Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Een recept, uit het boek: salades, 50 originele recepten voor een gezonde balans uitgegeven in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zie kanker en boeken voor beschrijving van de receptenboeken die zij hebben uitgegeven ter preventie van o.a. kanker
Ingrediënten: Provencaalse vissalade
- 200 gram visfilet (kabeljauw, tong, schol) in reepjes gesneden
- 50 gram Hollandse garnalen, gekookt
- 200 gram verse spinazie
- 2 bosuitjes in stukjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 eetlepel Provencaalse kruiden
- Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 1 eetlepel olijvonaise
- 1 eetlepel kwark of yoghurt (kwark is beter)
- 2 theelepels citroensap
- 50 gram geroosterde zonnebloempitten
- Extra. warm bruin Ciabattabrood met nootjes.
Bereiding:
Meng de spinazie met de gesneden bosuitjes, bleekselderij en garnalen. Verdeel dit voer vier borden. Wrijf de visfiletreepjes in met de Provencaalse kruiden en stoof de vis gaar in de olijfolie op matig vuur. Laat deze uitlekken op keukenpapier. Roer de olijvonaise, kwark en het citroensap tot een sausje. Kan ook mosterd bij, maar mosterd wordt voor kankerpatiënten afgeraden in het Houtsmullerdieet. Verdeel de vis en de zonnebloempitten over het spinaziemengsel en schenk er een beetje van de saus overheen. -Serveer de rest van de saus er apart bij en serveer er warm (uit de oven) bruin, met nootjes, Ciabattabrood bij.
Gerelateerde artikelen
- Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Avocado salade als voorgerecht of bijgerecht of tussendoortje
- Aubergine salade
- Asperge salade
- Aardappel - makreelsalade
- Asperge salade met aardbeien en avocado
- Bonenmaaltijdsalade
- Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit
- Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade
- Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit
- Fruitsalade als maaltijdsalade
- Fruitsalade als tussendoortje of bijgerecht
- Griekse boerensalade
- Haringsalade met appel en lenteuitjes
- Kikkererwten salade met warme ananas na
- Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- Maaltijdsalade Gourmande
- Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
- Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
- Paprikasalade
- Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
- Raapsteel salade
- Rodekool salade
- Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na
- Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.
- Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade
- Vissalade
- Vissalade extra
- Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht
- Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Wittekool maaltijdsalade
- Witlofsalade
- Zalmsalade, koud
- Salades, een overzicht van recepten voor gevarieerde salades
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vissalade extra"