Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten Salade met kikkererwten en croutons

  • 2 bruine pistoletjes in sneetjes gesneden
  • olijfolie extra vierge
  • 20 gram kruidenboter
  • 1 ½ eetelepel pijnboompitten
  • ½ komkommer in blokjes gesneden
  • 1 witte ui in ringen gesneden
  • 200 gram fetablokjes uit pot gemarineerd in olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 lenteuitjes in ringen gesneden
  • 2 kropjes little gemsla (Turkse slakropjes, maar kan ook gewoon een andere slasoort uiteraard)
  • 10 zwarte olijven
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  •  

Bereiding:
Bak de pistoletsneetjes (met kruidenboter besmeerd) knapperig in een droge koekepan (niet aanbranden a.u.b.)
Rooster de pijnboompitten omschuddend eveneens in droge koekepan.
Meng komkommer, ui.
Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, citroensap en lenteui.
Meng nu de dressing met de slablaadjes, olijven, fetakaas en kikkererwten en meng dit weer met het komkommer/ui mengsel en bestrooi de salade met de pijnboompitten en serveer de knapperige croutons erbij.

Eet als toetje warme ananas bestreken met honing/kruidensaus uit de oven.
Ingrediënten Ananas met honing/kruidensaus
 

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing



Bereiding gebakken ananas:

Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer naast de preistamppotschotel of serveer de ananas 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kikkererwten salade met warme ananas na"


Gerelateerde artikelen