Wie het boek Water een bijzonder fenomeen van Guido van Mierlo bestelt, klik op de cover van het boek,

ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel.

Samenvatting & achtergrondinformatie

Wat hebben maagzuur, astma, diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht gemeen? Volgens dokter Batmanghelidj: een tekort aan water! Deze Iraanse arts heeft ontdekt dat deze kwalen een gevolg kunnen zijn van uitdroging. Het zijn noodkreten van ons lichaam om aan te geven dat het een tekort aan water heeft. Meestal worden deze kwalen bestreden met medicijnen die de verschijnselen onderdrukken, maar geen genezing bieden. Eenvoudig voldoende water drinken kan deze ziekten en vele andere kwalen wél genezen.

In dit boek wordt uitgelegd waarom een tekort aan water aanleiding tot al deze klachten kan zijn. Hoe uitdroging op den duur zelfs kan leiden tot aantasting van ons immuunsysteem en daardoor dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.

Ontdek in dit boek:
• Hoeveel water en zout je dagelijks nodig hebt voor een lang en gezond leven.
• Hoe je eenvoudig af kunt komen van het zeer hinderlijke maagzuurprobleem.
• Hoe hoge bloeddruk op een natuurlijke manier behandeld kan worden zonder medicijnen.
• Hoe je door voldoende water te drinken overgewicht kunt bestrijden.
• Hoe je kunt voorkomen dat je huid vroegtijdig veroudert.
• Hoe je meer energie kunt krijgen.

Dit boek is bewust in eenvoudige, duidelijke taal geschreven met zo min mogelijk medisch vakjargon. Het is gebaseerd op de vele wetenschappelijke publicaties
van dokter Batmanghelidj (zie http://www.watercure.com/). Het boek: Water - het goede medicijn van dokter Batmanghelidj  staat ook op onze lijst van aanbevolen boeken. 

Over de schrijver:
Guido van Mierlo is een gepensioneerde levensmiddelentechnoloog met een passie voor gezond leven, zonder de realiteit van de alledaagse werkelijkheid van de maatschappij waarin we leven uit het oog te verliezen. “Ik mag dan wel in deze tijd leven, ik zal er alles aan doen om gezond dood te gaan en niet aan een van de ziekten van deze tijd”, is een nuchtere uitspraak van hem. Dat is de reden dat hij er alles aan doet om zo lang mogelijk een gezond leven te leiden.

Vanwege zijn persoonlijke weerstand tegen het gebruik van reguliere medicijnen is hij steeds op zoek naar alternatieven. De boodschap van dokter Batmanghelidj over het belang van voldoende water drinken maakte hem zo enthousiast, dat hij vond dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid moeten hebben hiervan kennis te nemen. Dit bracht hem ertoe dit boek te schrijven.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Water een bijzonder fenomeen. Auteur Guido van Mierlo"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>