Biomoleculair onderzoek:

Via onze contacten kunnen wij onze donateurs aanbieden om samen met U een aanvraag te doen voor een biomoleculair receptoren- en genenonderzoek bij een bedrijf dat wereldleider is op dit gebied om te laten bepalen welke medicijnen en behandelingen voor uw vorm en stadium van kanker de meeste kans op succes bieden. Zie onder regulier - personalised medicine  of klik hier. 

Indien u interesse hebt mail aan: redactie@kanker-actueel.nl t.a.v. Kees onze webmaster

Kanker die in de lever ontstaat, wordt ook wel primaire leverkanker  genoemd. Er zijn verschillende vormen van primaire leverkanker. De meest voorkomende vorm is het zogenaamde hepatocellulair carcinoom (HCC). Dat is een tumor die ontstaat uit de meest voorkomende levercellen: hepatocyten. Primaire leverkanker ontstaat meestal als gevolg van een chronische leverziekte. Vaak is primaire leverkanker gerelateerd aan Hepatitis B en C. 

In Aziatische landen komt primaire leverkanker veel vaker voor dan in Europa en Verenigde staten. In Nederland krijgen ca. 500 tot 600 mensen nieuwe primaire leverkanker. Echter wereldwijd is primaire leverkanker een van de meest voorkomende vormen van kanker. Dit heeft te maken met de ziektes die primaire leverkanker kunnen veroorzaken. In Europa en Verenigde staten komt bv. Hepatitis veel minder voor.

Levertumoren ontstaan vanuit andere vormen van kanker wordt ook wel secundaire leverkanker genoemd of uitgezaaid in de lever. Deze metastases ontstaan omdat via het bloed of lymfestelsel losse kankercellen in de lever terecht komen en daar verder utigroeien tot tumoren. Omdat de lever een van de meest doorbloede organen is van ons lichaam groeien levertumoren vaak snel.

Op de website van het NKI/AvL staat uitstekende informatie over hoe primaire leverkanker - HCC kan worden behandeld.

Bij de maag- darm en leverstichting kunnen brochures worden opgevraagd met de voornaamste informatie over leverkanker en uitzaaiingen in de lever, maar die informatie is veelal beperkt tot de reguliere behandelingen. 

Op Wikipedia is ook uitstekend informatie te vinden over primaire leverkanker en levertumoren vanuit andere vormen van kanker.  

O.a. het John Hopkins Medical Center  geeft uitstekende informatie in het Engels over primiare leverkanker en levertumoren vanuit ander vormen van kanker en hoe deze te behandelen.

Op de website van oncline   staan wel officiële richtlijnen voor behandelen van levertumoren vanuit andere vormen van kanker maar geen richtlijnen voor primaire leverkanker.

Wereldwijd kunt u op de website van Clinical trials.gov zoeken naar studies gerelateerd aan primaire leverkanker   die nog patiënten toelaten voor deelname. Onder kankeronderzoek.info  vindt u Nederlandse studies.


Een goede voeding (dieet) en natuurlijke voedingssuppletie lijkt ook bij levertumoren een goed effect te hebben. De ontgiftiging van de lever speelt een belangrijke rol in een betere gezondheid.  Kijk hier voor informatie over het Houtsmullerdieet  Kijk voor recepten en tips voor gezond eten op deze pagina voor salades, Budwigpapje  enz.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Leverkanker - HCC: algemene informatie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

American Association for the >> Levertumoren, goed- en kwaadaardig. >> Leverziekte veroorzaakt door >> Patiëntenvereniging: De Nederlandse >>