Als u het boek De gezondheidsepidemie bestelt via http://www.bol.com dan ondersteunt u daarmee kanker-actueel. Klik op deze link voor het boek:

Nog nooit waren we zo gezond en leefden we zo lang als tegenwoordig. Toch krijgen steeds meer mensen het label ongezond opgeplakt. Als je alle patiëntentellingen bij elkaar optelt, zijn er in Nederland 15 miljoen mensen met een ziekte of aandoening. Dat betreft niet alleen ouderen met een chronische ziekte. Steeds meer jongeren krijgen de diagnose dyslexie, ADHD of PDD-NOS en het aantal Wajongers was nog nooit zo hoog.

Tegelijkertijd begint onze obsessie met gezondheid op een epidemie te lijken. Overal om ons heen zien we gezondheidsrisico's en we vinden dat de overheid die moet uitsluiten. We doen van alles voor onze gezondheid, maar vrezen betutteling door de overheid. Onze leefstijl is privé. Trouwens: is gezondheid niet veel meer dan gezond gedrag? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor onze gezondheid?

De gezondheidsepidemie pleit voor een omslag in ons denken over ziekte en gezondheid en neemt daarbij de rol van burger en overheid onder de loep. Harde onderzoeksresultaten zijn daarbij het uitgangspunt. De auteurs schetsen op die manier een verrassend en helder perspectief op het begrip gezondheid.

Dit boek is bedoeld voor kritische consumenten die behoefte hebben aan een andere, frisse blik op het verschijnsel gezondheid, en beleidsmakers die inspiratie zoeken voor vraagstukken rondom gezondheidsbevordering.

`Zeer boeiend boek voor iedereen die eens met een andere blik naar de volksgezondheid en de gezondheidszorg wil kijken.`
Louise Gunning, voorzitter Gezondheidsraad

`Een aanrader. Iedereen heeft immers met de gezondheidszorg te maken: als verzekerde, zorggebruiker en, niet in de laatste plaats, als belasting- en premiebetaler.`
Flip de Kam, emeritus hoogleraar economie van de publieke sector, Rijksuniversiteit Groningen


Over de auteurs


De gezondheidsepidemie is geschreven door onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Johan Polder is als hoogleraar gezondheidseconomie verbonden aan het departement Tranzo van de Universiteit van Tilburg. Daarnaast werkt hij bij het centrum Volksgezondheid Toekomstverkenningen van het RIVM.

Sjoerd Kooiker is sociaal wetenschapper en is gespecialiseerd in welzijnsvraagstukken. Hij werkt bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Fons van der Lucht werkt als medisch socioloog bij het centrum Volksgezondheid Toekomstverkenningen van het RIVM


Plaats een reactie ...

Reageer op "De Gezondheidsepidemie, waarom we gezonder en zieker worden"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> Boeddha's kookboek. Fantastische >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >>