Hoe werkt deze site en tips hoe de zoekfunctie te gebruiken.
We proberen steeds de site nog duidelijker te krijgen. Maar er staat zoveel informatie op dat ook ik als webmaster niet altijd meer weet waar wat staat. Hier nmog wat tips hoe op onze stie te zoeken. Mocht u fouten constateren geef ze ons aub door zodat we die kunnen herstellen. De site functioneert zoals hier beschreven.
Hoe vindt u de informatie die u zoekt op onze vernieuwde website?
Kanker-actueel.nl probeert duidelijke en gemakkelijke informatie te geven over recente ontwikkelingen bij het behandelen van kanker voor zowel patienten als zorgverleners. Als u een eerste ondersteuning wilt dan kunt u gratis ons e-book opvragen waarin we kort samengevat op een rijtje zetten wat u wellicht zelf al kan doen na de diagnose kanker of bij een recidief.
We pretenderen niet dat de website compleet en zonder fouten is dus stellen uw reacties, kritiek en opmerkingen op prijs via redactie@kanker-actueel.nl. Zoals ook elke aanvullende nieuwe informatie welkom is dus als u denkt goede informatie te hebben voor onze site stuur het ons. U kunt overigens ook bij veel artikelen nu rechtstreeks uw mening geven over de inhoud van de artikelen en eventueel links plaatsen naar gerelaterde informatie.
U kunt zoeken op drie verschillende manieren:
1.Door te klikken op de onderwerpen op de startpagina, zie boven in de kop van de sitepagina en onderaan in de grijze balk.
Als u op een van de hoofdonderwerpen klikt boven dan klappen deze open en ziet u een aantal subonderwerpen. Deze subonderwerpen, bv. complementair en dan bewezen middelen en niet-toxische stoffen is weer verder onderverdeeld in artikelen. Deze artikelen staan min of meer alfabetisch gerangschikt op naam van bv. medicijn of behandeling onderaan elk artikel en in de rechterkolom onder gerelateerde artikelen. In die kolom gerelateerde artikelen staan de eerste 10 op alfabetisch volgorde maar als u op zie alle artikelen klikt dan krijgt u de headers die ook onder een artikel staan. Bij de meest veel voorkomende kankersoorten hebben we deze ingedeeld in aanvullend - complementair, regulier, patiëntenervaringen, preventie en soms nog een ander hoofdonderwerp, zoals immuuntherapie.
In principe bent u in drie tot maximaal vijf klikken bij de door u gezochte informatie. Deze manier van zoeken is het meest geschikt voor algemene informatie of een eerste oriëntatie. Sommige informatie is alleen bestemd voor onze donateurs, ook wel OPS-leden genoemd. (komt van ons eerder gebruikte Onafhankelijke Patiëntenstem). Als u daarop komt vragen we uw OPS-wachtwoord en kunt u direct inzage daarin krijgen. Wie nog geen OPS-wachtwoord en toch inzage wilt zal zich eerst aan moeten melden als OPS- donateur.
Artikelen die in het archief zijn geplaatst hebben zelfde beperking als de artikelen en hebben ook een wachtwoord nodig net als voor onze donateurs maar deze zijn gratis op te vragen bij de redactie@kanker-actueel.nl
2. Door op sitemap te klikken en daar doorheen te scrollen. Veel artikelen staan in sitemap met een introductiezin die de kern van het artikel samenvat.
3. Door trefwoorden op te geven in de zoekfunctie (rechtsboven elk artikel).
Deze manier van zoeken is meer geschikt voor het zoeken naar gerichte informatie. Bij gebruik van de zoekfunctie zoekt het programma naar een door u opgegeven sleutelwoord of trefwoord in de titels van artikelen en onderwerpen.
Als u het vakje alleen in de titels zoeken aanklikt dan zoekt de zoekmachine dit woord alleen in alle koppen - headers van de informatie op de site. U kunt echter ook op de groengemaakte trefwoorden - tags klikken en ook dan krijgt u alle artikelen waarin dit specifieke zoekwoord voorkomt in de titels van de artikelen.
Als u de woorden aanklikt in de tagcloud in de rechterkolom dan krijgt u meestal ook de artikelen waarin dit woord veel voorkomt. Hoe groter het woord in de tagcloud wordt weergegeven hoe vaker dit voorkomt in de gezochte artikelen.
Mocht u toch nog vragen hebben of hulp willen bij het doorzoeken van de site dan kunt altijd via de knop contact ons hulp vragen. Maar a.u.b. zoek eerst eens zelf. O.i. is de site gemakkelijk te doorzoeken op informatie en voor OPS-leden hebben we nog wat extra, zoals enkele rapporten-actueel met recente informatie over ontwikkelingen bij bepaalde vormen van kanker zoals over alvleesklierkanker, darmkanker, prostaatkanker en hersentumoren en ons kookboek bv. en kortingen op bepaalde voedingsuppletie
Nogmaals welkom op kanker-actueel.nl en hopelijk ondersteunen we u met onze informatievoorziening en helpt het u de goede keuzes te maken.
Als u onze informatie op prijs stelt en wilt dat onze site online blijft wordt dan donateur of ondersteun ons met een eenmalig bedrag op rekeningnummer RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Amersfoort. Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38. Wij zijn een ANBI organisatie dus uw donatie is in principe aftrekbaar voor de belasting
Overigens op alles is onze disclaimer van toepassing.
Namens de redactie en bestuur Stichting Gezondheid Actueel,
Kees Braam
Copyright 2012
Stichting Gezondheid Actueel
Eindredactie: Kees Braam
E-mail: redactie
Overnemen en linken mag, mits met bronvermelding en met inachtneming van auteursrechterlijke regels. Een artikel in zijn geheel vermelden kan alleen na schriftelijke toestemming van het bestuur Stichting Gezondheid Actueel.
Gerelateerde artikelen
- FAQ - Veel gestelde vragen
- Sitehulp. Hoe vindt u informatie en artikelen op kanker-actueel?
- Waar in Europa wordt nog meer dendritische celtherapie gegeven? Hier een aantal adressen
- Wim Huppes staat 18 en 20 november 2024 terecht in de rechtbank Rotterdam nadat 4 nabestaanden en 1 overlevende hem hebben aangeklaagd
- Tineke geeft haar mening over het levenseinde in deze coronacrisis
- Crowdsurfing project: Helpen jullie mee met Keila en Yajaira en hun kinderen met het afbouwen van een winkeltje zodat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien?
- Mevrouw B. en haar dochter met borstkanker en ook haar man hebben baat bij waterstofapparaat. Een ervaringsverslag
- Wat is een darmmicrobioomtest en wat zegt een uitslag over de status van je darmen en gezondheid in het algemeen?
- Wie heeft tips voor mij over hoe om te gaan met ziekte van Waldenstrom? Oncoloog wil zware chemo geven. Is er een alternatief?
- Een neuspray en mondspray zijn beschikbaar om te beschermen tegen het coronavirus - Covid-19. Te bestellen voor slechts 26 euro voor 1 maand gebruik per persoon.
- Wat kun je doen na het overleven van een levensbedreigende ziekte?
- 20 vragen die je aan de oncoloog of behandelend arts kunt stellen na een diagnose of een recidief van kanker. Samengesteld door Kees Braam
- Heeft er iemand ervaring met het innemen van petroleum tegen kanker?
- Is Chaga betula - betuline zuur interessant voor kankerpatienten?
- Vergroot deodorant de kans op borstkanker tijdens bestraling? Gerandomiseerde studies bewijzen van niet. Deodorant is veilig te gebruiken zegt ook arts-bioloog drs. Valstar.
- Wat is nu eigenlijk het verschil tussen adenocarcinomen, plaveiselcarcinomen, basaalcelcarcinomen, sarcomen en blastomen?
- Deelnemers gevraagd voor laagdrempelig onderzoek om zelf GC-Maf op te wekken door KEFIR plus BIEST (Bovine - Colostrum) te maken en gebruiken.
- Waar moet je op letten bij de aankoop van extracten van medicinale paddenstoelen? Hier wat richtlijnen
- Mijn ervaringen met dr. Robert Gorter en het Medisch Centrum Keulen. Een waarschuwing
- Is stopzetting van bepaalde complementaire behandelingen door CZ en andere ziektekostenverzekeraars terecht of een schaamteloze eenzijdige bezuiniging ten koste van patienten?
- Wat is nanothermia (= een vorm van hyperthermie met nanodeeltjes) en zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
- Zijn zoetstoffen schadelijk voor de gezondheid van de mens? Nieuw onderzoek ziet aantasting van darmflora door bepaalde zoetstoffen.
- Is Rode gist rijst (Red Yeast rice) beter dan statines om een hartinfarct te voorkomen? Arts-bioloog Engelbert Valstar analyseert aan de hand van de literatuur en kan Red Yeast Rice aanbevelen
- Waarom mag ik niet sterven als terminale kankerpatient?
- Laetrile - B-17 is dat een goed middel als preventie en bestrijding van kanker?
- Verzorging bij chemokuren. Tips van patienten hoe om te gaan met jezelf tijdens een chemokuur om deze beter te verdragen
- Maakt pijnstiller oxycodon van patienten een verslaafde? Is oxycodon de nieuwe nicotine? In Amerika stierven al honderduizenden mensen aan een overdosis.
- Hoe kun je mucositis - slijmvliesbeschadigingen in de mond door bestraling - radiotherapie voorkomen en behandelen?
- Immuuntherapie bij kanker. Hoe werkt dat nu precies?
- Wie heeft ervaring met intercostale neuralgie in relatie tot uitgezaaide borstkanker (bot-metastasen)? Weet iemand of hier koortsaanvallen bij horen en/of aantasting van de lever?
- Artsen zouden bijna allemaal chemo afwijzen als ze ongeneeslijk ziek zijn. Klopt die bewering wel?
- Welke man met teelbalkanker uit Limburg wil zijn verhaal vertellen aan journaliste van de Limburger?
- Diagnostische testen zoals bloedtesten, ontlastingstesten, urinetesten, weefseltesten enz, wat zijn dat? Waarvoor dienen ze? En kan ik die als patient ook zelf aanvragen?
- Hb of hemoglobine waarden: Mijn Hb is zo laag , hoe kan ik dat verbeteren?
- Wie heeft ervaring met verwijderen van de testikels om zo prostaatkanker te remmen?
- Wat is de meerwaarde van een 7-Tesla MRI in vergelijking met een gewone MRI?
- Waarom worden nog steeds hormonen als MPA en 17-B-Oestradiol toegestaan terwijl bekend is dat dit kanker veroorzaakt?
- Gelijke rechten door Jesaja de Vos: deel dit statement met wie je wilt
- Lijnzaadolie en hennepolie. Waarom hennepolie en lijnzaadolie goed zouden zijn?
- Neutropenie: Helpt neupogen of neulasta wel tegen neutropenie - tekort aan witte bloedlichaampjes - veroorzaakt door chemo? En zijn er niet toxische natuurlijke alternatieven voor?
- Dieetproblemen. Is het niet moeilijk om als kankerpatient het Houtsmullerdieet of Moermandieet te volgen en kun je dat van de ene op de andere dag zomaar doen?
- Wie heeft ervaring met dr. Rath? Ik heb longkanker
- Heeft iemand ervaring met gebruik van prostasol na hormoonresistentie van uitgezaaide prostaatkanker?
- Heeft iemand ervaring met crizotinib voor longkanker met ALK mutatie?
- Heeft iemand ervaring met papayabladeren naast chemo?
- Wie heeft ervaring met hypec behandeling voor eierstokkanker?
- Heeft iemand persoonlijk ervaring met NOVO TFF-100A voor hersentumoren?
- Ervaringen met alternatief niet altijd positief. Ook niet bij dr. Vogl. Een persoonlijke ervaring
- Levertraanzalf helpt goed tegen hand / voetsyndroom veroorzaakt door chemo, met name Xeloda - capecitabine
- De Mexicaanse griep en vaccineren. Arts-bioloog Engelbert Valstar trekt zijn conclusies op basis van wetenschappeliijke analyse en feiten
- Waarom hebben we de website kanker-actueel opgezet?
- Voedingssupplementen: een aantal vragen over bepaalde voedingsupplementen bij elkaar gezet
- Besteladressen: Waar kan ik voedingssupplementen bestellen? Hier enkele betrouwbare adressen, waar u ook korting kunt krijgen als u donateur wordt van kanker-actueel
- Orthomoleculaire arts. Heeft u het telefoonnummer van een betrouwbare orthomoleculaire arts?
- Houtsmullerdieet. Waarom zou je het Houtsmullerdieet gaan gebruiken als preventie van kanker?
- Vlees. Waarom is vlees slecht voor kankerpatiënten?
- Magnetron koken. Waarom is eten koken en opwarmen in de magnetron schadelijk?
- Sceptische arts. Mijn behandelend arts gelooft niet in diëten en vitamines. Hoe overtuig ik hem?
- Slechte eetgewoontes en verslavingen als roken en suiker.. Ik vind stoppen met roken zo moeilijk en hou zo van zoet!
- Hoe kom ik aan kopieën van artikelen en/of studierapporten die op kanker-actueel worden vermeld?
- Groene thee: Waarom is groene thee zo goed?
- Natuurarts - orthomoleculaire arts. Is een natuurarts hetzelfde als een orthomoleculaire arts?
- Antineoplastontherapie. Wat houdt een antineoplastontherapie in die dr. Burzynski gebruikt?
- Amastest. Wat is een AMAS test?
- Kahler - Multi Myeloma (MM). Waar kan ik info krijgen over Kahler - MM - Multi Myeloma?
- Hyperthermie. Wat is hyperthermie? En wat is het verschil tussen de verschillende vormen van hyperthermie?
- Waarom zijn omega vetzuren (bv. vette vis) goed voor een mens en vooral voor kankerpatiënten?
- Probiotica. Wat is probiotica en waar kan je het kopen?
- Wat zijn fase I, II en III studies en wat heb je er als deelnemende patient nog aan?
- Medicinale marihuana - cannabis. Hoe kom ik aan goeie marihuana of cannabis? Hier het antwoord.
- Tomaten en anti-oxidante werking door lycopeen. Waarom zijn tomaten gekookt beter dan ongekookt?
- Informatie over CT-scan en PET-scan op een rijtje gezet met o.a. de voordelen en nadelen van contrastvloeistof
- Wat kan ik doen tegen pijn veroorzaakt door mijn kanker? Zijn er ook niet toxische manieren van pijnbestrijding?
- Klachten in de gezondheidszorg. Waar kan ik terecht met mijn klachten over een slechte behandeling in een ziekenhuis en/of door artsen? Zie pagina nuttige adressen
- Sondevoeding zonder suiker. Kan ik ook sondevoeding krijgen zonder suiker die beter past in mijn dieet?
Plaats een reactie ...
Reageer op "Sitehulp. Hoe vindt u informatie en artikelen op kanker-actueel?"