Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld. 

 Ingrediënten: saffraanrijst met broccolisalade

  • 175 gr. basmatirijst
  • 2 eetl. Olijfolie met klontje roomboter zonder zout Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet;
  • desgewenst; 2 verse rode chilipepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes.
  • 3 kardamons, gespleten.
  • 1-2 theelepels komijnzaad.
  • 75 gr. diepvriesdoperwten, ontdooid.
  • mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt.
  • tamari
  • 1 kaneelstokje.
  • 50 gr. cashewnoten, onder de grill lichtbruin gebakken.

Spoel de rijst en kook hem gaar.
Verhit intussen de olie en bak chilipepers, kardamoms en komijnzaad al roerend 2 minuten of tot hun geur vrijkomt.
Roer het mengsel met de erwten en saffraan door de hete rijst en voeg een beetje tamari toe.
Zet het kaneelstokje in het midden van de schaal en strooi de noten over de rijst.

Broccolisalade
Ingredienten:
 

  • 750 gram broccoli,
  • 4 tomaten,
  • 2 eieren,
  • potje creme-fraiche,
  • strooi-aroma (bv. Italiaanse pizzakruiden) ,
  • bieslook

Bereiding:
Kook de broccoli in 7 minuten bijtgaar, en kook de eieren hard.
Snijd de tomaten in reepjes, en meng deze door de creme-fraiche.
Vermeng dit mengsel met de eieren die je ook in stukjes hebt gesneden, en voeg als laatste de gekookte broccoli toe. Roer alles goed door elkaar, en voeg tenslotte naar smaak een snufje strooi-aroma (Italiaanse pizzakruiden bv.) en wat bieslook toe

Serveer rijst en broccoli samen of eet broccolisalade als vooraf en saffraanrijst als hoofdmaaltijd. Wat ik altijd erg lekker erbij vindt is een warme plak meergranen brood of ciabatta uit de oven
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Broccolisalade met saffraanrijst"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Aardappeltaart met geitenkaas >> Aubergine uit de oven met >> Artisjok met pesto en asperges >> Asperge pannenkoeken met bieslooksaus >> Asperges met limoenrisotto >> Asperges met ravioli >> Auberginerolletjes met Hazelnotentapenade >> Auberginerolletjes met tomatensalsa >> Andijvie met nieuwe aardappelen >> Andijvie met tofugehakt >>