Bijgaand artikel schreef Ralph Moss in zijn maandelijkse nieuwsbrief (september 2001). 

Dieet en eierstokkanker

Wat de relatie is tussen iemands voeding en het risico op eierstokkanker? Een Italiaanse studie komt met een paar interessante verwantschappen. Vrouwen met gynaecologische kanker werden vergeleken met dezelfde vrouwen (naar geslacht, leeftijd enz.) , die geen kwaadaardige gynaecologische problemen hadden. De patiënten met kanker waren gewend veel rood vlees, veel brood, soep en suiker te eten. Aan de andere kant hadden diegenen die veel vis aten de helft minder kans op het krijgen van eierstokkanker. Veel groenten en erwten en bonen bleken ook beschermend te werken. Deze studie verscheen deze maand in The International Journal of Cancer {Int J Cancer
2001;93:911-915}.

Deze studie bevestigt wat we vaker hebben gezegd: een voedingspatroon met veel visolieën, antioxidanten en vezels beschermt tegen verschillende soorten kanker. Wit brood en suiker verhoogt het insulinegehalte en de insuline lijkende groeifactor-I, die de ontwikkeling van kankerprocessen bevorderen. Een grote hoeveelheid rood vlees (speciaal als het verbrand is of verschroeid) kan ook het proces van kankervorming stimuleren. Een gemiddeld Mediterrane vorm van voeding (vis, liefst vette vis, olijfolie (extra vierge) gekookte of gestoomde groenten, hele granen en bonen, salades, rode wijn enz. (noot red.: kijk bij uitgangspunten Houtsmullerdieet)) is waarschijnlijk de beste manier om eierstokkanker te voorkomen en ook vele andere ziektes.

Bron nieuwsbrief Ralph Moss september 2001

Diet and Ovarian Cancer Risk
------------------------------------

What is the relationship between one's diet and the
risk of developing ovarian cancer? A study from Milan,
Italy has come up with some interesting correlations.
Women with ovarian cancer were compared to similar
women who had non-malignant gynecological problems.
The cancer patients were more likely to eat lots of
red meat, bread, soups and sugar. On the other hand,
those who ate the most fish cut their risk in half.
Lots of vegetables and pulses (peas and beans) were
also protective. The study appeared this month in the
International Journal of Cancer {Int J Cancer
2001;93:911-915}.

This study confirms what we have often said: a diet
that is high in fish oils, antioxidants  and fiber is
protective against cancers of various kinds. Refined
breads and sugar may increase the amount of insulin
and insulin-like growth factor-I, which are promoters
of the process of cancer formation. An excess of red
meat (especially if charred) also can promote cancer
in various ways. A moderate Mediterranean diet (fish,
olive oil, cooked vegetables, whole grains and beans,
salads, red wine, etc.) is probably the best overall
way to ward off ovarian cancer and many other serious
diseases as well.


Plaats een reactie ...

Reageer op "De invloed van voeding op het ontstaan van eierstokkanker."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Studiepublicaties van niet-toxische >> Aerobics naast chemotherapie >> Psychologische interventie >> Kytogeen dieet bij patienten >> Dr. Felperlaan geeft adviezen >> Magnesium naast chemokuren >> Een vegetarisch vezelrijk >> Twee patienten met eierstokkanker >> Flavonoiden lijken beschermend >> Genisteine aglycone kan eierstokkanker >>