11 september 2016:

Afgelopen maand had ik een gesprek met een potentiële adverteerder. Maar voor we het over de advertentie hadden spraken we over mensen met kanker (Hugo vertelde over een familielid met kanker enz.) en mutatie- en receptorenonderzoek en o.a. ook over de mammaprint welke die dag net in het nieuws was. En zo kwamen we op diagnostische testen in het algemeen. En vertelde de man dat een aanverwant bedrijf van zijn eigen bedrijf al enige jaren betaalbare diagnostische testen (al v.a. €  15,-- is een test te verkrijgen) verzorgd voor vooral complementair werkende artsen maar ook voor burgers en patiënten zelf waarbij dat bedrijf gebruik maakt van een volledig gecertificeerd laboratorium in Duitsland.

Ik had hiervan nog nooit gehoord. Beetje naief denk ik want deze testen zijn al jaren overal verkrijgbaar, bv. via het http://www.europeanlaboratory.nl/ vertelde een trouwe bezoeker mij maar goed ik kan niet alles weten tenslotte. Ik dacht echt dat dit altijd via je huisarts of behandelend arts moest lopen.

Maar desalniettemin ik ben wel onder de indruk van wat dit bedrijf - Health Benefits - met deze diagnostische testen biedt. En de prijzen die zij hanteren liggen toch wel lager dan wat ik zie wat betaalt moet worden bij vergelijkbare laboratoria.

Medivere biedt urinetesten, speekseltesten, ontlastingstesten, hormoontesten, bloedtesten, schimmeltesten, Helicobacter Pilori test enz.

darmkankertest 2Foto is uit bevolkingsonderzoek darmkanker

Uiteindelijk heb ik Hugo kunnen overtuigen om een advertentie voor deze diagnostische testen in onze reclame caroussel te plaatsen (zie advertentie van Medivere) en niet een algemene banner voor een ander bedrijf van hem. Zijn bedrijf Health Benefits betaalt €  1.000,-- per jaar voor deze advertentie van Medivere om u maar alle openheid te geven. Conform onze tarieven voor reclamespot.

Zie verder ook deze vraag over bloedtesten enz. die ik al jaren geleden plaatste maar aanverwant is aan de Medivere testen denk ik?: 

https://kanker-actueel.nl/NL/tktl1-bloedtest-voor-solide-tumoren-en-novelcure-hipp-hypo-ionic-protein-profile-bloedonderzoek-zijn-er-mensen-die-ervaring-hebben-met-deze-twee-methoden.html

Hieronder nog wat informatie over de Medivere testen aan de hand van informatie van de website van Health Benefits / Medivere gehaald, niet als extra reclame bedoeld. Ik ben en blijf echt onafhankelijk ook als ik schrijf over onze sponsoren en adverteerders, maar is echt bedoeld als extra informatie voor u als bezoeker van www.kanker-actueel.nl.

Nogmaals ik wist helemaal niet dat dit soort diagnostische testen ook particulier mogelijk waren en zie dit echt als een extra oplossing voor veel mensen mocht uw huisarts of behandelend arts niet mee willen werken aan een diagnostische test naar vitamine / mineralen tekorten of bv. voor een ontlastingstest naar darmkanker. Ik weet dat veel huisartsen het testen van bv. vitamines en mineralen waarden onzin vinden en dit ook weigeren. Hier dus een alternatief en betaalbaar m.i.

Mocht u ervaringen hebben met deze testen van Health Benefits dan schrijf deze als reactie onder dit artikel aub zodat ook anderen hier wat aan kunnen hebben?

Mocht u kanker-actueel de moeite waard vinden en ons willen ondersteunen om kanker-actueel online te houden dan kunt u ons machtigen voor een periodieke donatie via donaties: https://kanker-actueel.nl/NL/donaties.html of doneer al of niet anoniem op - rekeningnummer NL79 RABO 0372931138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Amersfoort. Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38   
Elk bedrag is welkom. En we zijn een ANBI instelling dus uw donatie of gift is in principe aftrekbaar voor de belasting.

En als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven: 

https://kanker-actueel.nl/NL/voordelen-van-ops-lidmaatschap-op-een-rijtje-gezet-inclusief-hoe-het-kookboek-en-de-recepten-op-basis-van-uitgangspunten-van-houtsmullerdieet-te-downloaden-enof-in-te-zien.html

Bron: Health Benefits

Health Benefits biedt een serie diagnostische testen (de Medivere testen) die eenvoudig thuis zijn uit te voeren, terwijl voor de uitslag de betrouwbaarheid van een algemeen en goed bekend staand laboratorium  wordt gebruikt.
Omdat de uitslag namelijk via een Duits volledig gecertificeerd laboratorium wordt verzorgd, zegt Health Benefits, dat  een 100% betrouwbare uitslag haalbaar is. De uitslagen zijn meestal binnen 14 dagen beschikbaar, waarna de uitslag per post zal worden toegestuurd. De uitslagen zijn meestal na 10 dagen, ook online op te vragen via www.medivere.nl.

De voordelen van het zelf testen langs deze weg zijn volgens de website:
* Men kan zelfstandig de test uitvoeren
* Geen laboratoriumbezoek, geen wachttijd
* Zeker en discreet
* Eenvoudige bediening
* Ook geschikt voor kinderen: -monsterafname in eigen vertrouwde omgeving
* Laboratoriumanalyses door experts (40.000 analyses per dag)


Medivere biedt veel verschillende testen. Naast ademtesten op fructose en lactose en de combinatietesten op burnout is er ook een serie speekseltesten beschikbaar, waarmee meer zicht is te krijgen op de status van een breed scala aan hormonen.
Ook biedt Medivere ontlastingstesten, die kunnen voorspellen of er een beginstadium van darmkanker zich aan het ontwikkelen is. Zij bieden 2 poliepen preventietesten, die  inpasbaar zijn in een jaarlijks kankerscreeningsprogramma vanaf het 45e levensjaar.
Ook bieden zij bloedtesten, op o.a. Vitamine D (uitslagen vrijwel vergelijkbaar met de uitslagen die zijn verkregen met behulp van de afname van veneus bloed), urinetesten, tekentesten en drinkwateranalyses.

Darmkankertest

Foto is uit bevolkingsonderzoek darmkanker

Darmkanker ontlastingstest:

Ik heb dit onderstaande over de mogelijke oorzaken van darmkanker en hoe dit is te testen maar gekopieerd want is te ingewikkeld voor mij om dit in eigen woorden te beschrijven:

De meeste darmkanker aandoeningen ontstaan uit, in eerste instantie goedaardige voorlopers, de zogenaamde poliepen. Daarom kan door passende voorzorgsmaatregelen te nemen het ontstaan van tumoren grotendeels worden voorkomen. Als de poliep in een vroeg stadium wordt gevonden en verwijderd kan de vorming van darmkanker worden verhinderd. Indien er merkbare symptomen optreden, dan is de ziekte, niet zelden, al in een (ver) gevorderd stadium. Vanaf het 40e levensjaar kan een jaarlijkse test zinvol zijn. Wanneer bij eerstegraads familieleden de diagnose darmkanker voorkomt dan moet de test eerder en vaker worden uitgevoerd. Er bestaat een risico op een erfelijke aanleg.

Laboratorium analyse van het haemoglobine-haptoglobine complex ter opsporing van niet zichtbare bloedsporen in de ontlasting: Darmpoliepen preventietest.

Hemoglobine komt in rode bloedcellen en in kleine hoeveelheden, vrij (gebonden aan haptoglobine) voor in plasma. Haptoglobine, een glycoproteine dat in de lever is gevormd, bind vrij hemoglobine en transporteert het naar het monocyten-macrofagen systeem, alwaar het kan worden afgebroken.
Bij intestinale bloedingen geraken meer hemoglobine-haptoglobine complexen in het darmlumen. Deze complexen kunnen in de ontlasting worden gedetecteerd.

De meeste darmkanker aandoeningen ontstaan uit, in eerste instantie goedaardige voorlopers, de zogenaamde poliepen. Daarom kan door passende voorzorgsmaatregelen te nemen het ontstaan van tumoren grotendeels worden voorkomen. Als de poliep in een vroeg stadium wordt gevonden en verwijderd kan de vorming van darmkanker worden verhinderd. Indien er merkbare symptomen optreden, dan is de ziekte, niet zelden, al in een (ver) gevorderd stadium. Vanaf het 40e levensjaar kan een jaarlijkse test zinvol zijn. Wanneer bij eerstegraads familieleden de diagnose darmkanker voorkomt dan moet de test eerder en vaker worden uitgevoerd. Er bestaat een risico op een erfelijke aanleg. Een toename van de concentratie in de ontlasting duidt met meer dan 95% zekerheid op bloedingen binnen het gastro-intestinum.
Klinische studies hebben deze hoge trefzekerheid aangetoond. De hemoglobine-haptoglobine test registreerde 96% procent van de carcinomen en 60% van de colorectale adenomen. De test leidt daarmee tot significant betere resultaten dan de conventionele detectiemethoden voor occult bloed.

Pas op: Voorafgaande aan de darmpoliepen basistest, moet vooraf al het rode vlees vermeden worden i.v.m. de aanwezigheid van dierlijk bloed.

Het principe is gebaseerd op een immuno-chromatografische methode ter detectie (opsporen) van niet-zichtbare bloeddeeltjes in de ontlasting. Vanwege deze methode zijn hiervoor geen speciale dieetvoorschriften noodzakelijk. De test reageert uitsluitend op menselijke bloed en niet op dierlijk bloed of andere ingrediënten. Het monster voor het onderzoek kan, onafhankelijk van het tijdstip op de dag, snel en gemakkelijk tijdens de ontlasting worden afgenomen.

De hoogste gevoeligheid en specificiteit bij de beoordeling van darmpoliepen of colorectale carcinomen en adenomen wordt hier bereikt door de combinatie van de proliferatie marker M2PK, Calprotectine, Hemoglobine en Hemoglobine-Haptoglobine-complex.

Voor beide testen geldt:

  • wanneer nog meer zekerheid gewenst is na een negatief testresultaat (dus als er geen aanwijzingen voor bloedresten uit de test komen), een herhaling van de test binnen afzienbare tijd de kans op een vals negatieve test nog verder wordt verkleind.
  • De uitslag van iedere afzonderlijke test dient als basis voor een individuele therapie en moet natuurlijk met een arts worden besproken.

Indicaties:

  • als jaarlijks kankerscreenings programma vanaf het 45e jaar
  • bij een verhoogd familiair darmkanker risico
  • ter differentiaaldiagnostiek van een bloedarmoede door
    ijzergebrek

 

Aanvullende informatie (studie):

M2-PK: Pyruvatkinase-Isoenzym Type M2:

In alle tot nu toe onderzochte tumorcellen is er sprake van een overexpressie van het pyruvaat kinase, met als gevolg dat de balans verschuift naar het isoenzym M2-PK, welke normaliter alleen wordt gevonden in de longen.

De tumor marker M2-PK is niet orgaan specifiek – tot nu toe zien we aanzienlijk toegenomen serumconcentraties bij long-, borst-, nier-, prostaat-, testis-, maag-, colon-, rectum- en pancreaskanker. Het onderzoek naar de tumor marker M2-PK in de ontlasting is niet afhankelijk van occult bloed. Daardoor kunnen bloedende en niet-bloedende poliepen of colontumoren worden opgespoord.

Uit twee studies bleek de onderstaande sensitiviteit en specificiteit voor de vroege opsporing van tumoren, colorectale adenomen en poliepen in vergelijking met de fecale occult bloedtest (zie tabel).

 

De test herkent ook acute en/of chronische inflammatoire darmaandoeningen (colitis ulcerosa, ziekte van Crohn), die een aanzienlijk risico vormen voor het ontwikkelen van darmkanker.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.medivere.nl of klik op advertentie in onze caroussel. Voor een totaaloverzicht van alle mogelijkheden kunt u terecht op www.yours-healthcare.nl 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Diagnostische testen zoals bloedtesten, ontlastingstesten, urinetesten, weefseltesten enz, wat zijn dat? Waarvoor dienen ze? En kan ik die als patient ook zelf aanvragen?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

TKTL1 bloedtest voor solide >>