Ontwijnen. Echt blij alcoholvrij is een boek van Jaqueline van Lieshout. Te bestellen bij bol.com o.a.

Een paar feiten over alcohol die ondersteund worden door wetenschappelijke studies:

Alcohol is sterk kankerverwekkend, vooral op de plekken waar het lichaam ermee in aanraking komt (45). Zelfs een klein beetje alcohol kan het risico op kanker al met 20% verhogen (6). De relatie is duidelijk: hoe meer alcohol er gedronken wordt, hoe groter de kans op het krijgen van kanker (78).

Ontwijnen

Samenvatting

Jacqueline (auteur en detox coach) was een gezellige drinker, een paar
dagen in de week was de witte wijn een vast onderdeel van de avond. In
de zomer van 2016 besloot ze radicaal met alcohol te stoppen en merkte
al snel dat drinken de norm is en ermee stoppen door de omgeving zeker
niet wordt aangemoedigd. Ze beschrijft op een inspirerende manier haar
eigen reis naar écht blij alcoholvrij en ook die van velen van de
deelnemers aan haar online platform (tot op heden ruim 600). De
obstakels, de uitdagingen, de weerstand maar vooral de overwinning en de
oneindige voordelen van een alcoholvrij leven worden in dit rauwe,
eerlijke en vooral enorm inspirerende boek beschreven. Jacqueline
doorbreekt hiermee een belangrijk taboe; wat is nu eigenlijk écht je
relatie met alcohol en waarom doen we allemaal mee?

Recensie(s)

Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven. Het is nadrukkelijk niet gericht op verslaafden, maar op mensen die regelmatig drinken. De schrijfster vertelt haar eigen verhaal. Ze vertelt over de periode die vooraf ging aan het stoppen met alcohol, met verhalen inzake haar eigen drankgebruik. Tussendoor is een hoofdstuk opgenomen waarin een aantal deskundigen spreekt over de gevaren van het gebruiken van alcohol. Dan volgt weer haar eigen verhaal over de periode van het "stoppen', met alle kleine en grote problemen die dat met zich meebracht. Het laatste deel van het boek verhaalt over het online coachingtraject dat Jacqueline van Lieshout vervolgens op basis van haar eigen ervaringen heeft opgezet onder de titel 'Ontwijnen' en het intensievere vervolgtraject 'Ontwijnen 2.0'. Het is een kleurig boekwerk met diverse foto's van de schrijfster zelf, hetgeen tezamen met de diversiteit aan voorkomende lettertypes zorgt voor een gemakkelijk inzichtelijk en inspirerend geheel. De schrijfster heeft een opleidingsinstituut en praktijk voor massagetherapie en detox-coaching.

Beitj van Ek

Plaats een reactie ...

Reageer op "Ontwijnen van auteur Jaqueline van Lieshout. Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> Blijf weg van mijn operatietafel. >> Boeddha's kookboek. Fantastische >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >>