Wie het boek: Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker van de Canadese artsen Richard Beliveau en Denis Gingras bestelt,
klik op de cover van het boek, ondersteunt daarmee kanker-actueel. Ik heb het boek zelf al enkele jaren in huis en ik kijk er nog regelmatig in. Echt een uitstekend en redelijk goed leesbaar boek voor een leek over de rol van voedingstoffen bij het ontstaan en ook bestrijden van kanker. Het vervolgboek Eten tegen Kanker. Het kookboek is in feite een vernieuwde uitgave met aanvullingen op dit boek plus ook receptenSamenvatting & achtergrondinformatie
De toename van kanker in onze samenleving heeft veel meer te maken met levensstijl dan met erfelijkheid, ontdekten Richard Béliveau en Denis Gingras.
In Eten tegen kanker beschrijven de wetenschappers op vernieuwende wijze de oorzaken van kanker én het tegengif.
Hun motto: verander je eetpatroon en de kans dat je zonder enge ziektes oud wordt, neemt aanmerkelijk toe.
Dat roken kanker kan veroorzaken weet iedereen.
Maar dat een derde van alle kankergevallen rechtstreeks is terug te leiden naar een verkeerd en overvloedig eetpatroon, is veel minder bekend.
Toch is dat goed nieuws. Het betekent immers dat we niet hoeven te wachten op een wondermedicijn; we kunnen de ziekte in de kiem smoren!
Niet door 'zomaar' gezond te leven, maar door heel gericht bepaalde producten wel of niet te consumeren.
Kleine bosvruchten hebben bijvoorbeeld sterk kankerwerende eigenschappen, net als knoflook, soja, groene thee, pure chocola en vette vis.
Welke heilzame werking de verschillende voedingsstoffen hebben en welke ziektes je ermee kunt voorkomen, lichten Béliveau en Gingras op wetenschappelijke wijze toe.
De artsen graven diep maar zwaar op de hand is hun werk allerminst.
Eten tegen kanker verveelt dan ook geen moment, is prettig leesbaar, praktisch en bondig.
Dankzij de energieke, bijna literaire schrijfstijl van beide artsen wordt eten om gezond te blijven absoluut geen kwelling; gezond eten is leuk en het verhoogt de kans op een lang en gelukkig - want gezond - leven!
Over de auteurs:
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de Universiteit van Québec in Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in oncologie en verbonden aan het Laboratorium voor Moleculaire Geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine-ziekenhuis in Montréal.
Bekijk ook het speciale kookboek van Eten tegen Kanker.
Plaats een reactie ...
2 Reacties op "Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD"
Gerelateerde artikelen
- Andere kost, Auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem
- Biologisch kookboek: Van eigen erf - een biologisch boerenkookboek over echt eten. Auteurs Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
- Blijf weg van mijn operatietafel. Auteur Philip Ovadia. Handboek gezonde stofwisseling om gewicht te verliezen, ziekte te voorkomen en je iedere dag opperbest te voelen
- Boeddha's kookboek. Fantastische recepten met Ki Food (geheel vegetarisch)
- De complete Ayurvedische huisapotheek. Auteur Lad Vasant, gebaseerd op de tijdloze wijsheid van 5000 jaar oude medische kennis uit India
- De 45 meest geneeskrachtige groenten, de culinaire mediicijngids. Auteur: Thomas Dijkman
- De Gezondheidsepidemie, waarom we gezonder en zieker worden
- De natuurlijke keuken. Auteur Nicola Graimes
- De snelle 800: auteur Dr. Michael Mosley Hoe je met vasten langdurig gezond blijft en zelfs kanker en diabetes kan voorkomen of zelfs genezen.
- De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven. Auteur arts Kris Verburgh
- Down to Earth: auteurs Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma
- Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu's
- Eetsprookjes. auteur Huib Stam
- Eten tegen kanker. Het kookboek. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett.
- Fatoenlijk eten - Mijn leven als proefkonijn. Auteur: Karen Duve
- Fytotherapie bij Kanker Compendium van 500 kruiden die ondersteunen bij kanker. Auteur Rob Hamers
- Gezond en Blij zonder diëten. Auteur Ay Lin Kho
- Gezonde gewoontes. Een boek plus 3 DVD's met hulp voor 19 eenvoudig uit te voeren gewoontes om af te vallen maar vooral om gezonder te leven.
- Handboek gezonde en snel klaar recepten op basis van natuurlijke ingredienten. Auteur Titia Kreijger
- Handboek voeding en Gezondheid. Auteur Jan Dries
- Het 3x Anders Kookboek van Titia Keizer
- Help, er zit een pastinaak in mijn soep. Het natuurlijke soepboek. Auteur Anneke Bleeker.
- Het echte antikankerdieet: auteur: Prof. dr. David Khayat
- Het Houtsmullerdieet. Voeding als sterk wapen tegen kanker. Auteur: Dr. Houtsmuller.
- Het Metabolisme dieet: Auteur Haylie Pomroy
- Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Auteur Soqyal Rinpoche.
- Het Okinawaprogramma. Auteur: Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki
- Kankervrij, Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Auteur arts en wetenschapper William Cortvriendt
- Kookboeken als hulp bij preventie van kanker van WCRF-nl
- Langlevendieet van auteur en wetenschapper Valer Longo
- Mega Salades. Supersalades met verse ingrediënten
- Ontwijnen van auteur Jaqueline van Lieshout. Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven.
- Recepten voor groene smoothies, natuurlijke drankjes van verse groenten en fruit en gemakkelijk zelf te maken
- Sappen en Smoothies, heerlijk en goedkoop om zelf te maken. Auteur Carol Watson
- Suikervrije en zuivelvrije recepten voor lekkers bij Sinterklaas, Kerst en Oudjaar
- Superfoods. Voedsel en medicijn van de toekomst. Auteur David Wolfe.
- Tarwegras, het natuurlijke medicijn van de 21e eeuw. Auteur: Li Smith
- The China Study: Author: T. Colin Campell PhD and Thomas M. Campbell PhD copy 1
- Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price
- Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Auteur: arts-bioloog drs. E. Valstar.
- Voedingsupplementen: Het Gouden boekje: een boek over de rol van aanvullende vitamines, mineralen en voedingsupplementen. Auteur Gert Schuitemaker
- Waarom maagzuur goed voor je is. Auteur Jonathan V. Wright en Lena Lenard
- Water - het goedkoopste medicijn. Auteur: Fereydoon Batmanghelidj
- Water een bijzonder fenomeen. Auteur Guido van Mierlo
- Wat is nu gezond. Fabels en feiten over voeding. Auteur Martijn B. Katan
- Weten van (h) eerlijk eten. Rineke Dijkinga. Een boek om met kennis van wat je eet je gezondheid positief te beinvloeden. Inclusief recepten
- Zout, suiker, vet: hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt. Auteur Michael Moss
- Voeding en voedingstoffen en recepten - lijst van aanbevolen boeken
Mag ook tweedehands zijn.
Met vriendelijke groet,
ingrid
Kees Braam
webmaster