Bijgaand artikel schreef Ralph Moss in zijn maandelijkse nieuwsbrief (september 2001).
Dieet en eierstokkanker
Wat de relatie is
tussen iemands voeding en het risico op eierstokkanker? Een Italiaanse studie
komt met een paar interessante verwantschappen. Vrouwen met gynaecologische
kanker werden vergeleken met dezelfde vrouwen (naar geslacht, leeftijd enz.) ,
die geen kwaadaardige gynaecologische problemen hadden. De patiënten met kanker
waren gewend veel rood vlees, veel brood, soep en suiker te eten. Aan de andere
kant hadden diegenen die veel vis aten de helft minder kans op het krijgen van
eierstokkanker. Veel groenten en erwten en bonen bleken ook beschermend te
werken. Deze studie verscheen deze maand in The International Journal of Cancer
{Int J Cancer
2001;93:911-915}.
Deze studie bevestigt wat we vaker hebben gezegd: een voedingspatroon met veel visolieën, antioxidanten en vezels beschermt tegen verschillende soorten kanker. Wit brood en suiker verhoogt het insulinegehalte en de insuline lijkende groeifactor-I, die de ontwikkeling van kankerprocessen bevorderen. Een grote hoeveelheid rood vlees (speciaal als het verbrand is of verschroeid) kan ook het proces van kankervorming stimuleren. Een gemiddeld Mediterrane vorm van voeding (vis, liefst vette vis, olijfolie (extra vierge) gekookte of gestoomde groenten, hele granen en bonen, salades, rode wijn enz. (noot red.: kijk bij uitgangspunten Houtsmullerdieet)) is waarschijnlijk de beste manier om eierstokkanker te voorkomen en ook vele andere ziektes.
Bron nieuwsbrief Ralph Moss september 2001
Diet and Ovarian Cancer Risk
------------------------------------
What is the relationship between one's diet and the
risk of developing ovarian cancer? A study from Milan,
Italy has come up with some interesting correlations.
Women with ovarian cancer were compared to similar
women who had non-malignant gynecological problems.
The cancer patients were more likely to eat lots of
red meat, bread, soups and sugar. On the other hand,
those who ate the most fish cut their risk in half.
Lots of vegetables and pulses (peas and beans) were
also protective. The study appeared this month in the
International Journal of Cancer {Int J Cancer
2001;93:911-915}.
This study confirms what we have often said: a diet
that is high in fish oils, antioxidants and fiber is
protective against cancers of various kinds. Refined
breads and sugar may increase the amount of insulin
and insulin-like growth factor-I, which are promoters
of the process of cancer formation. An excess of red
meat (especially if charred) also can promote cancer
in various ways. A moderate Mediterranean diet (fish,
olive oil, cooked vegetables, whole grains and beans,
salads, red wine, etc.) is probably the best overall
way to ward off ovarian cancer and many other serious
diseases as well.
Gerelateerde artikelen
- Studiepublicaties van niet-toxische middelen en behandelingen uit literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar, gerelateerd aan eierstokkanker
- Aerobics naast chemotherapie heeft een positief effect op door chemo veroorzaakte neuropathie en een bewegingsprogramma zou altijd gestimuleerd moeten worden copy 1
- Psychologische interventie in combinatie met voedingsrichtlijnen plus Bushen Quyu-afkooksel verbetert 2-jaars overleving met 23 procent bij patiënten met gevorderde eierstokkanker
- Kytogeen dieet bij patienten met eierstokkanker en endometriosekanker verbetert fysiek functioneren, vergroot de energie, vermindert vermoeidheid, en vermindert hongergevoel. copy 1
- Dr. Felperlaan geeft adviezen voor voeding ter voorkoming van kanker welke ook goed te gebruiken zijn door patiënten die reeds kanker hebben.
- Magnesium naast chemokuren met cisplatin en paclitaxel bij eierstokkanker beschermt significant beter de nieren dan chemo zonder magnesium, aldus gerandomiseerde en placebo gecontroleerde dubbelblinde fase 2 studie.
- Een vegetarisch vezelrijk dieet verkleint risico op eierstokkanker met de helft aldus casus-studie gecorrigeeerd naar omgevings- en erfelijke factoren onder 127 vrouwen.
- Twee patienten met eierstokkanker gebruikten anti-oxidanten naast chemo bij eierstokkanker en hadden daar veel baat bij.
- Flavonoiden lijken beschermend effect te hebben tegen ontstaan van eierstokkanker. Tot 40 procent blijkt uit de Nurses' Health Study bij ruim 66.000 deelnemende vrouwen.
- Genisteine aglycone kan eierstokkanker voorkomen en progressie afremmen. Ook klachten van endometriose verminderen door genisteine aglycone
- Groene thee vergroot kansen op overleving van eierstokkanker met plaveiselcarcinoomtype blijkt uit gerandomiseerde cohortstudie.
- Groenten en aanvullend Betacaroteen, een vitamine-B complex en vitamine E verminderen het risico op het krijgen van eierstokkanker aanzienlijk, aldus epidemologische studie onder 2500 vrouwen
- De invloed van voeding op het ontstaan van eierstokkanker.
- Vitamines en mineralen en intraveneus ascorbine zuur (vit. C.) als aanvulling op eerstelijns chemokuren zorgen bij kleinschalige studie van twee eierstokkankerpatiënten (stadium IIIC) voor 3,5 jaar ziektevrije tijd
- Vitamine D. heeft gunstig effect en geeft beduidend minder risico op krijgen van borstkanker en eierstokkanker blijkt uit verschillende studies gepresenteerd op ASCO 2006..Hoge vitamine D. waarde in bloed geeft tot 50% minder risico op borstkanker
- Aanvullende - complementaire behandelingen en middelen bij eierstokkanker: een overzicht van recente ontwikkelingen
Plaats een reactie ...
Reageer op "De invloed van voeding op het ontstaan van eierstokkanker."