Het echte antikankerdieet receptenboek
 
 

Om boeken te bestellen klik op de cover van de boeken.

Een vijfde van alle kankergevallen is gerelateerd aan een slecht eetpatroon, stelt de Franse oncoloog David Khayat in zijn boek Het echte antikankerdieet. Hij speurde de wetenschappelijke literatuur af naar voedingsmiddelen met een aannemelijk effect. Granaatappelsap is goed, zalm slecht. Het zijn soms opmerkelijke adviezen die David Khayat geeft over het beperken van de kans op kanker via het dieet. Rood vlees eten is volgens hem geen probleem, terwijl veel soorten vis juist een stuk ongezonder zijn dan wordt aangenomen. En waar zuivelproducten voor vrouwen uitstekend
zijn, kunnen met name oudere mannen die maar beter laten staan. Ook zouden rokers – en zelfs ex-rokers – worteltjes en ander voedsel met veel bètacaroteen zoveel mogelijk moeten vermijden.

Toch zijn de adviezen zorgvuldig samengesteld op basis van een grondig literatuuronderzoek.  Khayat, hoofd van de afdeling Oncologie in het ziekenhuis Pitié-Salpétrière in Parijs, is dan ook niet de minste. Hij initieerde en leidde op verzoek van de Franse president Jacques Chirac tussen 2002 en 2007 het Franse nationale programma tegen kanker en was voorzitter van het Franse Institut National du Cancer.
‘Ik vecht nu al dertig jaar tegen kanker en word er moe van om voortdurend patiënten te verliezen’, vertelt Khayat tijdens een interview ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling van het boek, dat in Frankrijk en Italië inmiddels een bestseller is. ‘Ik droom van een wereld waarin kanker is verslagen. En de beste manier om kanker te verslaan is om in te zetten op preventie. Bijvoorbeeld door te voorkomen dat mensen gaan roken, verkeerd voedsel gebruiken of te veel zonnen. Ik zie het als mijn werk om dit te doen en dit boek is een bijdrage hieraan.’

Bovenstaand is de introductie van een interview dat Medisch Contact had met prof. dr. David Kayat. Wie het hele interview wilt lezen stuur maar een mailtje aan redactie@kanker-actueel.nl en wij kunnen u dat digitaal toesturen.

Samenvatting en inhoud:

Een ongezonde voeding is, na roken, de belangrijkste vermijdbare oorzaak van kanker. Liefst 20 procent van alle kankergevallen is te verklaren door een ongezond eetpatroon. Kranten en bladen pakken om de haverklap uit met ‘wetenschappelijk bewezen’ adviezen. Maar welke tips werken echt?

Prof. dr. David Khayat, dé autoriteit op het vlak van kanker en kankerpreventie, reikt in dit boek eenvoudige voedingsadviezen aan, gebaseerd op meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek. Hij zet glashelder de zin en onzin over voeding en kanker uiteen, en toont hoe kleine aanpassingen in onze dagelijkse eetgewoonten een wereld van verschil kunnen maken.

Het echte antikankerdieet is een eyeopener voor wie bewuster met voeding wil omgaan, en voor eens en altijd het antwoord zoekt op vragen als:
- Is melk echt goed voor elk?
- Waarom is vers fruit niet altijd gezond?
- Verkleint rode wijn de kans op kanker of juist niet?
- Waarop moet u letten als u wokt?
- Welke vissoorten vermijdt u beter?
- En is het negatieve imago van (vooral rood) vlees terecht?

Als je de adviezen van dit boek volgt, garandeer ik je dat je het risico op kanker op de efficiëntst mogelijke manier reduceert.’ – prof. dr. David Khayat


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het echte antikankerdieet: auteur: Prof. dr. David Khayat"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>