17 september 2017: Ria stelde me de volgende vraag en vroeg of ik die ook als vraag op onze site wilde zetten:

Wij zijn op zoek naar een internist / neuroloog / oncoloog en/of patiënten met expertise op het gebied van intercostale neuralgie in relatie tot uitgezaaide borstkanker (bot-metastasen). Verder ‘schoon’.

Weet iemand of hier koortsaanvallen bij horen en/of lever-ontregelingen?

Mijn contactgegevens: Ria........

Ieder antwoord is welkom uiteraard via reacties onderaan deze vraag of stuur uw antwoord aan ons: redactie@kanker-actueel.nl en ik zal deze doorsturen naar Ria.

Mijn antwoord aan Ria staat onder het plaatje dat ik gehaald heb van www.doctorsis.com waar ook informatie over intercostale neuralgie staat

intercostale neuralgie

Foto: Intercostale neuralgie - zenuwpijnen tussen de botten

Zelf heb ik Ria dit antwoord gegeven:

Beste Ria, het juiste woord intercostale neuralgie kende ik niet maar wel ken ik een vrouw met dezelfde problemen na een operatie van haar borstkanker. Zij probeert de zenuwpijnen die soms heel heftig zijn te onderdrukken met wietoliedruppels. Maar ze vertelde mij dat ze wel iets helpen maar ze blijft wel nog pijn houden, al is het wel dragelijker dan voor de wietdruppels.
Ik heb haar n.a.v. uw vraag deze link van doctorsis gestuurd en de link naar pijn.nl gestuurd waarin uitgebreid intercostale neuralgie wordt beschreven: http://www.pijn.nl/locatie-van-pijnsymptomen/romp/intercostaal-neuralgie.html

Over hoe intercostale neuralgie te behandelen is schrijven zij dit hieronder, waarbij ik al eerder op internet goede verhalen hoor over het ook door hun aanbevolen TENS - Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie maar waarschijnlijk kent u dat ook wel allemaal.

Behandeling

Medicamenteuze behandeling:

Interventie

  • Blokkade van de intercostaalzenuw
  • Sleeve injectie van de zenuwwortel afhankelijk van de duur van de klachten
  • Pulse Radiofrequency (PRF) behandeling van de zenuwwortel
  • Epidurale injectie (alleen een mogelijke behandeling bij intercostaal pijn veroorzaakt door herpes zoster)
  • Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie (TENS)

Uw vraag heb ik hier op kanker-actueel geplaatst met ook een link naar onze facebookpagina. Dus hopelijk komen daar reacties op die u verder kunnen helpen.:

Met vriendeljke groeten, Kees Braam

webmaster www.kanker-actueel.nl

Reacties van anderen graag via reacties onderaan deze vraag zodat niet alleen Ria er iets aan heeft maar ook anderen wellicht.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Wie heeft ervaring met intercostale neuralgie in relatie tot uitgezaaide borstkanker (bot-metastasen)? Weet iemand of hier koortsaanvallen bij horen en/of aantasting van de lever?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>