Raadpleeg ook literatuurlijsten niet-toxische middelen en behandelingen specifiek bij darmkanker van arts-bioloog drs. Enelbert Valstar. 

Zie ook in gerelateerde artikelen

15 januari 2020: Bron: The oncologist

Uit een hele kleine studie met de eerste 9 patienten met in de lever uitgezaaide darmkanker met microsatellite stabiel (MSS) blijkt dat radio-embolisatie met yttrium-90 microsferen veilig kan worden gecombineerd met volledige doses durvalumab en tremelimumab. Maar regionale radio-embolisatie met yttrium-90 microsferen resulteerde niet in lever- of buiten de lever tot reacties op immuuntherapie met een combinatie van de anti-PD medicijnen durvalumab en tremelimumab. De hoop was dat de Yttrium-90 behandeling extra immuunreacties zou oproepen maar dat was dus niet zo.

Het ontbreken van immuun stimulerende responsen op yttrium-90 bij biopten voor en na de behandeling sluit daarmee een potentiële rol voor deze behandelingsstrategie uit bij het omzetten van een "koude tumor" in een "ontstoken", immuunreagerende tumor De studie is dan ook stopgezet wegens ontbreken van resultaat.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Yttrium-90 radio-embolisatie van levertumoren gevolgd door immuuntheapie met Durvalumab en Tremelimumab bij darmkankerpatiënten met microsatelliet stabiel is veilig toe te passen maar immuuntherapie slaat niet aan daardoor"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Yttrium-90 radio-embolisatie >> SIRT - inwendige bestraling >> SIRT - Yttrium-90 - een vorm >> Bestraling - Radio embolisatie >>