Ook voor mensen die redelijk tot goed engels lezen is dit boek zeer zeker aan te raden. Ik heb onderaan ook enkele reacties van Nederlandse lezers gedaan op bol.com toegevoegd:
One can order the book: The China study by clicking at this link or at the cover of the book:
The Most Comprehensive Study of Nutrition Ever Conducted and the Startling Implications for Diet, Weight Loss and Long-term Health
This exhaustive presentation of the findings from the China Study conclusively demonstrates the link between nutrition and heart disease, diabetes, and cancer. Referred to as the 'Grand Prix of epidemiology' by 'The New York Times', this study examines more than 350 variables of health and nutrition with surveys from 6500 adults in more than 2500 counties across China and Taiwan. While revealing that proper nutrition can have a dramatic effect on reducing and reversing these ailments as well as obesity, this text calls into question the practices of many of the current dietary programs, such as the Atkins diet, that enjoy widespread popularity in the West. The impact of the politics of nutrition and the efforts of special interest groups on the creation and dissemination of public information on nutrition are also discussed.
Een medische thriller die leest als een spannend jongensboek
Op een zeer overtuigende manier en onderbouwd door talloze wetenschappelijke studies toont dr Cambel de desastreuze gevolgen van ons westerse voedingspatroon aan.
Door het eten van een overdaad aan dierlijke eiwitten bezorgen we onszelf talloze welvaartziektes, zoals hart en vaatziektes, kanker, diabetes en obesitas.
Hij veegt de vloer aan met allerlei dieten en ook voor de farmaceutische industrie heeft hij geen goed woord over. Hij heeft zijn hele leven als wetenschapper gewerkt en hij neemt geen blad voor de mond. een gezond dieet is een dieet zonder vlees, eieren, vis, maar ook zonder zuivel en vooral dat laatste is opzienbarend. Hij rekent keihard af met het sprookje dat zuivel gezond zou zijn. Melkeiwit is de hoofdoorzaak voor borstkanker bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen. Voorwaar geen blijde boodschap maar ik ben overtuigd!!
Pluspunten: Verrassend, overtuigend, Spannend
Onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor een lang en gezond leven
Ik ben al 27 jaar vegetariër maar op vragen als "Je hebt toch eiwitten nodig?", "we zijn toch alles-eters?", "Krijg je wel alle voedingsstoffen binnen?" kon ik nooit overtuigende antwoorden geven. Dit is het boek dat al die antwoorden geeft en nog veel meer. T. Colin Campbell heeft meer dan 40 jaar onderzoek gedaan naar het verband tussen voedsel en ziekten en dit heeft geresulteerd in meer dan 300 wetenschappelijke publicaties. The China Study geeft het onomstotelijke wetenschappelijke bewijs dat het eten van dierlijke producten verantwoordelijk is voor welvaartziekten als kanker, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, impotentie, osteoporose, Alzheimer, constipatie, artritis en nog veel meer... T. Colin Campbell gaat ook in op de vraag hoe het mogelijk is dat deze kennis niet algemeen bekend is. Hij doet verslag van medici en overheden die zich laten gebruiken door de machtige lobby's van de voedings- en geneesmiddelen industrie. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw kreeg iemand niet rookte als commentaar: "Ben je ziek, mag je daarom niet roken van je dokter?" Ik denk dat over 20 jaar hetzelfde tegen het eten van dierlijke producten wordt aangekeken als nu tegen het roken: Als je langer en gezonder wilt leven dan moet je ermee stoppen! T. Colin Campbell heeft een bijzonder boek geschreven dat leest als een trein en je leven kan veranderen.
Gerelateerde artikelen
- Andere kost, Auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt. Pleidooi voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem
- Biologisch kookboek: Van eigen erf - een biologisch boerenkookboek over echt eten. Auteurs Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
- Blijf weg van mijn operatietafel. Auteur Philip Ovadia. Handboek gezonde stofwisseling om gewicht te verliezen, ziekte te voorkomen en je iedere dag opperbest te voelen
- Boeddha's kookboek. Fantastische recepten met Ki Food (geheel vegetarisch)
- De complete Ayurvedische huisapotheek. Auteur Lad Vasant, gebaseerd op de tijdloze wijsheid van 5000 jaar oude medische kennis uit India
- De 45 meest geneeskrachtige groenten, de culinaire mediicijngids. Auteur: Thomas Dijkman
- De Gezondheidsepidemie, waarom we gezonder en zieker worden
- De natuurlijke keuken. Auteur Nicola Graimes
- De snelle 800: auteur Dr. Michael Mosley Hoe je met vasten langdurig gezond blijft en zelfs kanker en diabetes kan voorkomen of zelfs genezen.
- De voedselzandloper: over afvallen en langer jong blijven. Auteur arts Kris Verburgh
- Down to Earth: auteurs Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma
- Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu's
- Eetsprookjes. auteur Huib Stam
- Eten tegen kanker. Het kookboek. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eten tegen kanker. De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Auteurs: Richard Beliveau MD en Denis Gingras MD
- Eet, drink en blijf slank en gezond. De revolutie in gezonde voeding. Auteur dr. Walter C. Willett.
- Fatoenlijk eten - Mijn leven als proefkonijn. Auteur: Karen Duve
- Fytotherapie bij Kanker Compendium van 500 kruiden die ondersteunen bij kanker. Auteur Rob Hamers
- Gezond en Blij zonder diëten. Auteur Ay Lin Kho
- Gezonde gewoontes. Een boek plus 3 DVD's met hulp voor 19 eenvoudig uit te voeren gewoontes om af te vallen maar vooral om gezonder te leven.
- Handboek gezonde en snel klaar recepten op basis van natuurlijke ingredienten. Auteur Titia Kreijger
- Handboek voeding en Gezondheid. Auteur Jan Dries
- Het 3x Anders Kookboek van Titia Keizer
- Help, er zit een pastinaak in mijn soep. Het natuurlijke soepboek. Auteur Anneke Bleeker.
- Het echte antikankerdieet: auteur: Prof. dr. David Khayat
- Het Houtsmullerdieet. Voeding als sterk wapen tegen kanker. Auteur: Dr. Houtsmuller.
- Het Metabolisme dieet: Auteur Haylie Pomroy
- Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Auteur Soqyal Rinpoche.
- Het Okinawaprogramma. Auteur: Bredley Willcox, Graig Willcox, Mckoto Suzaki
- Kankervrij, Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Auteur arts en wetenschapper William Cortvriendt
- Kookboeken als hulp bij preventie van kanker van WCRF-nl
- Langlevendieet van auteur en wetenschapper Valer Longo
- Mega Salades. Supersalades met verse ingrediënten
- Ontwijnen van auteur Jaqueline van Lieshout. Dit boek is een aansporing om te kiezen voor een alcoholvrij leven.
- Recepten voor groene smoothies, natuurlijke drankjes van verse groenten en fruit en gemakkelijk zelf te maken
- Sappen en Smoothies, heerlijk en goedkoop om zelf te maken. Auteur Carol Watson
- Suikervrije en zuivelvrije recepten voor lekkers bij Sinterklaas, Kerst en Oudjaar
- Superfoods. Voedsel en medicijn van de toekomst. Auteur David Wolfe.
- Tarwegras, het natuurlijke medicijn van de 21e eeuw. Auteur: Li Smith
- The China Study: Author: T. Colin Campell PhD and Thomas M. Campbell PhD copy 1
- Voeding en fysieke degeneratie. Auteur Weston Price
- Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Auteur: arts-bioloog drs. E. Valstar.
- Voedingsupplementen: Het Gouden boekje: een boek over de rol van aanvullende vitamines, mineralen en voedingsupplementen. Auteur Gert Schuitemaker
- Waarom maagzuur goed voor je is. Auteur Jonathan V. Wright en Lena Lenard
- Water - het goedkoopste medicijn. Auteur: Fereydoon Batmanghelidj
- Water een bijzonder fenomeen. Auteur Guido van Mierlo
- Wat is nu gezond. Fabels en feiten over voeding. Auteur Martijn B. Katan
- Weten van (h) eerlijk eten. Rineke Dijkinga. Een boek om met kennis van wat je eet je gezondheid positief te beinvloeden. Inclusief recepten
- Zout, suiker, vet: hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt. Auteur Michael Moss
- Voeding en voedingstoffen en recepten - lijst van aanbevolen boeken
Plaats een reactie ...
Reageer op "The China Study: Author: T. Colin Campell PhD and Thomas M. Campbell PhD copy 1"