Raadpleeg ook literatuurlijsten niet-toxische middelen en behandelingen van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar die al vele jaren bewijzen verzameld van voedings- en leefstijlinterventies. Zoals wij op deze website al vanaf 2000 veel aandacht geven aan voeding en leefstijl in relatie tot kanker.
29 november 2022: Lees ook dit artikel: https://kanker-actueel.nl/nieuwe-europese-richtlijn-over-obesitaszorg-bij-patienten-met-gastro-intestinale-en-leveraandoeningen-gaat-vooral-over-voeding-en-leefstijl.html
12 november 2020: lees ook dit artikel met een open brief van 65 artsen en wetenschappers over het belang van een gezonde leefstijl, ook in relatie tot het coronavirus - Covid-19:
Lees ook dit artikel:
Zie ook in gerelateerde artikelen
6 december 2019: Bron: Lifestyle4Health: herstellen van ziektes door leefstijlinterventie
Het rapport Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde December 2019
Onder redactie van Dr. Hanneke Molema Dr. Marjan van Erk Drs. Martijn van Winkelhof Drs. Karine van ’t Land Prof. dr. Jessica Kiefte-de Jong is gepubliceerd.
Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde - Lifestyle4Health
Klik op de volgende PDF voor het volledige rapport: nilg-2019-wetenschappelijk
Dat leefstijl van groot belang is om gezond te zijn en te blijven, weten de meeste Nederlanders wel. Maar dat leefstijlinterventies effectief ingezet kunnen worden voor herstel of behandeling van ziekten is minder bekend. Daarom richten wij ons bij het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde juist daarop, dat doen we onder de naam Lifestyle4Health.
Lifestyle4Health streeft ernaar om de ziektelast van leefstijl gerelateerde ziekten binnen 10 jaar met 50% te verminderen door leefstijlinterventies in de behandeling van deze ziekten een centrale plek te geven, samen met zelfzorg en regie op eigen gezondheid. Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is op 3 juli 2018 opgericht, op initiatief van TNO en LUMC.
Vanaf het begin is het streven om eigen regie op gezondheid en leefstijlinterventies tot een van de centrale bouwstenen van de gezondheidszorg van morgen te maken. Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is een open, nationaal platform dat verbindt, coördineert en impact vergroot, onder de naam Lifestyle4Health.
Iedereen die wil en kan bijdragen aan het realiseren van de missie kan aansluiten. Deze bundel is samengesteld onder redactie van Lifestyle4Health: dr. Hanneke Molema, dr. Marjan van Erk, drs. Martijn van Winkelhof en prof. dr. Jessica Kiefte-de Jong, en vanuit Amsterdam UMC drs. Karine van ‘t Land. Aan deze bundel hebben bijgedragen: dr. Ben van Ommen (TNO), prof. dr. Hanno Pijl (LUMC), prof. dr. Wiepke Cahn (UMCUtrecht, Altrecht), dr. Jeroen Deenik (GGz Centraal, Maastricht University), dr. Jeroen Maljaars (LUMC), dr. Paul van der Boog (LUMC), prof. dr. Kees van Laarhoven (Radboudumc), dr. Philip de Reuver (Radboudumc), prof. dr. Liesbeth van Rossum (Erasmus UMC), dr. Rogier Hoenders (Centrum integrale psychiatrie (CIP), Lentis), prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg (Reade), dr. Suzan Wopereis (TNO), dr. Tobias Bonten (LUMC), dr. Rimke Vos (LUMC), prof. dr. Gerjan Navis (UMCG), prof. dr. Marcel Olde Rikkert (Radboudumc), dr. Roderik Kraaijenhagen (NIPED, Vital10), dr. Liesbeth Preller (Kenniscentrum Sport), prof. dr. Karien Stronks (Amsterdam UMC)
Alle bovenstaande experts zijn uitsluitend partieel verantwoordelijk voor hun bijdrage aangaande hun eigen (sub)specialisme. Voor het opstellen van deze bundel hebben het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde en bovenstaande experts geen financiële bijdragen ontvangen.
Klik op de volgende PDF voor het volledige rapport: nilg-2019-wetenschappelijk
Gerelateerde artikelen
- Nieuwe Europese richtlijn over obesitaszorg bij patiënten met gastro-intestinale en leveraandoeningen gaat vooral over voeding en leefstijl
- Open brief van arts en leefstijl aan staatssecretaris Paul Blokhuis over aandacht voor gezonde leefstijl ondertekent door duizenden artsen en dietisten
- Leefstijlcoach wordt vanaf 1 januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering voor mensen met overgewicht
- Leefstijlgeneeskunde – preventief én curatief - levert veel voordelen op, zowel medisch als financieel voor zowel patiënt, de premiebetaler en de overheid.
Plaats een reactie ...
Reageer op "Leefstijlgeneeskunde: wetenschappelijk rapport met bewijzen dat leefstijlgeneeskunde een volwaardige plaats verdient in onze gezondheidszorg is gepubliceerd"