Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Naar een recept van mevr. S. die dit ons toestuurde waarvoor dank 

Ingrediënten: aspergesalade met aardbeien en avocado voor 2 personen 

  • 1 kg. witte asperges
  • 650 gram aardbeien (liefst biologisch)
  • zakje veldsla 
  • 10 eetlepels olijfolie extra vierge
  • sap van 1 citroen en 1 limoen
  • zeezout en versgemalen peper 
  • 1 eetlepel afstreken mosterd
  • 1 eetlepel olijfonaise
  • 2 rijpe avocados
  • extra warm meergranen stokbrood uit de oven

Bereiding:
Schil en was de asperges (haal houtig uiteinde eraf) en kook ze ca. 10 minuten en laat nog 5 minuten garen in kookwater. Laat de asperges uitlekken en snijdt ze daarna in 4cm lange stukjes
Was en halveer de aardbeienen.
Klop de olijfolie, het citroensap, limoensap en naar smaak zeezout en versgemalen peper tot een vinaigrette. Meng de dressing met de veldsla en meng daarna de asperges en aardbeien voorzichtig door de veldsla.
Snijdt de avocado's in grove stukken en leg deze avocado stukken verspreid over de veldsla.
Serveer aspergesalade met warme plakken meergranenbrood uit de oven

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Asperge salade met aardbeien en avocado"


Gerelateerde artikelen