Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Voor vier personen
Ingrediënten: Couscous maaltijdsalade met kruidenyoghurtsaus
- Olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 150 gram couscous of bulgur
- 4 bosuitjes gesneden in ringen
- 1 bos verse peterselie fijngesneden
- 1 bos verse munt, blaadjes grof gehakt
- 2 gegrilde rode paprikaas , ontveld en in reepjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree (liefst biologisch)
- sap van 1 citroen
- 100 gram gepelde walnoten, grof gehakt
- 60 gram gewelde abrikozen in reepjes gesneden
- Extra: meergranenbrood in plakken
Ingrediënten kruidenyoghurt:
- 8 eetlepels kruidenyoghurt
- 1 eetlepel fijngesneden munt
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 1/2 rood pepertje, fijngesneden
- 1 theelepel gembersiroop
- zeezout en versgemalen peper naar behoefte
Bereiding: Week de couscous of bulgur in warm water voor ca. 15 minuten. Meng voor de kruidenyoghurt de munt, de peterselie, koriander, fijngesneden pepertje en gembrsiroop en breng op smaak emt zeezpout en versgemalen peper. Wrijf de knofloop met iets van zeezout tot een pasta. roer het paprikapoeder, de tomantenpuree, olijfolie en citroensap erdoor. Meng de bosui, peterselie en munt door de couscous. Roer het knoflookmengsel erdoor en voeg walnoten en paprika en abrikozen toe. Serveer de couscous met de kruidenyoghurt en serveer met warme plakken meergranenbrood uit de oven.
Neem als toetje een bakje kwark met vers heel kleingesneden seizoensfruit, bv. bessen, stukjes appel, maar ook klein gesneden verse ananas smaakt hierin voortreffelijk. Eventueel wat appeldiksap erdoor als u van wat zoeter houdt. GEEN SUIKER, honing mag wel, lijnzaad is nog beter (zie Budwigpapje bij uitgangspunten Houtsmullerdieet), maar gebruik dan wel vitamine E als aanvulling. Raadpleeg orthomoleculaire arts vooraf.
Gerelateerde artikelen
- Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Avocado salade als voorgerecht of bijgerecht of tussendoortje
- Aubergine salade
- Asperge salade
- Aardappel - makreelsalade
- Asperge salade met aardbeien en avocado
- Bonenmaaltijdsalade
- Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit
- Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade
- Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit
- Fruitsalade als maaltijdsalade
- Fruitsalade als tussendoortje of bijgerecht
- Griekse boerensalade
- Haringsalade met appel en lenteuitjes
- Kikkererwten salade met warme ananas na
- Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- Maaltijdsalade Gourmande
- Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
- Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
- Paprikasalade
- Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
- Raapsteel salade
- Rodekool salade
- Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na
- Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.
- Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade
- Vissalade
- Vissalade extra
- Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht
- Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Wittekool maaltijdsalade
- Witlofsalade
- Zalmsalade, koud
- Salades, een overzicht van recepten voor gevarieerde salades
Plaats een reactie ...
Reageer op "Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit"