Kijk eens onder boeken, daar staan enkele boeken met tips en ook recepten waar wel hulp is uit te halen. Bv dit boek heeft mij wel geholpen: Eten tegen Kanker van de Canadese artsen Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD of recent nog op onze lijst gezet: het echte anti-kankerdieet boek van prof. dr. David Kayat Onder boeken over voeding staan ook veel receptenboeken overigens.

En natuurlijk zijn nog altijd onze recepten voor iedereen toegankeljik.

Ik was zelf heel gewoon veel vlees te eten en bv. ook veel suiker te gebruiken. Natuurlijk was het moeilijk om die overstap te maken, maar ik had voor mijn gevoel geen keuze. Maar nu heb ik er totaal geen moeite meer mee. Ik denk dat ik zelfs mijn wortelsap 's ochtends zou missen als ik daarmee zou stoppen. Ook is mijn smaak, zelfs na de operatie van mijn tong, toch nog verbeterd. Juist doordat ik weinig of niet zaken toevoeg aan het eten. Komt de smaak van de groenten en fruit veel beter tot zijn recht. En ook in het gezin, m'n vrouw en dochter eten vaak ook gewoon mee met het dieet, hebben we soort van compromis gevonden (zie medisch dossier Kees ).

Dr. Houtsmuller schrijft over bovenstaande vraag het volgende:
Theoretisch is het logisch zo snel mogelijk over te gaan op een gezonde, kankerbestrijdende voeding. In de praktijk blijkt echter dat zowel de kankerpatiënten als-vooral ook-hun familie aanpassingsperioden nodig hebben.
Zeker in het begin kunnen darmproblemen als kramp en gasvorming ontstaan, omdat de alvleesklier zich moet aanpassen aan het tamelijk radicaal veranderde voedingspatroon. Daarom is het verstandig in de eerste tijd voorzichtig over te gaan op de veranderde voeding. Met name het andere brood-volkoren tegen wit etcetera-vergt meer verteringsenzymen. De meeste klachten in het begin komen van de sappen uit groente.
Deze veroorzaken krampen, gasvorming en smaakproblemen en leiden er vaak toe dat patinënten terugvallen op het bekende bieten-wortelsapmengsel, dat redelijk wordt verdragen maar veel te eenzijdig is. Het is daarom aan te raden om gedurende de eerste weken niet elke dag de groentensappen te gebruiken, maar er aan te wennen. Wel is het van het grootste belang om na enige tijd het ritme van drie verschillende groenten met een rauw totaal gewicht van èèn pond aan te houden en daarbij elke dag drie andere groenten rauw te gebruiken totdat het hele groentenassortiment aan de beurt is geweest. Belangrijk is ook dat men de echt slecht smakende groentensappen zoet met toegevoegd winterpeensap.
Uit: het boek Het Houtsmullerdieet vraag 43


Plaats een reactie ...

Reageer op "Dieetproblemen. Is het niet moeilijk om als kankerpatient het Houtsmullerdieet of Moermandieet te volgen en kun je dat van de ene op de andere dag zomaar doen?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>