Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 


Als voorgerecht of salade of tussendoortje: Avocado met sinaasappel en banaan

  • Neem twee handsinaasappelen, 2 perssinaasappelen, 2 rijpe avocado's, 2 bananen, 1 eetlepel honing, mespuntje gemberpoeder en citroensap
    Schil de handsinaaappelen en verwijder vellen en pitten. Pers de perssinaasappelen en vermeng het sap met de honing en gemberpoeder. Laat het gemengde sap 2 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
    Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Schil de bananen en snijd ook die aan plakjes en vermeng daarna de avocado-, banaan- en sinaasappelstukjes.
    Roer nu dit mengsel door de afgekoelde sap en doe het geheel in de twee avocadohelften (schil).
    Garneer met takje peterselie en citroenschijfje.

     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje"


Gerelateerde artikelen