Op deze pagina staan diverse artikelen en studie rapporten over effecten van acupunctuur en sham acupunctuur bij voornamelijk aan kanker gerelateerde problemen. Al of niet als aanvulling op andere behandelingen. Wat opvalt is dat acupunctuur vooral effectief is bij pijnbestrijding.

Zie ook bij de verschillende lijsten van complementaire middelen bij de verschillende vormen van kanker: 

Bijna bij elke aparte lijst komt acupunctuur voor in de studies.

Lees ook dit artikel met enkele betrouwbare adressen van artsen die zowel kankerpatienten behandelen met acupunctuuur als TCM - Traditionele Chinese Medicijnen voorschrijven.

https://kanker-actueel.nl/adressen-van-betrouwbare-tcm-artsen-en-acupuncturisten.html


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Acupunctuur: overzicht van studies en belangrijke artikelen"

  • Pascale Poels :
    Hallo,
    Ik had tongkanker maar heb ook de Ziekte van Crohn en had net de nieuwe Entyvio anti-tnf behandeling gekregen wat de weerstand vermindert. Zes weken na de operatie (klierontruiming, deel van tong gesneden en een huidtransplantatie op de tong gedaan) is de bestraling begonnen (30 behandelingen), na de eerste week, had ik reeds minder smaak, aften in de mond, mijn huid werd al rood (verbrand) had al lymfevochtopstapeling. Ik zag het niet meer zitten, hoe ging dit evolueren na 15 of 20 bestralingen : sondevoeding, tracheacanule, morfine ...? Via via kwam ik bij 2 acupuncteurs terecht, de ene naalden, de andere Nielsen en Cell-com methode. Ik ben actief gebleven en heb mijn energie behouden, mijn speekselvorming is ok, mijn smaak is niet meer achteruit gegaan en is nu toch al op 75% (2 maanden na bestraling). Ook mijn darmen zijn ok. Op 30 december heb ik mijn laatste bestralingen gekregen (die dag 2 want inhaalbeweging) en heb de 31ste gefeest tot 3 u 's ochtends (weliswaar met gemalen voeding) :-) Dus aan alle kankerpatiënten : hou de moed erin en laat je helpen door acupuntuur ! Groeten Pascale

Gerelateerde artikelen