Via onze contacten kunnen wij onze donateurs aanbieden om samen met U een aanvraag te doen voor een biomoleculair receptoren- en genenonderzoek om te laten bepalen welke medicijnen en behandelingen voor uw vorm en stadium van kanker de meeste kans op succes bieden. Zie in gerelateerde artikelen of klik hier

13 maart 2014: Bron: ESMO - European Society for Medical Oncology

De ESMO - European Society for Medical Oncology heeft een gids uitgegeven over de stand van zaken in personalised medicine  met specifiek informatie voor patiënten en hun familieleden en vrienden. De gids kan ook gebruikt worden voor oncologen hoe daarmee om te gaan. Heel mooi is dat heel nadrukkelijk wordt aanbevolen de patiënt nauw bij een aanpak van personalised medicine te betrekken.

Het doel van deze gids is niet om voor elke vorm van kanker gegevens over receptoren en mutaties apart te behandelen maar heeft juist als doel om inzicht te verschaffen hoe om te gaan met personalised medicin bij kanker in het algemeen
De richtlijnen geven een overzicht van wat er op dit moment al plaatsvindt binnen personalised medicine en geven voorbeelden van de ontwikkelingen bij specifieke tumorvormen met zogeheten 'targeted therapy' - gerichte behandelingen op basis van receptorenstatus en genafwijkingen, waaruit ook geleerd kan worden bij andere tumorvormen met gelijkaardige receptorenexpressies en genmutaties.

In de ESMO gids vindt u informatie over :

 • Wat is personalised medicine voor kanker?
 • Wat is gepersonaliseerde geneeskunde?
 • Personalisatie van oncologische behandelingen
 • Het nieuwe tijdperk: ontdekking van DNA
 • Begrijpen hoe elke individuele behandeling kan worden gepersonaliseerd
 • Begrijpen hoe een ziekte kan worden gepersonaliseerd
 • Waarom is het belangrijk voor kankerpatiënten om personalised medicin te begrijpen ?
 • Personalisatie van gezond leven
 • Verklarende woordenlijst
   

Deze gids voor patiënten is een initiatief van de ESMO afd. Personalised Medicine Task Force als onderdeel van de strategische activiteiten van de ESMO om patiënten en hun familieleden en vrienden te helpen beter inzicht te geven in de factoren die invloed hebben op  een personalised medicin aanpak bij preventie, diagnose en behandeling van kanker.

Vertegenwoordigers van Europese patientengroepen van verschillende vormen van kanker en leden van de ESMO Cancer Patient Working Group boden hulp via hun standpunten en opmerkingen over verschillende kwesties in personalised medicin bij kanker.

Als u hier klikt kunt u de gids Personalised medicin  gratis downloaden of inzien.


Plaats een reactie ...

Reageer op "ESMO - European Society for Medical Oncology heeft een gids uitgegeven voor patienten over hoe personalised medicine werkt en stand van zaken"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

6 nieuwe doorbraken in de >> 90 procent van mensen met >> Antibiotica binnen een maand >> Anti-PD medicijnen zoals nivolumab, >> Bacterien in uitzaaiingen >> Behandelen van kanker verschuift >> Biomarkers zoals PD-L1, CD163+ >> Bloedtest, uitgevoerd op in >> CHRISPR-CAS9 infuus blijkt >> De biologische processen waarom >>