Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept uit de Volkskrant van Loethe Olthuys enigszins aangepast:


Ingrediënten:  Marokkaanse vissalade

  • 400 gram visfilet (meerval, kabeljauw, koolvis)
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt 
  • 1 biologische citroen
  • beetje zeezout 
  • 1 klein rood pepertje 
  • 1 bosje bladpeterselie  
  • 1 rode paprika 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 
  • 4 lenteuitjes 
  • 2 bosjes koriander 
  • handjevol zwarte olijven 
  • Extra. warm bruin Ciabattabrood 


Bereiding:

Snijdt de vis in kleine stukje, ca. 3 cm., en bestrooi deze met wat zeezout. en djinten. Snijdt pepertje, knoflook heel fijn. Rasp de citroen en pers deze uit. Meng dit met de olijfolie en klop dit tot een pittige dressing, doe er wat zeezout bij als het te laf van smaak is. Snijdt ook de paprika, koriander, peterselie en lente-uitjes fijn. Bak de stukjes vis rondom een paar minuten op hoog vuur. Schep de vis op keukenpapier en als de vis is afgekoeld leg deze dan in een schaal. Schenk de dressing over de vis en roer voorzichtig de fijngesneden peterselie, paprika, koriander en lente-ui erdoor. Niet te ruw want probeer de visstukjes heel te houden. Laat de salade nog extra afkoelen in de koelkast en vlak voor gebruik garneren emt olijven en takje koriander. Serveer er warm (uit de oven) Ciabatabrood (bruin) bij. 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vissalade"


Gerelateerde artikelen