Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Een recept uit de Volkskrant van Loethe Olthuys enigszins aangepast:
Ingrediënten: Marokkaanse vissalade
- 400 gram visfilet (meerval, kabeljauw, koolvis)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 biologische citroen
- beetje zeezout
- 1 klein rood pepertje
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 rode paprika
- Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 4 lenteuitjes
- 2 bosjes koriander
- handjevol zwarte olijven
- Extra. warm bruin Ciabattabrood
Bereiding:
Snijdt de vis in kleine stukje, ca. 3 cm., en bestrooi deze met wat zeezout. en djinten. Snijdt pepertje, knoflook heel fijn. Rasp de citroen en pers deze uit. Meng dit met de olijfolie en klop dit tot een pittige dressing, doe er wat zeezout bij als het te laf van smaak is. Snijdt ook de paprika, koriander, peterselie en lente-uitjes fijn. Bak de stukjes vis rondom een paar minuten op hoog vuur. Schep de vis op keukenpapier en als de vis is afgekoeld leg deze dan in een schaal. Schenk de dressing over de vis en roer voorzichtig de fijngesneden peterselie, paprika, koriander en lente-ui erdoor. Niet te ruw want probeer de visstukjes heel te houden. Laat de salade nog extra afkoelen in de koelkast en vlak voor gebruik garneren emt olijven en takje koriander. Serveer er warm (uit de oven) Ciabatabrood (bruin) bij.
Gerelateerde artikelen
- Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Avocado salade als voorgerecht of bijgerecht of tussendoortje
- Aubergine salade
- Asperge salade
- Aardappel - makreelsalade
- Asperge salade met aardbeien en avocado
- Bonenmaaltijdsalade
- Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit
- Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade
- Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit
- Fruitsalade als maaltijdsalade
- Fruitsalade als tussendoortje of bijgerecht
- Griekse boerensalade
- Haringsalade met appel en lenteuitjes
- Kikkererwten salade met warme ananas na
- Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- Maaltijdsalade Gourmande
- Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
- Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
- Paprikasalade
- Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
- Raapsteel salade
- Rodekool salade
- Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na
- Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.
- Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade
- Vissalade
- Vissalade extra
- Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht
- Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Wittekool maaltijdsalade
- Witlofsalade
- Zalmsalade, koud
- Salades, een overzicht van recepten voor gevarieerde salades
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vissalade"