Na een tip van Willem, waarvoor dank, plaatsen we zijn e-mail met de tip over dit boek. Ook arts-bioloog drs. E. Valstar kent de auteur welke een topman bij Harvard University blijkt te zijn. Dit boek is uitgegeven in 2004 maar nog steeds actueel. Als u dit boek bestelt via http://www.bol.com of via de volgende link ondersteunt u kanker-actueel: Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. ISBN 90 215 4161 0, nederlandstalig, € 19.99. Walter C. Willett
Zo omschrijft Willem dit boek:
Er is bij Kosmos-Z&K Uitgevers een boek verschenen van Dr. Walter C. Willett: De Willett-Piramide. Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. ISBN 90 215 4161 0, nederlandstalig, € 19.99 Ondanks de Amerikaans klinkende titel een uitstekend, helder geschreven boek over voeding, wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met Nederlandse gegevens. Er wordt een aantal malen over de relatie van voeding en kanker geschreven. Zoals misschien bekend is de Amerikaan Walter Willett een wereldberoemd voedseldeskundige; hij heeft ook een lezingen in Nederland gegeven. Ik vind dit boek een must voor iedereen die zich in voeding en kanker wil verdiepen; het rekent af met allerlei sprookjes, zet alles op een zeer leesbare manier met samenvattingen op een rijtje en is zeer goed onderbouwd.
mvgr. Willem
Eet, Drink En Blijf Slank & Gezond !
De Willett-Piramide : De Revolutie In Gezonde Voeding
Nederlands - Paperback
288 pagina's | maart 2004
Beschrijving
De Amerikaan Walter Willett, wereldberoemd voedingsdeskundige, presenteerd in dit boek een nieuwe voedingsstandaard waarbij naast volle granen en vis veel ruimte is voor plantaardige oliën. Op basis van twintig jaar onderzoek ontmantelt Willett hardnekkige mythes als 'eieren zijn slecht' en 'melk is goed' en stelt hij zelf de 'fat is bad'-stelling ter discussie, omdat deze volgens hem kan leiden tot een fetfobie, met alle averechtse gevolgen van dien.
Dit boek, dat in de VS een bestseller is, opent niet alleen de ogen van mensen die vakmatig met gezonde voeding bezig zijn, maar is een betrouwbare richtlijn voor iedereen die gezond en op gewicht wil blijven.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensieIn dit boek presenteert de auteur, ook wel de grondlegger van de moderne voedingsepidemiologie genoemd, zijn inzichten aan de hand van een 'nieuwe' voedingspiramide die gebaseerd is op voedingswetenschappelijk onderzoek. Het boek is bewerkt voor de situatie in Nederland. Het bestaat uit twaalf hoofdstukken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: nieuws over vet, koolhydraten - complexe materie, eet veel groente en fruit, calcium: geen reden voor bezorgdheid, vitamine voor de zekerheid. In de tekst zijn vragen opgenomen vanuit de Nederlandse situatie die beantwoord worden door de auteur. Ook zijn Nederlandse cijfers toegevoegd. Na een samenvatting volgen recepten en menu's. Tenslotte een literatuurlijst, een recepten- en een algemeen register. Voor ieder die zich bezig houdt met gezonde voeding is dit interessante boek een bron van nieuwe inzichten.
Gerelateerde artikelen
- Andere kost, Auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem
- Biologisch kookboek: Van eigen erf - een biologisch boerenkookboek over echt eten. Auteurs Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
- Blijf weg van mijn operatietafel. Auteur Philip Ovadia. Handboek gezonde stofwisseling om gewicht te verliezen, ziekte te voorkomen en je iedere dag opperbest te voelen
- Boeddha's kookboek. Fantastische recepten met Ki Food (geheel vegetarisch)
- De complete Ayurvedische huisapotheek. Auteur Lad Vasant, gebaseerd op de tijdloze wijsheid van 5000 jaar oude medische kennis uit India
- De 45 meest geneeskrachtige groenten, de culinaire mediicijngids. Auteur: Thomas Dijkman
- De Gezondheidsepidemie, waarom we gezonder en zieker worden
- De natuurlijke keuken. Auteur Nicola Graimes
- De snelle 800: auteur Dr. Michael Mosley Hoe je met vasten langdurig gezond blijft en zelfs kanker en diabetes kan voorkomen of zelfs genezen.
- De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven. Auteur arts Kris Verburgh
- Down to Earth: auteurs Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma
- Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu's
- Eetsprookjes. auteur Huib Stam
- Eten tegen kanker. Het kookboek. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett.
- Fatoenlijk eten - Mijn leven als proefkonijn. Auteur: Karen Duve
- Fytotherapie bij Kanker Compendium van 500 kruiden die ondersteunen bij kanker. Auteur Rob Hamers
- Gezond en Blij zonder diëten. Auteur Ay Lin Kho
- Gezonde gewoontes. Een boek plus 3 DVD's met hulp voor 19 eenvoudig uit te voeren gewoontes om af te vallen maar vooral om gezonder te leven.
- Handboek gezonde en snel klaar recepten op basis van natuurlijke ingredienten. Auteur Titia Kreijger
- Handboek voeding en Gezondheid. Auteur Jan Dries
- Het 3x Anders Kookboek van Titia Keizer
- Help, er zit een pastinaak in mijn soep. Het natuurlijke soepboek. Auteur Anneke Bleeker.
- Het echte antikankerdieet: auteur: Prof. dr. David Khayat
- Het Houtsmullerdieet. Voeding als sterk wapen tegen kanker. Auteur: Dr. Houtsmuller.
- Het Metabolisme dieet: Auteur Haylie Pomroy
- Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Auteur Soqyal Rinpoche.
- Het Okinawaprogramma. Auteur: Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki
- Kankervrij, Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Auteur arts en wetenschapper William Cortvriendt
- Kookboeken als hulp bij preventie van kanker van WCRF-nl
- Langlevendieet van auteur en wetenschapper Valer Longo
- Mega Salades. Supersalades met verse ingrediënten
- Ontwijnen van auteur Jaqueline van Lieshout. Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven.
- Recepten voor groene smoothies, natuurlijke drankjes van verse groenten en fruit en gemakkelijk zelf te maken
- Sappen en Smoothies, heerlijk en goedkoop om zelf te maken. Auteur Carol Watson
- Suikervrije en zuivelvrije recepten voor lekkers bij Sinterklaas, Kerst en Oudjaar
- Superfoods. Voedsel en medicijn van de toekomst. Auteur David Wolfe.
- Tarwegras, het natuurlijke medicijn van de 21e eeuw. Auteur: Li Smith
- The China Study: Author: T. Colin Campell PhD and Thomas M. Campbell PhD copy 1
- Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price
- Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Auteur: arts-bioloog drs. E. Valstar.
- Voedingsupplementen: Het Gouden boekje: een boek over de rol van aanvullende vitamines, mineralen en voedingsupplementen. Auteur Gert Schuitemaker
- Waarom maagzuur goed voor je is. Auteur Jonathan V. Wright en Lena Lenard
- Water - het goedkoopste medicijn. Auteur: Fereydoon Batmanghelidj
- Water een bijzonder fenomeen. Auteur Guido van Mierlo
- Wat is nu gezond. Fabels en feiten over voeding. Auteur Martijn B. Katan
- Weten van (h) eerlijk eten. Rineke Dijkinga. Een boek om met kennis van wat je eet je gezondheid positief te beinvloeden. Inclusief recepten
- Zout, suiker, vet: hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt. Auteur Michael Moss
- Voeding en voedingstoffen en recepten - lijst van aanbevolen boeken
Plaats een reactie ...
Reageer op "Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett."