Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Bereiding: Rode koolsalade:
30 a 35 gr. Jonge kaas (kunt u ook weglaten)
1 kleine rode kool
Neem de buitenste bladeren weg.
Snijd de kool in vieren en verwijder alle delen van de stronk.
Snijd of schaaf de kool in uiterst smalle reepjes.
Hoe fijner de kool gesneden is des...
Raapsteel salade
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten: lentesalade met raapsteeltjes
- 4 vleestomaten in vieren gedeeld
- 1 bos raapstelen, gewassen en uitgelekt
- olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 4 scharreleieren gekookt
- handvol zwarte en groene olijven
- 2 eetlepels balsamico azijn
- scheutje tamari of shoyu en peper
- kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum
- bosje...
Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
Posted 27/02/2011 11:11:45Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten: warme pompoen salade met veldsla en hazelnoten (voor 6 personen):
Aangepast recept voor lunchgerecht voor 4 personen uit de Volkskrant
- 1 pompoen, mag ook flespompoen zijn.
- 3 eetlepes olijfolie
- 1 gedroogde chilipeper
- biologische veldsla voor 6 personen
- 30 gram geroosterde en fijngehakte hazelnoten.
- de vinaigrette zoals hieronder beschreven als dressing,
- handjevol zwarte olijven.
- beetje zeezout ...
Paprikasalade
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten provencaalse paprikasalade (voor 6 personen):
Met zijn geur van verse kruiden en pittige smaak van olijven en paprika's is dit een echt mediterrane salade, en met zijn felle kleuren ook een mooi lunchgerecht.
De eieren kunnen worden vervangen door aardappel.
- Steeds 1 eetlepel peterselie, dragon, kervel en...
Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten Pilaki:
- 4 scharreleieren
- 2 uien in ringen gesneden
- een pot witte bonen
- 3 tomaten
- 6 takjes peterselie
- 4 takjes dille
- 3 takjes munt
- halve citroen
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- halve eetlepel witte-wijn azijn
- ongeveer 20 zwarte olijven zonder...
Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten: warme salade met meergranenbrood
- 500 gram champignons, bv. kastanjechampignons en shiitakes (zijn erg goed voor kankerpatiënten) in plakjes gesneden
- drie teentjes fijngesnipperde knoflook
- 2 grote uien gesnipperd
- twee tomaten aan blokjes gesneden
- halve komkommer in plakjes gesneden
- 2 zakjes gemengde salade naar keuze, bv. veldsla en/of frisee sla
- olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet) en eventueel...
Maaltijdsalade Gourmande
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Naar een recept uit de Tip voor twee personen
Ingrediënten:
- Olijfolie extra vierge (Zie Uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 350 gram bloemkool, in roosjes gesneden
- 4 eieren hardgekookt
- 1 eetlepel wijnazijn of citroensap
- 200 gram veldsla of rucola
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
- 1-2 blikken artisjokharten (uitgelekt) (Mag ook verse artissjokken, dan...
Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten: Macaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- 200 gram (groene spiraal) macaroni
- 2 appels
- 2 peren
- 2 eetlepels citroensap
- 150 gram kruidenkaas
- 2 eetlepels mango-chutney
- 1,5 dl. Magere kwark
Bereiding:
Kook de macaroni beetgaar in ruim kokend water. Giet de macaroni af en spoel af onder koud stromend water en laat...
Kikkererwten salade met warme ananas na
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten Salade met kikkererwten en croutons
- 2 bruine pistoletjes in sneetjes gesneden
- olijfolie extra vierge
- 20 gram kruidenboter
- 1 ½ eetelepel pijnboompitten
- ½ komkommer in blokjes gesneden
- 1 witte ui in ringen gesneden
- 200 gram fetablokjes uit pot gemarineerd in olie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 lenteuitjes in ringen gesneden
- 2 kropjes little gemsla (Turkse slakropjes, maar kan...
Haringsalade met appel en lenteuitjes
Posted 28/11/2009 14:14:39Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Recept aangepast naar recept van tijdvoorvis site
Ingrediënten: haringsalade met appel en lente-uitjes
- Olijfolie voor dressing (extra vierge) (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- Vier tot zes nieuwe haringen
- 2 eetlepels appeldiksap
- 1 bosje lente uitjes
- 1 grote stevige appel (Granny Smit bv.)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel kerriepoeder of kurkuma
- voorgekookte bietjes als...