Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Naar een recept uit de Tip voor twee personen

Ingrediënten:
 

  • Olijfolie extra vierge (Zie Uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 350 gram bloemkool, in roosjes gesneden
  • 4 eieren hardgekookt
  • 1 eetlepel wijnazijn of citroensap
  • 200 gram veldsla of rucola
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1-2 blikken artisjokharten (uitgelekt) (Mag ook verse artissjokken, dan zelf koken)
  • 250 gram kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 200 gram geitenkaas verbrokkeld
  • 20 cornichons (kleine augurkjes)

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water. Spoel goed af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Kook de eieren hard en verdeel ze in vier parten
Klop een dressing van olijfolie, citroensap, honing en Italiaanse gedroogde kruiden.
Verdeel de sla over de borden en rangschik daarop de bloemkoolroosjes, de artisjokken, de cherrytomaatjes, geitenkaas, augurkjes en eiparten

Serveer met warm meergranenbrood uit de oven. Eventueel extra belegd met beleg naar keuze.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Maaltijdsalade Gourmande"


Gerelateerde artikelen