Mocht u de artikelen op kanker-actueel waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie op 

IBAN: NL79 RABO 0372 9311 38 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen. 

BIC/SWIFTCODE RABONNL2U

Als donateur kunt u korting krijgen bij verschillende bedrijven en we zijn een ANBI organisatie

Zie ook in gerelateerde artikelen

22 juni 2020: Lees ook dit artikel: https://kanker-actueel.nl/voeding-en-voedingstoffen-kan-de-bacterie-helicobacter-pylori-voorkomen-en-elimineren-en-daarmee-een-maagzweer-en-maagkanker-voorkomen.html

22 juni 2020: Bron: . 2019; 366: l5016. Published online 2019 Sep 11. 

De Helicobacter pylori is een bacterie die vooral veel voorkomt bij maagkankerpatiënten. Deze Helicobacter pylori veroorzaakt vaak maagzweren en ook verschillende vormen van maagkanker en slokdarmkanker

Er zijn wel medicjnen tegen hoe de Helicobacter pylori te bestrijden, ook met voedingstoffen en voeding. Chinese onderzoekers hebben recent een grote placebo gecontroleerde gerandomiseerde studie gepubliceerd onder totaal 3365 mensen met groot risico op krijgen van maagkanker. 2258 deelnemers waren seropositief (via bloedtest vastgesteld) voor antilichamen tegen de Helicobacter pylori.

Wat is er al bekend over dit onderwerp:

  • Helicobacter pylori-infectie is een vastgestelde risicofactor voor maagkanker en uitroeiing van H pylori kan een mogelijke strategie zijn om maagkanker te voorkomen
  • De duur van de werkzaamheid van de behandeling met H pylori bij de preventie van maagkanker en het daarmee samenhangende volledige scala van gunstige en nadelige effecten moet worden bestudeerd door langdurige follow-up
  • Er zijn maar weinig onderzoeken naar voedingsinterventie gedaan bij populaties met voedingstekorten, terwijl voedingssupplementatie-effecten op maagkanker moeten worden beoordeeld met follow-up op lange termijn

Wat deze studie toevoegt:

  • H-pylori-behandeling op korte termijn was geassocieerd met een significant verlaagd risico op maagkankerincidentie en mortaliteit tijdens 22,3 jaar follow-up en was niet significant geassocieerd met totale mortaliteit of andere belangrijke kankerspecifieke mortaliteit
  • Zowel suppletie met vitamine (C, E en selenium) als knoflook (extract en olie) gedurende 7,3 jaar leverden statistisch significante verminderingen van de sterfte aan maagkanker op, terwijl ook een gunstig effect van vitaminesuppletie op lange termijn op de incidentie van maagkanker werd waargenomen
  • Deze bevindingen bieden potentiële kansen voor de preventie van maagkanker, maar verdere grootschalige interventieonderzoeken zijn nodig om de gunstige effecten van vitamine- en knoflooksuppletie te bevestigen en om mogelijke risico's van H pylori-behandeling en vitamine- en knoflooksuppletie te identificeren.

Uit de studie die 14 jaar duurde blijkt dus dat zowel een behandeling van twee weken met het anti-bioticum amoxicillin en maagzuurremmer omeprazol ofwel vitaminesuppletie met vitamine C en E en selium alswel knoflooksuppletie het risico op overlijden aan maagkanker kan verminderen. Waarbij de vitamine combinatie als beste uit de studie naar voren kwam. In vergelijking met amoxicillin en omeprazol waren er uit die groep na 22 jaar 30 minder patiënten met maagkanker overleden dan uit de anti-bioticagroep (60 vs 90). 

Uit de conclusie: In de Shandong Intervention Trial bleef het preventieve effect van kortdurende behandeling (twee weken) voor een infectie met Helicobacter pylori op het risico op maagkanker 22 jaar na behandeling bestaan en ging het gepaard met statistisch significant minder sterfgevallen als gevolg van maagkanker. We vonden ook een significant verminderd lange termijnrisico op maagkanker geassocieerd met vitaminesuppletie en een verminderd risico op maagkankersterfte door suppletie met vitamine of knoflook.

Het volledige studierapport: Effects of Helicobacter pylori treatment and vitamin and garlic supplementation on gastric cancer incidence and mortality: follow-up of a randomized intervention trial

is heel gedetailleerd met heel veel grafieken en gratis in te zien.

Hier het abstract plus gerelateerde artikelen en referentielijst:

Randomized Controlled Trial
 
. 2019 Sep 11;366:l5016.
 doi: 10.1136/bmj.l5016.

Effects of Helicobacter pylori Treatment and Vitamin and Garlic Supplementation on Gastric Cancer Incidence and Mortality: Follow-Up of a Randomized Intervention Trial

Affiliations 
Free PMC article

Abstract

Objective: To assess the effects of Helicobacter pylori treatment, vitamin supplementation, and garlic supplementation in the prevention of gastric cancer.

Design: Blinded randomized placebo controlled trial.

Setting: Linqu County, Shandong province, China.

Participants: 3365 residents of a high risk region for gastric cancer. 2258 participants seropositive for antibodies to H pylori were randomly assigned to H pylori treatment, vitamin supplementation, garlic supplementation, or their placebos in a 2×2×2 factorial design, and 1107 H pylori seronegative participants were randomly assigned to vitamin supplementation, garlic supplementation, or their placebos in a 2×2 factorial design.

Interventions: H pylori treatment with amoxicillin and omeprazole for two weeks; vitamin (C, E, and selenium) and garlic (extract and oil) supplementation for 7.3 years (1995-2003).

Main outcome measures: Primary outcomes were cumulative incidence of gastric cancer identified through scheduled gastroscopies and active clinical follow-up through 2017, and deaths due to gastric cancer ascertained from death certificates and hospital records. Secondary outcomes were associations with other cause specific deaths, including cancers or cardiovascular disease.

Results: 151 incident cases of gastric cancer and 94 deaths from gastric cancer were identified during 1995-2017. A protective effect of H pylori treatment on gastric cancer incidence persisted 22 years post-intervention (odds ratio 0.48, 95% confidence interval 0.32 to 0.71). Incidence decreased significantly with vitamin supplementation but not with garlic supplementation (0.64, 0.46 to 0.91 and 0.81, 0.57 to 1.13, respectively). All three interventions showed significant reductions in gastric cancer mortality: fully adjusted hazard ratio for H pylori treatment was 0.62 (95% confidence interval 0.39 to 0.99), for vitamin supplementation was 0.48 (0.31 to 0.75), and for garlic supplementation was 0.66 (0.43 to 1.00). Effects of H pylori treatment on both gastric cancer incidence and mortality and of vitamin supplementation on gastric cancer mortality appeared early, but the effects of vitamin supplementation on gastric cancer incidence and of garlic supplementation only appeared later. No statistically significant associations were found between interventions and other cancers or cardiovascular disease.

Conclusions: H pylori treatment for two weeks and vitamin or garlic supplementation for seven years were associated with a statistically significant reduced risk of death due to gastric cancer for more than 22 years. H pylori treatment and vitamin supplementation were also associated with a statistically significantly reduced incidence of gastric cancer.

Trial registration: ClinicalTrials.gov NCT00339768.

Conflict of interest statement

Competing interests: All authors have completed the ICMJE uniform disclosure form at www.icmje.org/coi_disclosure.pdf (available on request from the corresponding author) and declare: no support from any organization for the submitted work; no financial relationships with any organizations that might have an interest in the submitted work in the previous three years; no other relationships or activities that could appear to have influenced the submitted work.

Similar articles

 See all similar articles

Cited by 7 articles

 See all "Cited by" articles

References

    1. Bray F, Ferlay J, Soerjomataram I, Siegel RL, Torre LA, Jemal A. Global cancer statistics 2018: GLOBOCAN estimates of incidence and mortality worldwide for 36 cancers in 185 countries. CA Cancer J Clin 2018;68:394-424. 10.3322/caac.21492. - DOI - PubMed
    1. You WC, Blot WJ, Chang YS, et al. Diet and high risk of stomach cancer in Shandong, China. Cancer Res 1988;48:3518-23. - PubMed
    1. You WC, Zhang L, Gail MH, et al. Gastric dysplasia and gastric cancer: Helicobacter pylori, serum vitamin C, and other risk factors. J Natl Cancer Inst 2000;92:1607-12. 10.1093/jnci/92.19.1607. - DOI - PubMed
    1. Zhang L, Blot WJ, You WC, et al. Helicobacter pylori antibodies in relation to precancerous gastric lesions in a high-risk Chinese population. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:627-30. - PubMed
    1. You WC, Blot WJ, Chang YS, et al. Diet and high risk of stomach cancer in Shandong, China. Cancer Res 1988;48:3518-23. 10.1016/0168-8510(90)90388-T. - DOI - PubMed
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Preventie: Helicobacter pylori behandeling met amoxicillin en omeprazole en vitaminesuppletie met C, E, en selenium en knoflook verminderen overlijden aan maagkanker en voorkomen ontstaan van maagkanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

ATRA - all-trans-retinoic-acid >> Cranberrysap remt groei en >> Vitamine C vermindert kans >>