Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Aangepast naar een recept van AH

Ingrediënten: aubergine salade
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 2 middelgrote aubergines ( bij Turkse of Marokaanse winkels goedkoop en goed)
  • 2 fijn geperste tenen knoflook
  • 1 balkje cherry-tomaten (ca. 250 gram)
  • 2 blikjes ansjovisfilets (Mogen ook verse kort gebakken ansjovisfilets zijn, voeg dan wat tamari of shoyu toe)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 150 gram fetakaasblokjes
  • Extra: bruin stokbrood

Bereiding:
Week de aubergine, gesneden in blokjes, een kwartiertje in heet water ( niet koken)
Fruit de knoflook en de aubergineblokjes (goed droog deppen) in de olijfolie op matig vuur een minuut of tien.
Schep daarna in een grote kom de ansjovis, in stukjes gesneden, de gehalveerde cherry-tomaten, en de uitgelekte aubergineblokjes door elkaar. Laat even 10 minuten afkoelen.
Vermeng daarna de salade met de dressing van citroensap, een paar eetlepels olijfolie (extra vierge) en de verkruimelde fetakaas.

Serveer met warm bruin stokbrood uit de oven of met plakken zuurdesembrood. En drink er een lekker glas rode wijn bij.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Aubergine salade"


Gerelateerde artikelen