14 oktober 2012: onder boeken staat een boek dat goed kan dienen als leidraad bij reiniging van lever en galwegen: De ongelooflijke lever- en galblaasreiniging van Andreas Moritz

Ron Radstrom schreef een o.i. nuttig artikel over het nut van leverreiniging. Ik heb zijn artikel zo goed als mogelijk in het Nederlands vertaald. Zie hieronder zijn artikel:

Het positieve gezondheidsaspect van leverreiniging

Veel van ons hebben ooit wel eens gehoord dat een goede gezondheid niet komt door gebruik van veel voorgeschreven medicijnen, operatieve verwijdering van lichaamsdelen of zelfs niet van anti-oxidanten. Echte gezondheid komt door het elimineren van lichaamsvreemde stoffen, die vitale organen belemmeren in hun optimale natuurlijke functioneren waarmee ze het lichaam voorzien van gezonde voedingsstoffen. Tijdens de vorige eeuw werden grote hoeveelheden geraffineerd voedsel, chemicaliën en ander niet natuurlijke middelen in ons voedsel en verzorgingsproducten voor ons lichaam geïntroduceerd. Het immuunsysteem is eenvoudig weg niet geprepareerd voor deze aanval die onze gezondheid in gevaar brengt. Om dit ongedaan te maken is de eerste vitale stap de darmen te reinigen, ten tweede de nieren te reinigen (als deze in een slechte conditie zijn) en daarna de lever. 

Het overgewicht

De grootste bondgenoot die we kunnen vinden in ons gevecht tegen de dikke bolle buik is de lever. De conditie van dik worden en blijven komt doordat de lever te veel 'vergiftigingsstoffen' moet verwerken over een te lange periode. We hebben allemaal wel eens de volgende uitspraken gehoord: "Wat ik ook eet ik word van alles dikker", of "Bij mij is het genetisch bepaald dat ik dik moet zijn". Maar waarom grotere maten kleding beter passen komt - en hier citeer ik Per Claude Matar, Medisch Doctor, in een artikel, 'Je lever: de onbezongen held' - 

"De meeste vergiftigingsstoffen neigen vetoplosbaar te zijn en kunnen gemakkelijk de vetcellen te bereiken. Gifstoffen worden naar de lever geleid waar ze worden veranderd van vetoplosbaar in wateroplosbaar, zodat ze kunnen worden geëlimineerd door de op watergebaseerde eliminatiekanalen. Maar wanneer het lichaam overspoeld is door gifstoffen, dan slaan ze de lever over en komen direct in de vetcellen waar ze definitief worden opgeslagen. Deze vergiftigde vetcellen kunnen erg koppig/standvastig worden. Ze zullen het lichaam willen beschermen tegen de giffen. Gewichtstoename wordt onafwendbaar en pogingen gewicht te willen verliezen wordt een crime zo niet onmogelijk.

Een klein gedeelte van deze gifstoffen wordt constant uit de bewaarplaats, door het lichaam, naar de lever gestuurd in de hoop dat deze ze alsnog elimineert. Als dat niet lukt worden ze weer terug gestuurd naar de bewaarplaats, de vetcellen. Deze gifstoffen zijn dus permanent aanwezig en circuleren door het lichaam. we hebben als mens een zeer goed ontwikkeld immuunsysteem dat er normaal gesproken voor zorgt dat ziektes en infecties worden bestreden. De giffen echter prikkelen het immuunsysteem dat poogt deze te overwinnen. Wanneer dat echter constant gebeurt wordt het immuunsysteem overbelast en overwerkt.
Acne, allergische reacties, ouderdom, depressies, diarree, ecxeem, een algemeen gevoel van ziek voelen, hoofdpijn, spier- en botpijnen, slapeloosheid of juist erg slaperig en moe zijn indicaties dat de lever zijn ontgiftigingswerk niet meer goed kan doen.
Veel mensen grijpen dan naar medicijnen om genoemde symptomen te bestrijden. Maar al wat zij doen is de leverfunctie verstoren in zijn mogelijkheid optimaal te functioneren en zo je lichaam op correcte wijze te ontgiftigen en zo kom je in een vicieuze cirkel.

Hoe kun je vaststellen of je lever niet correct functioneert? Hier zijn wat tips waar je op kunt letten:

1. Intolerantie voor vet eten (in ieder geval na het eten ervan voel je je slechter)
2. Pijnlijke spieren of gewrichten
3. Het duurt lang voor wondjes genezen
4. Bittere of metalen smaak na het opstaan 's morgens.
5. Ontlasting heeft een uitgesproken smerige geur
6. Pijn aan de rechterkant van je buik, wellicht met pijn in je rechterschouder erbij enkele uren na het eten van een maal met veel vet.
7. Ontlasting verandert van vast in waterig
8. De huid van je voetzolen vervelt.
9. Droge huid of huiduitslag

Verzorg je lever goed en deze zal jou goed verzorgen. Aldus Dr. Claude Matar Hij is de directeur van het centrum voor gezondheid en welzijn in South Pasadena, CA.

De lever tracht het lichaam te dienen als filter en grootste ontgiftigingsorgaan, maar als deze vastloopt en verontreinigend raakt zal het vroeger of later kleine en grotere gezondheidsproblemen veroorzaken. Een vastgelopen lever is eenvoudigweg niet in staat op een goede en adekwate manier te ontgiftigen, de meest zichtbare voorbeelden van een verstoorde gezondheid door een overbelaste lever zijn allergieën en ademhalingsproblemen.
Met een verstopte lever worden niet natuurlijke stoffen niet langer ontgiftigd en blijven opgeslagen in verschillende delen van het lichaam. De hoeveelheden kunnen eerst minimaal zijn, maar na verloop van tijd stapelt de verontreiniging zich op en verhindert het functioneren van vitale organen. De sleutel tot een energiek, pijnvrij en gezond leven is een schoon, onbelemmerd, normaal functionerend systeem van organen. Een darmreiniging en leverreiniging zijn net zo goed voor je gezondheid als een goede onderhoudsbeurt van een slecht lopende auto.

Een van de leverfuncties is het aanmaken van gal en het afleveren van gal aan de verschillende galkanalen in de lever. De gal metaboliseert (stofwisseling) of in normaal Nederlands: verwerkt het vet in het eten. Bij veel mensen (die al jaren vetrijk en kapot gekookt voedsel eten) zijn de galkanalen vol galstenen en hoe meer galstenen hoe minder gal de lever produceert. Het is als een tuin vol stenen. De galkanalen kunnen ook vol cholesterol zitten omdat de stenen de cholesterol belemmeren het lichaam te verlaten, waardoor het cholesterol gehalte stijgt. Een lever en galblaas beurt moet op geregelde tijden gebeuren om deze galstenen kwijt te raken. Voor hoe dat te doen zie verderop.

Je voedselpatroon veranderen, een darmreiniging en daarna een leverreiniging zal je lichaam ook stimuleren zich van galstenen te ontdoen en van andere belemmeringen allemaal om je lichaam beter te laten functioneren. En zo zal de lever weer als een compleet, sterk en gezond orgaan gaan functioneren.
De lever is een vitaal orgaan wiens mogelijkheid om voedsel te ontgiftigen en het lichaam te zuiveren van chemicaliën en andere vijandige stoffen de basis is voor een optimale gezondheid. De lever is een filter, een levend filter om het bloed schoon te houden en vrij van giffen en extreem 'vuil'. Schoon bloed betekent een ziektevrij lichaam. Zoals miljoenen mensen een slecht functionerende darm hebben in deze 'kook en bewerkte' voedsel maatschappij, zo hebben velen een verstopte slecht functionerende lever zonder dat ze dit weten. Door een opeenvolgende en constante verwijdering van 'vuil' dat niet steeds terugkeert in het lichaam, zullen mensen van boven de 45 er in het algemeen 10 jonger uitzien dan anderen met een verstopte lever en slecht functionerende darmen. En deze mensen zullen zelden ziek zijn.

Een eenmalige schoonmaakbeurt van je lever zal je niet van alle belemmeringen afhelpen en zul je het eerste jaar zeker 4 tot 5 keer moeten herhalen. De eerste schoonmaakbeurt zal je echter wel verlossen van een hoop ellende, maar er zal nog veel achterblijven van een jarenlange opbouw van gif en vuil. Hoe beter je een goed 'dieet' volgt, hoe sneller je lever schoon zal raken en hoe beter je lever ook op schoonmaakbeurten zal reageren en hoe beter ook je lever je zal helpen in een goede energieke gezondheid.

Geschreven door Ron Radstrom en vertaald door Kees Braam. Ik wil er wel op wijzen een leverreiniging en/of darmreiniging altijd onder begeleiding te doen van een deskundig arts of deskundige. Verder is onze disclaimer hierop nadrukkelijk van toepassing.


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Leverreiniging door o.a. klisma: Het nut van leverreiniging."

  • kees :
    Ik heb twee reacties weggehaald die reclame maakten. Misschien goed bedoeld maar als jullie reclame willen maken dan kan dat tegen betaling.

    Kees Braam
    webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Studiepublicaties van voeding, >> Aerobics oefeningen gedurende >> Ambovex, een plantenderivaat >> Arabinoxylaan (MGN-3) verbetert >> Arsenic trioxide intraveneus >> BCAA, een reeks van bepaalde >> Cannabis: UMCG Groningen gaat >> Hoge inname van plantaardige >> Hyperthermie samen met TACE >> Koffie kan voor 50% risico >>