Antwoord aangepast 26 janauri 2008. o.a. Uit boek Het Houtsmullerdieet, antwoord op vraag34.

Het dr. Houtsmullerdieet is een voedingsleer gericht op het bereiken respectievelijk instandhouding van een optimale gezondheid. Het is speciaal bedoeld voor het versterken van het immuunsysteem en wordt daarom eveneeens aanbevolen bij allerlei chronische ziekten en kwalen die samengaan met een zwak immuunsysteem
Daarbij komt dat het westerse voedingspatroon, zeker in Nederland, alles behalve gezond is, vol zit met giftige en schadelijke chemicaliën, een vaak ernstig tekort vertoont aan vitaminen en sporenelementen, bv. selenium.
Gezonde mensen hoeven zich niet heel streng aan deze voedingsrichtlijneen te houden, bv. volledig vleesloos, maar doen er wel verstandig aan deze voeding in grote lijnen aan te houden. Sommige voedingsgewoonten moeten door iedereen zoveel mogelijk worden vermeden, als 'uit de muur eten', snacks, overmatig alcoholgebruik, veel snoep en zoetigheden, patates frites, gehaktballen bestaande uit verzadigd vet en vleesresten enz.
Zie op deze site bv. Houtsmullerdieet of onderzoek en voeding of bekijk de voorlichtingsfilmpjes op de website van Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker onder mini docs. Of zie ervaringsverhalen van kankerpatienten bij ons op de site.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Houtsmullerdieet. Waarom zou je het Houtsmullerdieet gaan gebruiken als preventie van kanker?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>