Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 


Ingrediënten: lentesalade met raapsteeltjes
 

  • 4 vleestomaten in vieren gedeeld
  • 1 bos raapstelen, gewassen en uitgelekt
  • olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 4 scharreleieren gekookt
  • handvol zwarte en groene olijven
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • scheutje tamari of shoyu en peper
  • kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum
  • bosje radijs in plakjes gesneden
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie (bv. met kappertjes erin gerold)
  • Extra: meergranenbrood in plakken uit de oven

Bereiding:

Klop een dressing van knoflook, olijfolie, balsamico azijn, peper en scheutje tamari of shoyu (mag ook zeezout zijn)  naar smaak. Schep de raapstelen, ui, tomaten, radijs en ansjovis door elkaar. Schenk de dressing erover (goed mengen). Garneer met plakjes ei en olijven en serveer met warme plakken meergranenbrood uit de oven. Neem eventueel vooraf een kop eigen gemaakte (tomaten) soep als deze salade te weinig is voor een hoofdmaaltijd. En eet een dessert van kwark met vers seizoensfruit toe. 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Raapsteel salade"


Gerelateerde artikelen