21 oktober 2024: Bron: NPO, Plus, Mare. Met dank aan Ton die me op een artikel wees en ik heb er verder meer informatie bij gezocht.
Al in 2007 filmde ik Wim Kloosterboer, een patiënt met primaire leverkanker veroorzaakt door het hepatitusvirus en uitgezaaid in de longen die volledig genas door een behandeling met injecties van het New Castle Disease virus (vogelgriepvirus) naast dendritische celtherapie plus hyperthermie. Ik weet dat Wim zijn behandelend arts in het Erasmus, collega van de inmiddels gepensioneerde alvleesklierkanker specialist Casper van Eyck toen al alle credits gaven aan Robert Gorter de arts die bij Wim toendertijd het gemoduleerde New Castle Disease virus gaf aanvullend op dendritische celtherapie plus hyperthermie en meestal enkele aanvullende voedingssupplementen. Of Wim nog leeft durf ik niet te zeggen. Ik had drie jaar geleden voor het laatst contact met hem. Zal hem nog eens een berichtje sturen n.a.v. dit bericht.
In de documentaire Tegengif uitgezonden o.a. maart en september 2024 wordt Casper van Eyck gevolgd en vertelt hij ook over het New Castle Disease virus (vogelgriepvirus) dat binnenkort als veiligheidsstudie gaat worden onderzocht bij patiënten met alvleesklierkanker.
Waarom dit zo lang heeft moeten duren wordt niet expliciet vermeld. Casper heeft het over vijf jaar omdat de ethische bezwaren goed moesten wroden uiitgezocht, maar zoals gezegd wist hij er al van in 2007.
Ook vraag ik me dan af wat er verder gebeurt met de lopende studies van Casper van Eyck: Zie dit artikel waarin echt heel hoopgevende resultaten zijn gemeld door Casper met het medicijn allogeen tumorlysaat (MesoPher) in combinatie met een CD40-agonist (Mitazalimab). Maar deze aanpak kan pas gegeven worden nadat een patiënt met uitgezaaide alvleesklierkanker goed heeft gereageerd op minstens vier chemokuren. En daardoor vallen de meeste alvleesklierkankerpatiënten al af omdat chemo bij alvleesklierkanker weinig tot geen effect heeft. Weet ik van enkele patiënten die recent nog contact hebben opgenomen met Casper van Eyck.
Maar goed ik begrijp dat er publiciteit nodig is voor de nieuw te starten studie met het New Castle Disease virus (vogelgriepvirus) en beter laat dan nooit denk ik dan maar.
Hier een lang artikel dat ik verschillende bladen en op internet verscheen met een interview met Casper o.a.. Hier twee artikelen, het ene is het artikel uit MARE het Leidsch Universitaire weekblad.
En ook in PLUS staat een lang artikel gepubliceerd 8 oktober 2024 waarvan ik DOORBRAAK sterk overdreven vind, maar goed het is wel een interessant artikel en Casper is hierin ook best kritisch:
Aangepast vogelgriepvirus wordt gebruikt bij viro-immunotherapie
Jarenlang was Casper van Eijck clubarts van voetbalclub Feyenoord. Geen woorden maar daden, het is de geboren Rotterdammer op het lijf geschreven. Of in elk geval niet meer woorden dan strikt noodzakelijk. Hij communiceert in heldere, bondige zinnen, zonder poeha, met een uitgestreken gezicht.
Maar achter die stoïcijnse façade zit een man met hart voor zijn patiënten. Dan hebben we het over zijn werk als chirurg, gespecialiseerd alvleesklierkanker, bij het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum. In die hoedanigheid liep hij zich de afgelopen jaren het vuur uit de schoenen om aandacht, medestanders en fondsen te werven voor innovatieve behandelmethodes, waarvan de meest spectaculaire gebaseerd is op het toedienen van levende virussen die verwant zijn aan het vogelgriepvirus.>>>>>>>>lees verder
De Rotterdamse hoogleraar Casper van Eijck ontwikkelde een opmerkelijke behandeling tegen alvleesklierkanker. ‘Je kunt je erbij neerleggen of je schouders eronder zetten.’
Alvleesklierkanker bestrijden met een injectie van het vogelgriepvirus, dat klinkt natuurlijk krankzinnig. Maar niet voor Casper van Eijck. In de documentaire Tegengif is te zien hoe de hoogleraar chirurgie en voormalig clubarts van Feyenoord, deze nieuwe behandelmethode ontwikkelt.
De film wordt donderdag 12 september vertoond in Het Kijkhuis als onderdeel van Studium Generale. Na afloop zal Van Eijck via een online-verbinding vragen van het publiek beantwoorden.
De behandelmethode is niet zomaar uit de lucht komen vallen, vertelt Van Eijck, die al dertig jaar verbonden is aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij raakte geïnspireerd door het opmerkelijke verhaal van een veearts die zichzelf injecteerde met het Newcastle Disease-virus, in de volksmond bekend als vogelgriep, om zichzelf zo tegen alvleesklierkanker te behandelen. Zeker negentig procent van de mensen met alvleesklierkanker overlijdt na de diagnose binnen drie tot zes maanden, maar de veearts bleef na zijn diagnose nog zeven jaar in leven. ‘Dit moeten we onderzoeken, dachten we.’>>>>>>>lees verder
Gerelateerde artikelen
- Casper van Eyck roemt vogelgriepvirus - New Castle disease virus in de documentaire Tegengif en gaat dit verder onderzoeken bij alvleesklierkanker
- KRAS gemuteerde tumoren: Kankervaccin ELI-002 2P stimuleerde hoge T-celreacties bij patiënten met voor immuuntherapie ongevoelige KRAS-gemuteerde tumoren en verbeterde de ziekteprogressieve tijd bij patienten met alvleesklierkanker en darmkanker copy 1
- mRNA vaccin met autogene cevumeran naast atezolizumab en mFolferinox geeft veelbelovende resultaten bij operabele niet uitgezaaide alvleesklierkanker.
- Advexin, een vorm van gentherapie geeft opvallend positieve resultaten bij patiënten met vergevorderde alvleesklierkanker. Artikel geplaatst 24 mei 2006
- Combinatie van chemo - gemcitabine en nab-paclitaxel met CD40 anti lichaam APX005M en immuuntherapie met anti-PD medicijn nivolumab slaat uitstekend aan bij nog niet behandelde alvleesklierkankerpatienten.
- Dendritische celtherapie naast chemo met Vaccell vaccin en aanvullende WT peptides geeft veel betere overleving en progressievrije tijd bij alvleesklierkankerpatienten
- Herceptin - trastuzumab: Laboratorium studies en dierstudies geven goed effect van Herceptin in combinatie met gemcitabine en/of docetaxel bij inoperabele alvleesklierkanker copy 1
- Immuuntherapie met gemoduleerde T-cellen gericht op specifiek eiwit heeft succes bij vrouw met uitgezaaide alvleesklierkanker en remissie duurt al drie jaar.
- Interferon toegevoegd aan chemo en bestraling verlengt leven van geselecteerde patienten met alvleesklierkanker
- PEGPH20 eiwit - hyaluron en gemcitabine zorgt voor veel langere progressievrije ziekte en een verdriedubbeling - 175 vs 529 dagen - van mediane overleving bij uitgezaaide alvleesklierkanker met hoge niveaus van hyaluronzuur
- Immuuntherapie bij alvleesklierkanker: een overzicht
Plaats een reactie ...
Reageer op "Casper van Eyck roemt vogelgriepvirus - New Castle disease virus in de documentaire Tegengif en gaat dit verder onderzoeken bij alvleesklierkanker"