Tyrosine Kinaseremmers (TKI) zijn medicijnen die er op gericht zijn de tumor te verkleinen en de klachten te verminderen. Bij longkanker met een EGFR mutatie zijn verschillende TKI remmers al geregistreerd en goedgekeurd om als eerstelijns behandeling te geven naast chemo of ipv chemo. Deze vrij nieuwe behandeling wordt vooral gegeven aan patiënten waarbij in de tumorcellen bepaalde kenmerken gevonden zijn. Deze medicamenten behoren tot de doelgerichte medicijnen of ook wel personalised medicin genoemd. Meestal worden Tyrosine Kinaseremmers (TKI) gegegeven als pil / tablet en  moeten dagelijks worden ingenomen. De meest voorkomende bijwerkingen bij TKI's zijn huiduitslag en diarree. 

In gerelateerde artikelen hebben we een aantal Tyrosine Kinaseremmers (TKI) bij longkanker in alfabetische volgorde van de naam van het medicijn op een rijtje gezet. Waarbij aangetekend dat er TKI's zijn die eerste generatie worden genoemd en tweede generatie en derde generatie al naar gelang de medicijnen zijn ontwikkeld en onderzocht.

Zie ook: https://kanker-actueel.nl/egrf-remmers-tarceva-en-iressa-een-overzicht-van-recente-ontwikkelingen-en-belangrijke-studies.html
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Tyrosine Kinase remmers (TKI) bij longkanker met EGFR mutaties. Een overzicht van artikelen van verschillende TKI remmers."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Tyrosine Kinase Remmers (TKR) >> Afatinib, een Tyrosine kinase >> Alectinib geeft uitstekende >> Amivantamab + lazertinib samen >> Crizotinib is superieur aan >> Ensartinib geeft nog betere >> Lorlatinib geeft veel langere >> Osimertinib aanvullend op >> Poziotinib geeft complete >> Sotorasib verbetert ziekteprogressievrije >>