Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Recept aangepast naar recept van tijdvoorvis site 

Ingrediënten: haringsalade met appel en lente-uitjes
 

  • Olijfolie voor dressing (extra vierge) (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Vier tot zes nieuwe haringen
  • 2 eetlepels appeldiksap
  • 1 bosje lente uitjes
  • 1 grote stevige appel (Granny Smit bv.)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel kerriepoeder of kurkuma
  • voorgekookte bietjes als extra groente voor vier personen.
  • snufje peper

Bereiding:
Meng de appeldiksap met de wijnazijn, snufje peper, kerriepoeder en de olijfolie tot een lobbige dressing
Snijdt de lente uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijdt nu de appel in kleine stukjes en besprenkel deze met citroensap.
Snijdt de haringen aan stukjes.
Vermeng nu de appel, de uienringen, de dressing en de haringstukjes. Goed door elkaar mengen.
Snijdt de voorgekookte bieten klein en warm deze op.
Serveer deze haringsalade met roggebrood en als extra groente de warme bietjes
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Haringsalade met appel en lenteuitjes"


Gerelateerde artikelen