecties onder mijn oog en in mijn neus en daarna de infectie van de wond. Ik ben wel opgelucht nu dat ik in ieder geval nu weer wel naar de tandarts kan. Want daar durfde ik geen afspraak mee te maken door de MRSA bacterie. 

Wat betreft de waterstof ben ik afgelopen vrijdag ermee gestopt en zaterdag heb ik mijn waterstofapparaat naar een vrouw met borstkanker gebracht. Zij gaat dit minimaal een maand proberen naast de medicijnen die zij krijgt voor haar borstkanker. We zijn beiden benieuwd of het haar ook iets extra's oplevert que energie met name en wellicht wat minder last van de bijwerkingen. Hoewel het best goed met haar gaat. 

En zelf kan ik ook kijken of het niet meer gebruiken van de waterstof ook effect bij mij heeft. Tot nu toe voel ik me prima. Voldoende energie nog steeds. Slaap ook best redelijk goed in het algemeen. Mijn zuurstofsaturatie was vanmorgen nog steeds 98 zoals het al die tijd is geweest. Ook neurologische uitvalsverschijnselen heb ik nog niet gehad nadat ik er mee ben begonnen. 

Wordt vervolgd dus. 

Update 8 oktober 2022: Dermatologie belde gisteren nadat ik hun had gebeld omdat ik maar niets hoorde dat ik toch nog steeds drager ben van de Staphylococcus Aureas bacterie. De dermatologe stelt nu voor om vier weken een zalf met Fusidinezuur CF 20 mg/g in mijn neus te smeren. En daarna te kijken of de MRSA bacterie is gedood.
Dit is wel een tegenvaller. Ik had verwacht dat de MRSA bacterie wel verdwenen zou zijn, ook mede door de waterstoftherapie die ik nog steeds trouw volg elke morgen en avond. 

Want de wond was na 22 dagen volledig dicht en genezen. De dermatologe was heel verbaasd dat het zo snel is gegaan. Ik voel me prima nu, ook nog steeds een zuurstofsaturatie van 98 en voel gewoon normale energie. En tot op vandaag geen neurologische uitvalverschijnselen meer gehad. Terwijl ik best veel op de laptop heb gewerkt. Maar goed ik ga de zalf maar gebruiken en dan zien we wel wat er over vier weken uit de labtest komt. 

Update 17 september 2022: Gisteren voor het eerst zonder pleister op de wond. De wond is in principe dicht en is nog een klein plekje. Drie weken nadat deze is ontstoken door de MRSA bacterie (Staphylococcus Aureas bacterie). De dermatologe is heel verbaasd dat het zo snel is gegaan. Zij voorspelde 6 tot 8 weken. Het is nu dicht na drie weken. Ik denk zelf dat dit komt door de waterstoftherapie die ik nog steeds elke morgen en avond doe. 29 september heb ik nieuwe afspraak bij de dermatologe en dan gaan we kijken of de MRSA bacterie nog steeds in mijn neus zit. Dan willen ze proberen deze te elimineren met een zalf. Zelf denk ik dat de bacterie al gedood is door de waterstoftherapie maar weten we dus pas na 29 september. 

Wat betreft mijn andere problemen heb ik nog steeds geen last van nieuwe neurologische uitvalsverschijnselen en mijn zuurstofsaturatie blijft stabiel op 98 / 99. En voel me echt goed lichamelijk gezien. Ik denk wel dat ik straks een maand stop om mijn waterstofapparaat door iemand anders te laten gebruiken. Kan ik eens kijken of het bij minder zal gaan en ook zien of de waterstoftherapie bij die ander ook werkt. Wordt vervolgd.

Update 30 augustus 2022: 

Over de waterstoftherapie niets dan goeds, zie verderop. Maar de operatieve verwijdering van de plekjes huidkanker basaal carcinoom is volledig uit de hand gelopen. Donderdag 18 augustus zijn twee plekjes verwijderd. 1 plekje op mijn rug, in mijn nek eigenlijk en een plekje in mijn hals. Dat plekje was het grootste en was volgens de dermatoloog 1,5 bij 2,5 cm maar toen ik het drukverband er afhaalde de volgende dag zag ik een hechting van 10 cm. (zie foto's via facebook)

De eerste dagen nog wat pijn maar viel erg mee. Echter in de loop van zaterdag zag ik het rood wroden en 's avonds had ik ineens koorts, 39.2 C. De volgende morgen was de koorts iets gezakt maar nog altijd 38.7. En ik had zoveel pijn dat ik paracetamol nodig had. Omdat het zondag was wilde ik niet direct bellen maar na een slechte nacht heb ik maandagmorgen ziekenhuis gebeld. Ik ben daar 's middags om 13.30 uur heen gegaan. Zij vonden het wel meevallen allemaal maar wilden me toch antibiotica geven. Ben dus 3x per dag antibiotica gaan slikken (Amoxiline/Clavulaanzuur 1A Pharma 500 mg.  Plus 4x daags 1000 mg paracetamol. 

Maar ik had hele slechte nacht van maandag op dinsdag met veel pijn ondanks de paracetamol. 's Ochtends na het douchen zag ik pus druppelen uit de wond. Daarop weer ziekenhuis gebeld maar zij zagen geen reden om er naar te kijken. "Wacht eerst de antibiotica maar af", zeiden ze. 's Avonds rond 6 uur was de koorts weer al 39.2 en de zwelling was vuurrood met op sommige plekken witte kopjes. Daarop de HAP gebeld. Wel een half uur aan de lijn gehangen, foto opgestuurd maar zij zagen geen reden een arts er naar te laten kijken.

Woensdagmorgen zag de wond er vreselijk uit. Helemaal ontstoken met overal pus. Zie facebookpagina waar ik wat foto's heb geplaatst afgelopen dagen. 

Weer dermatologie gebeld maar zij hoefden er niet naar te kijken. Op advies van mijn buurvrouw ben ik woensdagmiddag rond 14.00 uur bij de huisarts zonder afspraak naar binnen gelopen. Zij schrok hoe het eruit zag en heeft direct actie ondernomen. Zij zei: "ik ga nu dermatologie bellen en zij moeten je zien voor 18.00 uur". En binnen een half uur werd ik gebeld en ben naar dermatologie gegaan. Daar schrokken ze ook en zij stelden voor me op te nemen en via infuus antibiotica te geven. Van woensdagmiddag tot vrijdagmiddag ben ik dus opgenomen geweest. 

Uiteraard bloedonderzoek en uitstrijkje uit de wond gehaald en de volgende dag werd me gezegd dat ik de Staphylococcus Aureas bacterie heb. Vrijdag, vlak voordat ik naar huis zou gaan, hoorde ik dat ik de MRSA variant heb. Ik ben drager ervan in mijn neus, maar niet in mijn keel of elders in mijn lichaam. 

Waarschijnlijk is deze Staphylococcus Aureas bacterie ook de oorzaak van de onderhuidse infecties van afgelopen 9 maanden. Ik vind het onbegrijpelijk dat bij de tweede infectie de huisarts niet een uitstrijkje heeft laten maken. Als het toen ontdekt was had ik nooit een operatie uit mogen laten voeren voordat de bacterie mijn lichaam uit was. 
Terloops vertelde de dermatologe ook dat ik woensdag een beginnende sepsis had maar door mijn goede lichamelijke conditie was dat niet doorgezet. Ook heb ik geen diarree tot nu toe door de antibiotica. Wellicht dat de waterstoftherapie die ik trouw doe elke morgen en avond me toch beetje beschermd. 

Ik mocht wel naar huis omdat mijn bloedwaarden uitstekend waren, maar de antibiotica moest veranderd worden. Ik kreeg een kuur voor 5 dagen met Clindamycine capsule 300 mg Sandoz.
Plus twee keer dag een anti bioticazalf (Fusidinezuur CF 20 mg/g) voor op de wond. De thuiszorg komt nu  twee keer per dag de wond verschonen en de zalf erop smeren. 

Gisteren, 29 augustus heeft de dermatoloog ernaar gekeken. Zij vertelde mij dat de wond langzaam zal dichtgaan maar ik toch moet rekenen op 6 tot 8 weken voordat die genezen is. Donderdag 1 september neem ik voor laatste keer de anti biotica, maar ik moet wel doorgaan met de anti biuoticazalf. Net zo lang tot de wond dicht is en er geen MRSA bacterie meer in zit. 

Al met al dus een hele vervelende situatie. Ik ga wel door met de zalf en de waterstoftherapie want een derde palkje huidkanker is zo goed als verdwenen, zonder medicijnen of zalf. Dus misschien komt dat ook door de waterstof.  

Update 16 augustus 2022: 

Na 5 weken gebruik van de waterstof blijf ik enthousiast. Ik heb elke dag zowel 's morgens als 's avonds 45 tot 60 minuten aan het waterstofapparaat gezeten. En alles wat ik 25 juli na 14 dagen gebruik schreef geldt nog steeds:

 • Ervaar echt veel meer energie. 
 • Slaap ook langer en beter door
 • Geen nieuwe onderhuidse infecties meer
 • Geen neurologische uitvalsverschijnselen meer gehad
 • Zuurstofsaturatie stabiel op 98 soms zelfs 99. 

Donderdag 18 augustus staat een chirurgische verwijdering gepland van 3 plekjes huidkanker (basaal carcinoom), maar 1 plekje is volledig verdwenen en 1 plekje is nog een speldenknop en is ook nagenoeg verdwenen. Dus ik neem aan dat alleen het grootste plekje in mijn hals dat hetzelfde is gebleven, verwijderd zal worden. Of het verdwijnen van die twee kleine plekjes ook door de waterstof komt durf ik niet te zeggen. Misschien is met de biopt de kanker weggenomen? 

Al met al ben ik dus heel tevreden over de waterstoftherapie. Misschien dat ik in september een maand stop om te kijken wat dat dan met me doet.  Maar eerst afwachten hoe de verwijdering van dat plekje huidkanker uitpakt. 

Update artikel 25 juli 2022:

Na 14 dagen gebruik van de waterstof ben ik best enthousiast erover. Of het direct allemaal door de waterstof komt durf ik niet te zeggen want ik heb afgelopen weken ook meer rust genomen, laptop soms paar dagen niet geopend en wandel veel om een paar dingen te noemen die er ook toe kunnen hebben bijgedragen. Ik ga nu 2x per dag aan het waterstofapparaaat. 's Morgens een uur zo tussen 10.00 en 12.00 uur en 's avonds een uur, zo tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Deze dingen vallen me op:

 • Voordat ik begon, maar was ook in periode na zonnesteek en onderhuidse infecties, voelde ik me moe en had weinig energie. Als ik wandelde moest ik na 20 minuten wandelen even rusten op een bankje. De laatste week loop ik zonder moeite een uur zonder te rusten. Ik voel echt meer energie nu maar kan er ook gedeeltelijk mee te maken hebben dat ik nog herstellende was.  
 • Toen ik begon 11 juli 2022 had ik daarvoor elke dag wel last van minimaal 2 tot 4 keer een neurologische uitval aan mijn handen en armen, vooral aan mijn rechterarm. Die waren na de zonnesteek op 3 juni 2022  sterk toegenomen. Maar vanaf vrijdag 15 juli heb ik geen uitvalsverschijnselen meer gehad. 
 • Mijn bloedsaturatie was toen ik begon 94, bij de huisarts vastgesteld. De laatste week heb ik elke dag via een zelf aangeschafte saturatiemeter paar keer per dag de bloed zuurstofsaturatie gemeten. Zowel vlak voor ik begon als uur daarna. Vandaag zit ik op 98/99. Afgelopen vrijdag was dat nog 96/97. Daar zit dus een duidelijk stijgende lijn in.
 • Al met al doet de waterstoftherapie mij dus wel goed en ga er in ieder geval mee door. Het is geen belasting voor me, voel er niets van en kan het ook doen ondertussen TV kijkend of lezend en zelfs kan ik gewoon drinken erbij. Ik heb natuurlijk als gepensioneerde wel alle tijd. Mensen met kinderen of die werken hebben niet alle tijd wellicht. En 1x per dag een uur is ook prima volgens Bas. 

Nog iets dat met mijn gezondheid van doen heeft. 

Vorige week ben ik bij de dermatoloog geweest voor mijn plekjes huidkanker (basaal carcinoom). De dermatoloog heeft drie biopten genomen en daar hoor ik maandag 1 augustus a.s. de uitslag van. Daarna worden er twee plekjes waarschijnlijk chirurgisch verwijderd. Het grootste plekje in mijn hals is wel irritant. Ook omdat het vaak bloedt en precies op de rand van een overhemd of T-shirt zit. De dermatoloog gaf als grootte 2,5 cm bij 1,5 cm aan maar dat is wat hij weg zal gaan snijden. 

wordt vervolgd.

Update artikel 17 juli 2022: Ook dit artikel uit het Medisch Dossier oktober 2020 is interessant te lezen: Bruisend van gezondheid

Citaat uit het artikel: De afgelopen tien jaar is er veel onderzoek gedaan naar het effect van waterstofgas op onze gezondheid. Honderden studies wijzen erop dat het helpt bij vele aandoeningen: van alzheimer tot gewrichtsontsteking, en van kanker tot stemmingsstoornissen. In 2019 werd de opzienbarende ontdekking gedaan dat dit gas schade aan het hart kan genezen na bijvoorbeeld een hartinfarct.>>>>>>>lees verder

Update artikel 17 juli 2022: Wanneer moleculair waterstof H2 gecombineerd wordt met metformin dan beschermt dat patiënten met diabetes beter tegen door diabetes veroorzaakte hartklachten.
Conclusie van de studie: Concluderend heeft onze studie aangetoond dat waterstofinhalatie Diabetische CardioMyopathie (DCM) (Hartspierziekte) verzwakt door pyroptose en fibrose te verminderen en dat waterstof kan worden gecombineerd met metformine om een krachtiger cardioprotectief effect bij DCM te vertonen.

Zie deze studie voor het abstract: Co-administration of hydrogen and metformin exerts cardioprotective effects by inhibiting pyroptosis and fibrosis in diabetic cardiomyopathy


15 juli 2022: Van Bas kreeg ik deze link waarin in korte video's wordt uitgelegd hoe waterstoftherapie werkt bij specifieke aandoeningen. Waaronder een video met laatste studie's bij patiënten met het coronavirus - Covid-19. Zie deze recente studie: Molecular Hydrogen: A Promising Adjunctive Strategy for the Treatment of the COVID-19

Een andere studie werd al in 2021 gepubliceerd waarin 24 patiënten ziek geworden door het coronavirus werden behandeld met moleculair waterstof: Hydrogen/oxygen mixed gas inhalation improves disease severity and dyspnea in patients with Coronavirus disease 2019 in a recent multicenter, open-label clinical trial
 
In dit studierapport een beschrijving van hoe waterstoftherapie werkt bij een 77 jarige patiënt ernstig ziek door het coronavirus - Covid-19: Molecular hydrogen as an adjuvant therapy may be associated with increased oxygen saturation and improved exercise tolerance in a COVID-19 patient

In dit studierapport wordt beschreven hoe waterstoftherapie verbeteringen geeft aan patiënten met reuma en andere gerelateerde aandoeningen: Molecular Hydrogen: New Antioxidant and Anti-inflammatory Therapy for Rheumatoid Arthritis and Related Diseases

Scroll naar beneden op deze pagina voor meer video's: https://h2hubb.com/h2minutes/

14 juli 2022: Met heel veel dank aan Joge van Stichting Overleven.

Donderdag 9 juli 2022 stuurde Joge mij een appje of ik iets wist van waterstoftherapie. Ik had daar wel eens van gehoord maar wist er niet heel veel van. Als ik belangstelling had wilde Joge wel via hun Stichting Overleven een mobiele apparaat kopen. Zij stuurde mij een link naar deze website waar zij het apparaat verkopen en uitleg via video hoe het werkt. 

En waar ik ook een link naar studies zag staan.  Zie o.a. deze search in pubmed op zoekwoorden molecular hydrogen therapy. Voordat ik ja zei tegen Joge heb ik eerst wat studies bekeken en dat spreekt me wel aan, zie ook dit artikel wat ik erover gemaakt heb. 

Zondag 10 juli heeft Bas, een van de mensen het mobiele apparaat gebracht en uitgelegd hoe het werkt. Het is heel eenvoudig en je merkt er bijna niets van als je het slangetje in de neus hebt. 

Vandaag is het donderdag 14 juli en heb het nu drie dagen gebruikt en zit op twee keer drie kwartier per dag. Dat lijkt me wel genoeg dagelijks.

14 juli 2022: Ik zal hier zo nu en dan schrijven hoe ik het ervaar en of er verschil is te merken. Voordat ik begon hiermee heb ik vanaf december 2021 6x onderhuidse infecties gehad. De laatste op mijn hoofd is nog aan het genezen. Hopelijk voorkomt de waterstoftherapie dat ik die onderhuidse infecties niet meer krijg.

Ook heb ik na mijn zonnesteek regelmatig last dagelijks van neurologische uitvalverschijnselen van met name mijn rechterhand en rechterarm. Gisteren geen uitval gehad, maar kan toeval zijn natuurlijk.

In mijn hals heb ik al jaren een plekje basaal huidcarcinoom. 20 juli heb ik afspraak met de dermatoloog daarover. Uit verschillende studies blijkt waterstoftherapie ook te helpen tegen basaal carcinoom, maar is voor mij waarschijnlijk nog te vroeg om daar effect te zien. Ik weet nog niet wat ik doe als de dermatoloog voorstelt om te opereren. Misschien dat ik eerst een half jaar de waterstoftherapie probeer.  

Als laatste heb ik al behoorlijk lang weinig energie en ben snel moe. Ik hoop dat deze waterstoftherapie mij wat meer energie gaat geven.

Wordt vervolgd........

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Waterstoftherapie: Ik hoop dat een moleculaire waterstoftherapie (H2) met mobiel waterstofapparaat mij gaat helpen in met name verbeteren van energie en neurologische uitval"

 • Marjan :
  Wat leuk, we gaan je volgen!

  Ik zou ook waterstof bubbelen en dit lekker deppen op je plekjes en waar de injecties waren/zijn.
  Omdat waterstof zo klein is, wordt het meteen door de huid opgenomen.

  Ik wil je de tip meegeven, verbeterde opname waterstof en het microbioom. Redactie: sluikreclame en commerciele link verwijderd. Deze link is wel interessant: https://www.medischdossier.org/archief/bruisen-van-gezondheid/#:~:text=De

  Dit is nog een mooi Nederlands artikel in Medische dossier. afgelopen tien jaar. Van kanker tot stemmingsstoornissen.

  Hartelijke groeten Bas en Marjan team waterstoftherapie.nl
 • Gerrit Boonstra :
  Eerst maar een poos proberen!
  Succes Kees!

Gerelateerde artikelen