Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 


Uit Allerhande aangepast: Aardappel - makreelsalade

Ingredienten:

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram broccoli 
  • 2 scharreleieren
  • 1 gestoomde makreel
  • olijfolie 
  • 2 rode paprika's
  • 2 el versgeperst citroensap
  • 2 eeteleps kappertjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • zeezout en versgemalen peper
     

Bereiding: Snijdt voor het koken de aardappelen in dunne plakjes en kook deze in ruim kokend water beetgaar. Kook de broccoli, in roosjes verdeeld in kokeen water in ca. 4 minuten beetgaar. Kook de eieren hard. Verwijder het vel en de graten van de gestoomde makreel en trek het visvlees uit elkaar. Roerbak de in reepjes gesneden paprika in een wok in de olijfolie. Sprenkel daarna het citroensap over de paprika. Pel de eieren en snijdt deze in vieren. Meng de gekookte plakjes aardappelen met de broccoli en het paprikamengsle en meg ook de helft van de kleingesneden bosuitjes en de helft van de losgetrokken makreel erdoor. Goed mengen zodat een echt smeuiige salade ontstaat en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. Verdeel nu de salade over vier borden en verdeel over elk bord geljik de andere helft van de bosui en makreel. Garneer met de parten ei.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aardappel - makreelsalade"


Gerelateerde artikelen