In gerelateerde artikelen een aantal artikelen die aantonen dat er met bepaalde voedingsstoffen alvleesklierkanker kan voorkomen worden.
Gerelateerde artikelen
- Eiwit xCT belangrijke schakel in afremmen groei alvleesklierkanker en beperken neerslachtigheid blijkt uit dierstudie van VUB-onderzoekers Olaya Lara en Pauline Janssen
- AI - Kunstmatige intelligentie kan op basis van medische dossiers tot drie jaar van tevoren voorspellen of iemand alvleesklierkanker zal krijgen blijkt uit grootschalig bevolkingsonderzoek
- Het EndoRotor-systeem blijkt een veilig en effectief hulpmiddel te zijn om directe necrosectomie uit te voeren bij walled-off pancreasnecrose (WOPN) dat vaak optreedt als late bijwerking van acute pancreatitis
- Stijgende glucose waarden geven hoger risico op alvleesklierkanker. Hoe hoger de glucosewaarden hoe hoger het risico. Diabetes waarden voorspellen het grootste risico
- Aspirine kan verdere uitzaaiingen van vormen van kanker met het type adenocarcinomen voorkomen. Dit toont een grote meta analyse aan van gerandomiseerde studies, gepubliceerd in The Lancet
- Foliumzuur binnengekregen via voeding beschermt tegen alvleesklierkanker, maar foliumzuur via voedingsuppletie doet dit niet blijkt uit grote prospectieve studie.
- Fruit en groenten lijken geen preventief effect te hebben op het risico op het specifiek ontwikkelen van alvleesklierkanker, aldus grote Europese prospectieve studie, maar is in tegenspraak met andere studies
- Vitamine D op normale waarden brengen halveert risico op alvleesklierkanker bewijzen twee grote studies.
- Vlees en vooral bewerkt vlees eten geeft 50% meer kans op ontwikkelen van alvleesklierkanker blijkt uit grote 7 jarige studie onder 190.545 volwassenen.
- Zetmeelrijke voeding, zoals wit brood, witte rijst en aardappelen verhoogt de kans op het krijgen van alvleesklierkanker
Plaats een reactie ...
Reageer op "Preventie - alvleesklierkanker wat kunt u er zelf aan doen om te voorkomen dat u alvleesklierkanker krijgt."