PLANT, Botanische gastronomie uit de keuken van restaurant De Nieuwe Winkel. Auteur: Emile Van Der Staak.

Te bestellen bij bol.com o.a. en rechtstreeks bij restaurant De Nieuwe Wereld in Nijmegen. 

De Volkskrant heeft een Kerstdiner op basis van dit boek laten maken, zie dit artikel: https://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/thuis-een-sterrenkok-waardig-botanisch-kerstdiner-op-tafel-zetten-is-stiekem-best-pittig-maar-ook-onbeschrijfelijk-lekker~b91967328/  

Voor dit jaar te laat waarschijnlijk, maar voor wie echt van vegetarisch koken houdt heb je een jaar om te oefenen voor het kerstdiner 2025.



Samenvatting

‘Plant is prachtig. Duurzaamheid, lokaal produceren en creatief gebruik maken van voedselbossen: met een vooruitziende blik zag Emile waar de kracht van plantaardig eten ligt. Door de precieze fermentatietechnieken en het gebruik van de juiste zuren is het niveau van de receptuur ongekend hoog. We hopen dat jonge chefs na deze kijk in de keuken van De Nieuwe Winkel geïnspireerd zullen zijn om ook plantaardig te gaan werken.’ — Jonnie en Thérèse Boer


Plaats een reactie ...

Reageer op "PLANT, Botanische gastronomie uit de keuken van restaurant De Nieuwe Winkel. Auteur: Emile Van Der Staak"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> Blijf weg van mijn operatietafel. >> Boeddha's kookboek. Fantastische >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >>