Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Voor 4 personen

Ingrediënten: Mexicaanse bonenmaaltijdsalade

  • 1/2 dl. Olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel komijn
  • 2 mooie rijpe tomaten (liefst uit de natuurwinkel) 
  • 1 maiskolf (of 150 gram maiskorrels uit blik)
  • 1 rode paprika 
  • 3 bosuitjes
  • 400 gram kidneybonen (uitgelekt uit blik) 
  • 50 gram jajalenopepers (potje) in ringen 
  • snufje versgemalen peper
  • 1/4 bos koriander grof gehakt
  • zeezout
  • Toetje van kwark met vers fruit

Bereiding:
Kook de maiskolf in 15 minuten beetgaar. Laat even afkoelen en haal de korrels vna de kolf. Meng voor de dressing olijfolie, limoensap en komijn door elkaar. Snijdt de tomaten en paprika in kleine stukjes. Snijdt de bosuitjes in kleine ringen. Meng nu alle ingredienten door elkaar en meng daarna de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en zeezout. Serveer met in olijfolie gebakken tortillachips


Neem als toetje een bakje kwark met vers heel kleingesneden seizoensfruit, bv. bessen, stukjes appel, maar ook klein gesneden verse ananas smaakt hierin voortreffelijk. Eventueel wat appeldiksap erdoor als u van wat zoeter houdt. GEEN SUIKER, honing mag wel, lijnzaad is nog beter (zie Budwigpapje bij uitgangspunten Houtsmullerdieet), maar gebruik dan wel vitamine E als aanvulling. Raadpleeg orthomoleculaire arts vooraf.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit"


Gerelateerde artikelen