Voor dit artikel klik op de volgende link:
Gerelateerde artikelen
- Gemuteerde stamcellen in de darmen gebruiken slim mechanisme en zijn vaak oorzaak van darmkanker ontdekten onderzoekers aan het UMC Amsterdam
- Escherichia coli bacterie, een gewone veel voorkomende bacterie, zou darmkanker kunnen veroorzaken, aldus prof. dr. Hans Clevers na studie bij zelf gekweekte darmen en vergelijking met darmtumoren van darmkankerpatienten
- Berberine blijkt veilig en effectief te zijn bij het verminderen van het risico op recidief na operatie van darmpoliepen (47 vs 36 procent). Aldus placebo gecontroleerde fase III studie
- Omgevingsfactoren, genetische varianten en familiegeschiedenis samen blijken de beste resultaten te geven bij het voorspellen van het krijgen van darmkanker.
- Jaarlijkse ontlastingstest (FIT) als controle na verwijdering van poliepen is stukken goedkoper dan coloscopie maar mist 30 tot 70 procent een ontstaan van recidief van darmkanker
- Gezonde leefstijl met volkoren producten, dagelijks bewegen en weinig rood en bewerkt vlees kan darmkanker voorkomen tot wel 45 procent copy 1
- Fecale Immunochemische Test - FIT - blijkt 90 procent nauwkeurig in voorspellen van wel of geen darmkanker. copy 1
- 29 procent stijging van darmkanker bij mannen in Engeland over de laatste 35 jaar. Bij vrouwen is slechts een stijging van 6 procent te zien.
- Darmkanker: Een periodieke colonoscopie - inwendig darmonderzoek - vermindert het risico op darmkanker stadium IIB of hoger met 70%. copy 1
- Alcohol gebruik geeft behoorlijk groot risico op darmkanker blijkt uit grote meta analyse.
- aspirine ter voorkoming van kanker of een recidief van kanker: een overzicht van studies met aspirine
- Fruit en groenten vermindert risico op darmkanker significant voor niet rokers. Bij rokers heeft fruit en groenten eten geen aantoonbaar effect . Aldus grote Europese Prospectieve studie.
- Leefstijlveranderingen kan voor 25% minder darmkanker zorgen blijkt uit 24 jarig bevolkingsonderzoek in Engeland.
- Multivitamines genomen over langere tijd - tien jaar of meer - geeft 30 procent minder risico op darmkanker, aldus epidemologische studie.
- Roken, rood vlees en alcohol zijn grote veroorzakers van dikke darmkanker. Zeker als deze alle drie tegelijk worden gebruikt
- Rood vlees geeft significant groter risico op spijsverteringskanker en slokdarmkanker, aldus grote prospectieve studie onder meer dan 500.000 volwassenen in 10 Europese landen.
- Preventie - darmkanker: wat kunt u er zelf aan doen om vormen van spijsverteringskanker, darmkanker te voorkomen. Hier een aantal artikelen en studies over de risico factoren
Plaats een reactie ...
Reageer op "Gezonde leefstijl met volkoren producten, dagelijks bewegen en weinig rood en bewerkt vlees kan darmkanker voorkomen tot wel 45 procent copy 1"