Okinawa een leefwijze

een leefwijze waarmee men probleemloos 100 jaar kan worden . 

Klik hier om boek te bestellen

Nederlands - Paperback

418 pagina's | Uitgeverij het Spectrum | september 2001

"Het Okinawaprogramma", door Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki. Spectrumuitgave: ISBN nummer 90-274-7322-6.

Een boek over de Okinawastam waar verhoudingsgewijs veel mensen erg oud worden. Veel mensen worden daar ouder dan 100 jaar. De leefwijze en vooral hun voedselpatroon wordt gezien als oorzaak voor de prima gezondheid van deze mensen. Door verschillende mensen me aangeraden. 'Prachtige beschrijving van wat voeding, leefwijze en spiritualiteit kan betekenen voor je gezondheid' schreef iemand me. En dat klopt vind ik. Onder uitgangspunten Okinawadieet heb ik een gedeelte van het hoofdstuk voedingspatroon gekopieerd inclusief tabel met goeie groenten en fruit en sojaproducten, omdat er in mijn ogen veel overeenkomsten zijn met het Houtsmullerdieet.

NBD|Biblion recensie
Dit boek gaat over een relatief kleine groep relatief geisoleerd levende Japanners die op hun eilandengroep Okinawa een zodanige levenswijze zouden hebben ontwikkeld dat ze uitzonderlijk gezond zijn en tot op uitzonderlijk hoge leeftijd gezond en fit blijven. "Nergens ter wereld is een zo grote groep honderdplussers te vinden", meldt de flaptekst, en nagenoeg alle bewoners zijn nagenoeg volmaakt gezond. Inhoud en strekking van deze mededelingen suggereren een boek dat niet serieus genomen behoeft te worden, maar dat oordeel is niet te rijmen met het gegeven dat een aantal auteurs en Amerikaanse wetenschappelijke instituten die een reputatie te verliezen hebben er hun naam mee verbonden hebben. Het boek is een verslag van een onderzoek naar deze levenswijze annex doe-het-zelf-gids om zelf ook 100 jaar gezond te blijven. Register en tientallen bladzijden verwijzingen naar wetenschappelijke literatuur geven steun aan het oordeel dat dit ondanks het onwaarschijnlijk aandoende optimisme van de boodschap een serieus boek is.

(Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh)

Klik hier om boek te bestellen


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het Okinawaprogramma. Auteur: Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>