Wie het boek Fatsoenlijk Eten van Karen Duve bestelt via deze link ondersteunt daarmee kanker-actueel. Of koop andere boeken artikelen via  http://www.bol.com  . Dit boek is in Duitsland een beststeller en Karen beschrijft daarin hoe zij van veel vleesetende burger een vegetariër werd toen ze erachter kwam hoe veel leed er geschiedt om vlees op het bord te krijgen van de burger.

Karen: we moeten ophouden dieren te misbruiken voor vlees. Wat gun ik mezelf ten koste van anderen?  Klik hier voor een interview met Karen Duve in de Volkskrant. Fatsoenlijk Eten is een amusant soms zelfs hilarisch boek, maar met een heldere boodschap.

Fatsoenlijk Eten

Mijn Leven Als Proefkonijn

Auteur: Karen Duve

Nederlands - Paperback

336 pagina's | Cossee Uitgeverij | april 2012

Beschrijving

Karen Duve is bepaald geen gezondheidsfreak. Braadworstjes en zakken winegums belandden in haar winkelwagentje bovenop repen chocola en literflessen cola. Tot er iemand bij haar in huis komt wonen die al snel de bijnaam Japie Krekel krijgt – naar de personificatie van het geweten van Pinokkio. Japie protesteert luidkeels als Karen Duve een diepvrieskip van € 2,99 wil kopen. Terwijl ze voor de diepvrieskist staan, komen er in minder dan geen tijd fundamentele vragen op: mag je dieren eigenlijk wel opeten? En als we geen dieren eten, waarom dan wel planten? In hoeverre zijn we bereid om uit respect voor andere levende wezens iets op te geven? Wat is ethisch gezien juist? Kunnen we er zelfs persoonlijk profijt van hebben wanneer we onze gewoonten veranderen? Op een gegeven moment besloot Karen Duve zelf uit te zoeken hoe het zat: ze probeerde vier verschillende voedingspatronen die pretendeerden moreel juist te zijn, elk twee maanden uit: organisch, vegetarisch, veganistisch en uiteindelijk zelfs fruitarisch: alleen datgene wat planten ons uit vrije wil schenken. Tegelijkertijd analyseert ze de onderliggende wereldbeelden en komt ze tot onvermijdelijke woordenwisselingen met Japie Krekel.Nietsontziend, maar ook met oog voor het ongewild komische element in veel ideologische voedingswijsheden houdt ze zich intensief bezig met de vraag: Wat gun ik mezelf ten koste van anderen?

Plaats een reactie ...

Reageer op "Fatoenlijk eten - Mijn leven als proefkonijn. Auteur: Karen Duve"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Andere kost, Auteurs Jaap >> Biologisch kookboek: Van eigen >> De complete Ayurvedische huisapotheek. >> De 45 meest geneeskrachtige >> De Gezondheidsepidemie, waarom >> De natuurlijke keuken. Auteur >> De snelle 800: auteur Dr. >> De voedselzandloper: over >> Down to Earth: auteurs Sacha >> Eet beter in 28 dagen met >>