Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Naar een recept van Alma Huisken (AD)

Ingrediënten: aspergesalade met passievruchten

  • 800 gram witte asperges
  • 1-2 kleine rode pepers fijngehakt (zonder zaad en zaadlijsten)
  • 4 passievruchten
  • 4 eetlepels limoensap
  • 12 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 100 ml. vers geperst sinaasappelsap
  • 100 gram friseesla
  • 20 gram geraspte kokos (vers of van blokje santen)
  • 50 gram cashewnoten (zonder zout)
  • 2 avocado's (rijp)
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding:
Schil en was de asperges (haal houtig uiteinde eraf) en snijdt ze in 4cm lange stukjes
Kook de asperges net bedekt met water in 10 minuten gaar
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit
Meng dit vruchtvlees met sinaasappel-, limoensap en 8 eetlepels olijfolie
Snijdt de avocado's in stukjes en meng die met de kokos, cashewnoten en koriander door de aspergessalade.

 Serveer aspergesalade met warme plakken meergranenbrood uit de oven

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Asperge salade"


Gerelateerde artikelen