Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Een recept, uit het boek: salades, 50 originele recepten voor een gezonde balans uitgegeven in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zie kanker en boeken voor beschrijving van de receptenboeken die zij hebben uitgegeven ter preventie van o.a. kanker


Ingrediënten: Provencaalse vissalade

  • 200 gram visfilet (kabeljauw, tong, schol) in reepjes gesneden
  • 50 gram Hollandse garnalen, gekookt
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 bosuitjes in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 eetlepel olijvonaise 
  • 1 eetlepel kwark of yoghurt (kwark is beter)
  • 2 theelepels citroensap
  • 50 gram geroosterde zonnebloempitten
  • Extra. warm bruin Ciabattabrood met nootjes. 


Bereiding:

Meng de spinazie met de gesneden bosuitjes, bleekselderij en garnalen. Verdeel dit voer vier borden. Wrijf de visfiletreepjes in met de Provencaalse kruiden en stoof de vis gaar in de olijfolie op matig vuur. Laat deze uitlekken op keukenpapier. Roer de olijvonaise, kwark en het citroensap tot een sausje. Kan ook mosterd bij, maar mosterd wordt voor kankerpatiënten afgeraden in het Houtsmullerdieet.  Verdeel de vis en de zonnebloempitten over het spinaziemengsel en schenk er een beetje van de saus overheen. -Serveer de rest van de saus er apart bij en serveer er warm (uit de oven) bruin, met nootjes, Ciabattabrood bij.
 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vissalade extra"


Gerelateerde artikelen