Kankervrij Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen

Auteur: Arts en wetenschapper  William Cortvriendt
Nieuwe inzichten over kanker: boosdoeners zijn suiker, bewerkt voedsel en stress

Een van de meest gevreesde ziekten is kanker. Arts en onderzoeker William Cortvriendt (64) legt in zijn net verschenen boek Kankervrij uit hoe het komt dat we het risico daarop hebben verdubbeld in de afgelopen dertig jaar. ,,Ik raad je af ooit nog suiker te eten.’’

Dit boek is te bestellen bij bol.com. In het Algemeen Dagblad is een interview met William Cortvriendt te lezen naar aanleiding van de presentatie van zijn boek.

Kankervrij

Productbeschrijving

Kankervrij is een boek dat niemand die te maken heeft met kanker mag missen.
Gemiddeld krijgen vier op de tien Nederlanders en Belgen tijdens hun leven te horen dat ze kanker hebben. Dit risico wordt zelfs nog groter voor onze kinderen. De kans dat iemand in je directe familie wordt getroffen door kanker is bijna 100 procent! Kanker is inmiddels onze belangrijkste doodsoorzaak geworden.
Terwijl we al decennialang horen dat kanker spoedig geen dodelijke maar een chronische ziekte zal worden, is de praktijk helaas vaak anders.
William Cortvriendt legt in Kankervrij uit wat kanker is en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaken voor het ontstaan. Hij stelt kritische vragen bij de gangbare verklaring dat kanker primair het gevolg is van een genetisch defect. Uit zijn verrassende analyse volgt waarom kanker vaker voorkomt en bovendien dodelijker is bij mensen die minder bewegen, industrieel bewerkte voeding eten en meer last hebben van aandoeningen zoals stress, overgewicht en hoog bloedsuiker.
Gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek laat Cortvriendt zien dat we zelf een aantal maatregelen kunnen nemen indien we kanker hebben. Het blijkt dat deze acties een anti-kanker werking hebben en ook gebruikt kunnen worden om de gebruikelijke behandelingen zoals bestraling en chemotherapie werkzamer en bovendien veiliger te maken.
William Cortvriend (1956) heeft na het afronden van zijn artsenstudie directiefuncties bij verschillende medische organisaties vervuld en was werkzaam als consultant bij onder meer McKinsey & Company. Hij is tevens auteur van diverse bestsellers over de relatie tussen leefstijl, gezondheid en ziekte.
In 2016 schokte hij de medische wereld door in de zes miljoen keer bekeken televisieserie Hoe word ik 100 aan te tonen dat de voordelen van de door hem voorgestelde gezonde leefstijl niet alleen theoretisch zijn. De deelnemers van de televisieserie, die allen leden aan ernstige gevolgen en complicaties van diverse chronische welvaartsaandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten, herstelden binnen vijf maanden en voelden zich weer gezond.

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Kankervrij, Over ons gevecht tegen kanker en wat je zelf kunt doen. Auteur arts en wetenschapper William Cortvriendt"

 • jolanda :
  goedendag,ik heb een meningeoom (goedaardige tumor).ik heb hier al jaren aangezichtspijn van,van alles al geprobeerd.ben wanhopig en wil euthenasie aanvragen.ik ben nu begonnen met geen suikers meer te nemen en het ketogeendieet te doen.mijn vraag is ,kan de tumor ook slinken hiermee of helemaal te verdwijnen.de tumor is namelijk niet weg te halen.
  bij voorbaat dank,

  jolanda
  • Kees :
   Beste Jolanda,

   Even goedaardige tumor in je hoofd zou ook via radiotherapie behandeld kunnen Worden. Maar is dat waarschijnlijk al geprobeerd bij jou?

   Gezond leven en eten en drinken is altijd wel goed naar mijn mening. Maar of het een goedaardige tumor kleiner zal maken durf ik geen uitspraak over te doen.

   Al advies gevraagd bij een natuurarts?

   Mvgr. Kees Braam
   Webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> Blijf weg van mijn operatietafel. >> Boeddha's kookboek. Fantastische >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >>