In de afgelopen jaren is er nog meer bewijs gekomen dat vlees eten, en dan met name rood vlees, gewoon niet goed is voor uw gezondheid en zeker niet voor kankerpatienten. Lees analyse van arts-bioloog drs. E. Valstar die hij al in 2004 maakte:

2 juli 2004: Studieanalyse over risico van vlees eten voor ontwikkelen van kanker door arts-bioloog drs. E. Valstar te lezen onder onderzoek en voeding - vlees.

Vlees afkomstig van biologisch gevoerde dieren is weliswaar minder schadelijk dan het gangbare niet-biologische vlees, maar de algemene risico's die voortvloeien uit het eten van vlees blijven bestaan. De belangrijkste hiervan zijn:

 • Vlees bevat veel archidonzuur dat kankerbevorderend is. (noot red: zie medische termen archidonzuur)
 • Vlees wordt, evenals ander voedsel met een hoog gehalte aan geconcentreerd eiwit, vaak onvolledig verteerd, hetgeen meestal leidt tot rottingsprocessen in de darm. De rottingsstoffen die hierbij vrijkomen zijn belastend voor de lever en kunnen bovendien kankerbevorderend zijn.
 • Voor de vertering van het vleeseiwit zijn zoveel pancreas-enzymen nodig dat ze niet de kans krijgen om in de bloedbaan terecht te komen om daar te helpen bij het opruimen van kwaadaardige cellen.
 • Het eten van vlees bevordert ontkalking doordat vlees in verhouding tot kalk te veel fosfor bevat waardoor kalk aan het lichaam wordt onttrokken en als calciumfosfaat door de nieren uitgescheiden.

  Op dit alles moet een uitzondering gemaakt worden voor lever en zwezerik. Lever en zwezerik, vooral die welke afkomstig zijn van biologisch gevoerde dieren, zijn zeer aan te bevelen. Ook de 'niet-biologische' lever en zwezerik kunnen verantwoord worden gegeten omdat de bezwaren ertegen in het niet vallen vergeleken met de grote waarde van deze organen. Beide bevatten buitengewoon veel belangrijke vitaminen, mineralen en ander waardevolle kankerremmende stoffen. Men oppert soms dat lever te veel giftige stoffen bevat (de lever is immers een ontgiftingsorgaan). De hoeveelheid giftige stoffen opgeslagen in de lever is echter minimaal omdat lever de schadelijke stoffen niet opslaat (uitzonderingen daargelaten), maar ze onschadelijk maakt en doorstuurt. Via de gal en de darm worden ze daarna uitgescheiden.
  Kippenlevertjes (vooral 'biologische') worden aanbevolen omdat ze licht verteerbaar zijn en al na enkele minuten koken gebruiksklaar. Ze bevatten in de beste vorm vele belangrijke stoffen nodig in de strijd tegen kanker.
  Uit het boek Dr. Houtsmullerdieet antwoorden op vragen 44 en 45

   

 • Plaats een reactie ...

  Reageer op "Vlees. Waarom is vlees slecht voor kankerpatiënten?"


  Gerelateerde artikelen
   

  Gerelateerde artikelen

  FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>