Zie ook in gerelateerde artikelen

21 mei 2020: Bron: Arts en leefstijl

Afgelopen week presenteerde Arts en Leefstijl een open brief aan staatssecretaris Paul Blokhuis voor meer aandacht voor een gezonde leefstijl, ook als preventie tegen het coronavirus (Covid-19) en andere virussen in de toekomst.

"Als leefstijl ooit op de agenda zou moeten staan, dan is het nu," staat te lezen in de brief van Arts en Leefstijl. "De overgrote meerderheid van de corona-geïnfecteerde patiënten op de IC heeft overgewicht, obesitas of een of meerdere aandoeningen. Onderliggend cardio-metabool lijden en daarmee gepaard gaande laaggradige ontstekingen verzwakken het immuunsysteem en bieden een goede voedingsbodem voor het virus."

"We hebben voorlopig nog wel even te maken met COVID-19. De wereld wacht op een vaccin. Wij stellen voor in de tussentijd een vliegende doorstart te maken met leefstijl. Gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning zijn namelijk bewezen effectieve middelen om de fysieke weerbaarheid te vergroten tegen infectieziekten. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel. Het is bovendien iets wat burgers zelf kunnen doen"

Klik hier voor de open brief

En hier de Kamerbrief over toezeggingen en onderzoeksresultaten preventie en gezonde leefstijl die Staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer stuurde afgelopen week.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Open brief van arts en leefstijl aan staatssecretaris Paul Blokhuis over aandacht voor gezonde leefstijl ondertekent door duizenden artsen en dietisten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Open brief van arts en leefstijl >> Leefstijlcoach wordt vanaf >> Leefstijlgeneeskunde – preventief >> Leefstijlgeneeskunde: wetenschappelijk >>