Na een tip van Willem, waarvoor dank, plaatsen we zijn e-mail met de tip over dit boek. Ook arts-bioloog drs. E. Valstar kent de auteur welke een topman bij Harvard University blijkt te zijn. Dit boek is uitgegeven in 2004 maar nog steeds actueel. Als u dit boek bestelt via http://www.bol.com of via de volgende link ondersteunt u kanker-actueel: Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. ISBN 90 215 4161 0, nederlandstalig, € 19.99. Walter C. Willett

Zo omschrijft Willem dit boek:

Er is bij Kosmos-Z&K Uitgevers een boek verschenen van Dr. Walter C. Willett: De Willett-Piramide. Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. ISBN 90 215 4161 0, nederlandstalig, € 19.99 Ondanks de Amerikaans klinkende titel een uitstekend, helder geschreven boek over voeding, wetenschappelijk onderbouwd en aangevuld met Nederlandse gegevens. Er wordt een aantal malen over de relatie van voeding en kanker geschreven. Zoals misschien bekend is de Amerikaan Walter Willett een wereldberoemd voedseldeskundige; hij heeft ook een lezingen in Nederland gegeven. Ik vind dit boek een must voor iedereen die zich in voeding en kanker wil verdiepen; het rekent af met allerlei sprookjes, zet alles op een zeer leesbare manier met samenvattingen op een rijtje en is zeer goed onderbouwd.

mvgr. Willem

Eet, Drink En Blijf Slank & Gezond !

De Willett-Piramide : De Revolutie In Gezonde Voeding

Nederlands - Paperback

288 pagina's | maart 2004

Beschrijving

Is vet nou slecht of niet? En hoe zit dat eigenlijk met koolhydraten? Mag je die nu wel of niet als je wilt afvallen? De afgelopen jaren hebben velen zich gek laten maken door de steeds veranderende ideeën over en nieuwe visies op voeding en gezondheid.
De Amerikaan Walter Willett, wereldberoemd voedingsdeskundige, presenteerd in dit boek een nieuwe voedingsstandaard waarbij naast volle granen en vis veel ruimte is voor plantaardige oliën. Op basis van twintig jaar onderzoek ontmantelt Willett hardnekkige mythes als 'eieren zijn slecht' en 'melk is goed' en stelt hij zelf de 'fat is bad'-stelling ter discussie, omdat deze volgens hem kan leiden tot een fetfobie, met alle averechtse gevolgen van dien.
Dit boek, dat in de VS een bestseller is, opent niet alleen de ogen van mensen die vakmatig met gezonde voeding bezig zijn, maar is een betrouwbare richtlijn voor iedereen die gezond en op gewicht wil blijven.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
In dit boek presenteert de auteur, ook wel de grondlegger van de moderne voedingsepidemiologie genoemd, zijn inzichten aan de hand van een 'nieuwe' voedingspiramide die gebaseerd is op voedingswetenschappelijk onderzoek. Het boek is bewerkt voor de situatie in Nederland. Het bestaat uit twaalf hoofdstukken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: nieuws over vet, koolhydraten - complexe materie, eet veel groente en fruit, calcium: geen reden voor bezorgdheid, vitamine voor de zekerheid. In de tekst zijn vragen opgenomen vanuit de Nederlandse situatie die beantwoord worden door de auteur. Ook zijn Nederlandse cijfers toegevoegd. Na een samenvatting volgen recepten en menu's. Tenslotte een literatuurlijst, een recepten- en een algemeen register. Voor ieder die zich bezig houdt met gezonde voeding is dit interessante boek een bron van nieuwe inzichten.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>